Annonce
Skjern

Elly Madsen venter med vaccinen til hun kan få den lokalt

- I stedet for at flytte de gamle til Herning, så kom dog herud i stedet, lyder opfordringen fra Elly Madsen. Arkivfoto: Mette Mørk
Det er altså regionen, der giver det tilbud. Men regionen går jo helt ud til Vesterhavet, så de kan køre deres frostbokse med vaccinen herud. Ellers venter jeg, siger Elly Madsen om coronavaccinationen.
Annonce

Stauning: Ringkøbing-Skjern Kommune appellerer til, at pårørende hjælper de cirka 550 borgere, der modtager hjemmehjælp, og som i disse dage skal corona-vaccineres på vaccinationscentrene i Herning eller Holstebro.

Kommunen hverken kan eller har pligt til at sørge for transport til de af borgerne, der selv har bil eller har pårørende, der kan køre.

I et enkelt tilfælde behøver kommunen dog ikke bekymre sig. 84-årige Elly Madsen fra Stauning er en af de 550 borgere, som netop nu kan blive vaccineret, men hun siger nej.

I tirsdags blev hun ringet op af kommunen.

- De spurgte, om jeg ville vaccineres og sagde, at det skulle foregå i Herning på regionens vaccinationscenter. Det er altså regionen, der giver det tilbud. Men regionen går jo helt ud til Vesterhavet, så de kan køre deres frostbokse med vaccinen herud. Ellers venter jeg, kommer det bestemt fra Elly Madsen.


Det er altså regionen, der giver det tilbud. Men regionen går jo helt ud til Vesterhavet, så de kan køre deres frostbokse med vaccinen herud. Ellers venter jeg.

Elly Madsen, Stauning


Hendes nuværende tilstand forhindrer hende i at tage af sted. For tre måneder siden faldt hun i sit hjem, fik hjernerystelse og brækkede en halshvirvel, hvilket har tvunget hende til at gå med halskrave.

- Derfor er jeg ikke interesseret i at komme med en bus og sidde sammen med andre, og da slet ikke i disse coronatider. I stedet for at flytte de gamle til Herning, så kom dog herud i stedet. Men tænk sig, der sidder nogen ved et skrivebord og bestemmer, at vi skal bare begive os til Herning. Jamen, det er jo fint, siger hun med ironi i stemmen.

Annonce

Lokal vaccine

Hendes nej tak til Herning-turen rammer lige ned i den aktuelle diskussion i regionsrådet, hvor regionsrådsformand Anders Kühnau har kaldt oprettelsen af vaccinationscentrene i de større byer for et krav fra staten.

Han finder vaccinationscentrene fornuftige, fordi der skal vaccineres mange, men mener samtidig, at vaccinationsopgaven også skal flyttes ud lokalt og varetages af de praktiserende læger, så Elly Madsen og de andre borgere slipper for Herning-turen.

- Det ville være rart, hvis man kunne blive vaccineret hos lægen. Så indtil kommunen er klar med et andet tilbud end Herning, siger jeg nej tak. Det går jo også nok indtil da. Jeg lever jo i min egen boble hjemme hos mig selv, siger Elly Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
USA

Indsættelsesceremonien er slut: Joe Biden tweeter for første gang som præsident

Ringkøbing-Skjern

Onsdagens coronatal: Kun én smittet for anden dag i træk

Annonce