Annonce
Danmark

Ellemann: Tingene er sat på plads

Jakob Ellemann-Jensen, politisk ordfører i Venstre. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Der har været behov for at slå fast, hvem der bestemmer i Venstre. Det fortæller politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen til avisen Danmark.

- Det er klart, at der være tumult i Venstre. Det har vi haft brug for at tale igennem. Vi har nu fået præciseret, hvordan ledelsen er strikket sammen. Ikke at der er sket nogle ændringer, men der har været brug for en præcisering, siger politisk ordfører i Venstre, Jakob Ellemann-Jensen til avisen Danmark

- Hvorfor har der været brug for det?

- Fordi der har været en diskussion om, hvem der må sige hvad og hvornår, og fordi vi har haft myter om, hvad der lå i konstruktionen om formandskabet.

- Når man læser notatet, virker det til, at I river formandskabet over og vender tilbage til normalen fra før formandsopgøret i 2014?

- Notatet indebærer ikke nogen ændringer af Venstres struktur.

- Men er formandskabet stadig eksisterende?

- Jeg tror, alle der hører det ord, lægger noget forskelligt i det, så det skal jeg ikke kloge mig på. Vi har en formand, og vi har en næstformand. Jeg har fuld tillid til, at de finder ud af det sammen.

- Siger det ikke noget om, hvor galt det står til i Venstre, når man er nødt til at lave noget, der minder om en kontrakt, der fastslår, hvem der har ledelsen?

- Det skal ikke ses som en kontrakt, men mere som præcisering af ledelsesstrukturen, så alle kan forstå det.

- Så selv Kristian Jensen kan forstå det?

- Jeg tror godt, vi selv forstår det, men nu bidrager vi til den bredere folkeoplysning.

- Er dokumentet udtryk for, at Kristian Jensen er blevet sat på plads?

- Jeg mener ikke, at nogen er blevet sat på plads, men tingene er blevet sat på plads. Det er mere konstruktivt.

- Men med dokumentet mejsler I vel i granit, at Kristian Jensen overskred sit mandat, da han undsagde Lars Løkke Rasmussen i et interview i Berlingske?

- Det svarede Kristian jo selv på på sommergruppemødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce