Annonce
Danmark

Ellemann: Tingene er sat på plads

Jakob Ellemann-Jensen, politisk ordfører i Venstre. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Der har været behov for at slå fast, hvem der bestemmer i Venstre. Det fortæller politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen til avisen Danmark.

- Det er klart, at der være tumult i Venstre. Det har vi haft brug for at tale igennem. Vi har nu fået præciseret, hvordan ledelsen er strikket sammen. Ikke at der er sket nogle ændringer, men der har været brug for en præcisering, siger politisk ordfører i Venstre, Jakob Ellemann-Jensen til avisen Danmark

- Hvorfor har der været brug for det?

- Fordi der har været en diskussion om, hvem der må sige hvad og hvornår, og fordi vi har haft myter om, hvad der lå i konstruktionen om formandskabet.

- Når man læser notatet, virker det til, at I river formandskabet over og vender tilbage til normalen fra før formandsopgøret i 2014?

- Notatet indebærer ikke nogen ændringer af Venstres struktur.

- Men er formandskabet stadig eksisterende?

- Jeg tror, alle der hører det ord, lægger noget forskelligt i det, så det skal jeg ikke kloge mig på. Vi har en formand, og vi har en næstformand. Jeg har fuld tillid til, at de finder ud af det sammen.

- Siger det ikke noget om, hvor galt det står til i Venstre, når man er nødt til at lave noget, der minder om en kontrakt, der fastslår, hvem der har ledelsen?

- Det skal ikke ses som en kontrakt, men mere som præcisering af ledelsesstrukturen, så alle kan forstå det.

- Så selv Kristian Jensen kan forstå det?

- Jeg tror godt, vi selv forstår det, men nu bidrager vi til den bredere folkeoplysning.

- Er dokumentet udtryk for, at Kristian Jensen er blevet sat på plads?

- Jeg mener ikke, at nogen er blevet sat på plads, men tingene er blevet sat på plads. Det er mere konstruktivt.

- Men med dokumentet mejsler I vel i granit, at Kristian Jensen overskred sit mandat, da han undsagde Lars Løkke Rasmussen i et interview i Berlingske?

- Det svarede Kristian jo selv på på sommergruppemødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Saferoad gør byrummet sikkert

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce