Annonce
Ringkøbing

Elever lavede erstatning for stjålet maleri: Vildt fedt

Ølstrup Friskoles medlitidige altertavle til kirken hænger nu på skolen. Flere elever var med til at lave billedet, da det kostbare Nolde-maleri var blevet stjålet. Foto Jørgen Kirk

På Ølstrup Friskole jubler man over nyheden om, at stjålet Emil Nolde-maleri er fundet efter næsten fire år.

Annonce

Ølstrup: Ti millioner kroner. Så meget er det Emil Nolde-maleri værd, der 11. marts 2014 blev stjålet fra altertavlen i Ølstrup Kirke. Noget sensationelt er maleriet med titlen "Middag i Emmaus" nu fundet i Nordtyskland, og nu håber man på at få det hjem.

I de næsten fire år, Nolde har været forsvundet, har der hængt flere andre malerier på altertavlen. Et af dem blev lavet af elever på Ølstrup Friskole, der ligger lige overfor kirken.

Elevernes værk fik lov at hænge i næsten et år, og to af de elever, der var med til at lave det, er Rikke Lykke Pedersen og Emilie Fjordside:

- Der var blevet lavet en baggrund, og så skulle vi lave blomster, som skulle klippes ud og på maleriet, fortæller Rikke Lykke Pedersen på 13 år.

Annonce

Lidt mærkeligt

At friskolen skulle lave et maleri til altertavlen, kom i stand, fordi en lærer på skolen var med i menighedsrådet ved kirken. Læreren lavede baggrunden for billedet, inden eleverne blev bragt på banen. Det var en stor oplevelse for dem:

- Det var lidt sjovt, men det var også mærkeligt, at det skulle hænge i kirken, hvor alle kunne se det, fortæller Rikke Lykke Pedersen.

Hun bliver bakket op af Emilie Fjordside på 14 år, der understreger, at eleverne fik gode reaktioner på deres værk:

- Det gjorde vi. Mine bedsteforældre sagde også, at det var rigtig pænt og flot, udtaler Emilie Fjordside.

Annonce

Vildt fedt, det blev fundet

De to unge elever har nu gået på Ølstrup Friskole i otte år. De er begge glade for, at det originale maleri nu er fundet, selvom det var sjovt at være med til at hjælpe:

- Det er vildt fedt, at det er fundet igen. Vi havde aldrig nogensinde regnet med, at vi skulle se det igen, lyder det fra Emilie Fjordside.

Hun bakkes op af sin klassekammerat, der glæder sig over, at eleverne sammen kunne være med til at erstatte det ti millioner kroner dyre Nolde-maleri for en stund:

- Vi er glade for, at vi kunne være med til at lave noget, mens det var væk, fortæller Rikke Lykke Pedersen.

Lige nu arbejdes der på at få "Middag i Emmaus" hjem til Ølstrup Kirke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Medarbejder er smittet: Folkeskole sender 130 børn og otte lærere hjem

Ringkøbing-Skjern

Ny strategi: Ansatte i hjemmeplejen og på ældrecentre bliver tilbudt corona-test

Annonce