Annonce
Ringkøbing

Elever lærte at bruge kæmpe redskaber

Kunstneren Molly Haslund (tv) har samarbejdet med eleverne om at lave de forskellige forestillinger. Her står hun sammen med danseren Nanna Vestergaard.

Forestilling. Sammen med Molly Haslund fik højskoleelever et indblik i, hvordan man optræder med store skeer og passere.

Normalt er en gigantisk træske og store passere til at lave cirkler med ikke ligefrem noget, eleverne på Vestjyllands Højskole bruger meget, men ikke desto mindre var det tilfældet i weekenden, hvor de optrædte med netop de objekter. I anledning af Statens Kunstfonds 50 års jubilæum havde skolen nemlig besøg af kunstner Molly Haslund, hvis varemærke er store redskaber, der kan bruges i forskellige optrædener.

Her er en gruppe af højskolens elever i gang med en optræden på et stykke jord, der var udsmykket med cirkler lavet med Molly Haslunds berømte kæmpe passere. Foto: Jørgen Kirk

En af de udøvende elever var 19-årige Nanna Vestergaard, som var en del af danseholdet. Hun synes, at det havde været enormt spændende at lære nogle af kunstnerens metoder.

Alt er stort i Molly Haslunds verden. Her er det hendes gigantiske gynge, som bliver brugt af en gruppe unge malere.

»Det er meget anderledes, end hvad vi er vant, men også virkelig sjovt. Imens vi har haft Molly med i undervisningen, har det handlet mere om leg end egentlige dansetrin og koreografi. Vi har lært at integrere store redskaber i dansen, og det har været eksperimenterende og interessant,« forklarede Nanna Vestergaard.

Annonce

Søndag skulle eleverne så vise, alt det de havde lært til et stort event på skolen. Her viste Nannas gruppe eksempelvis, hvordan de havde lavet et spil ud af kæmpe skeer.

»Vi har skullet fokusere meget på vores bevægelser og på at hjælpe hinanden hele tiden - det har været fedt,« fortalte eleven.

Fint fremmødte trods uvejr

Til arrangementet var omkring 50 interesserede mødt op, og både det og hele forløvet havde gået efter planen ifølge Molly Haslund.

»For mig har det især været spændende at se mine redskaber i aktion. Tit kommer jeg bare og stiller op, og så ser jeg ikke, hvordan tingene bliver brugt. Det har jeg fået lov til på Vestjyllands Højskole, og har samtidig kommet med mine ideer. De her dage har således også været meget lærerige for mit vedkommende,« sagde kunstneren.

Hun var derfor glad for den tid, hun fik tilbragt på højskolen, og hendes værker forlader ikke helt stedet endnu.

»Mine store passere får lov til at blive i en måned, hvor eleverne forhåbentlig kan få endnu mere sjov ud af dem,« lød det fra Molly Haslund.

Hvis du ikke lige var til eventen på Vestjyllands Højskole søndag, så har du muligvis fået et glimt af elevernes optræden alligevel. For lørdag foregik det samme i gågaden i Ringkøbing, hvorefter flokken fortsatte ned til vandet for at prøve øvelserne af langs stranden. Noget de fleste så som en stor oplevelse.

Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Udsatte unge cyklede til Frankrig og fandt vejen til et bedre liv: - Hele mit liv har forandret sig

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Klar besked til 800 festdeltagere efter to coronasmittede: Bliv testet så hurtigt som muligt

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Boligforening indgår aftale om specialpris: 1700 beboere tilbydes at skifte el-selskab

Ringkøbing-Skjern

Snart er der hjælp til vaccine-presset: Læger må vaccinere mod corona i egen praksis

Ringkøbing-Skjern

Vindernumre i Lions Julelotteri 2021

Prisvindende kok taler af erfaring: - Alle kan lære at spise østers

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ups: Byrådet var tæt på at give viceborgmester Søren Elbæk en vild lønforhøjelse

Ringkøbing-Skjern

Anna, Daniel, Signe og Jeppe har taget hul på en tur verden rundt: Gymnastene skal til både Polen, Dubai og Argentina

Vestjylland

1200 læger afleverer underskrifter med støtte til kollegaer: - Håndteringen af sygeplejerskernes overenskomstforhandlinger har været en katastrofe

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Ringkøbing

Mistanke om corona-varianten Omikron på Ringkjøbing Gymnasium – 1. g’erne er sendt hjem

Ringkøbing For abonnenter

Gymnasiefest udviklede sig til politianmeldelse om vold: 18-årig fik en skalle på toilettet

Tarm

Tyveknægte løb fra Brugsen med fyldt indkøbskurv - nu sidder de i spjældet og venter på udvisning

Annonce