Annonce
forside

Elever fra 30 skoler fik stjålet udstyr for to millioner

Elever på højskoler og efterskoler har blandt andet fået stjålet bærbare computere og telefoner. To mænd er tiltalt for tyverierne. (Arkivfoto).

Efterskoler og højskoler er blevet udsat for omfattende tyverier. Elever har fået stjålet bærbare og mobiler.

To mænd står ifølge politiet bag omfattende tyverier fra 30 skoler på Fyn og i Jylland.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Tyverierne gik ud over elever på en lang række højskoler og efterskoler, hvor gerningsmændene ifølge politiet stjal computere, telefoner og andre værdigenstande, mens eleverne var væk om aftenen.

Det er primært elevernes eget udstyr og ikke skolernes, som er blevet stjålet. I alt er tyverierne gået ud over flere end 200 elever.

Politiet har tiltalt to 25-årige mænd for tyverierne, der i alt har en værdi af omkring to millioner kroner. Mændene nægter sig dog skyldige i anklagen.

Tyverierne stod på i omkring et halvt år, før de mistænkte gerningsmænd blev anholdt.

Det første tyveri blev begået på en efterskole i Bjerringbro 5. januar. Her stjal gerningsmændene ni bærbare computere og andet elektronisk udstyr til en værdi af i alt 40.000 kroner.

Efterfølgende skete lignende tyverier på flere andre skoler. Det største udbytte fik tyvene ifølge politiet i Bramming. Her blev stjålet 42 bærbare og en Playstation. I alt havde det en værdi af 362.000 kroner.

12. juni blev de to 25-årige mænd anholdt for tyveriet. Det skete, efter at en elev opdagede en mand, der sneg sig rundt på en efterskole i Hammerum ved Herning.

Kort efter konstaterede skolen, at der var stjålet flere computere og trådløse høretelefoner. En patrulje tog til området og fandt ved Århusvej ved Silkeborg to mænd ved en bil ved et stykke skov.

Gemt i skoven lå de stjålne ting fra efterskolen, og politiet anholdt de to mænd, der nu er blevet tiltalt.

Anklager Jhin Lee mener, at der er tale om organiserede tyverier.

- Det er noget, som man har gjort på samme måde igen, igen og igen, siger han og tilføjer:

- Vi er ikke tvivl om, at det er nogen, som indgår i et professionelt netværk. Ellers ville man ikke være i stand til at afsætte så mange computere, så hurtigt som det er sket her.

Sagen mod de to mænd begynder 25. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce