Annonce
Skjern

Elever: Fedt med nyt Design College

Søren H. Hansen, projektleder for Design College, sammen med de ni elever fra Den Danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern. På anden række til højre ses Gustav Knudsen, som er den eneste dreng af de ni. Foto: historiesnedkeren.dk
Elever fra Den danske Design- og Håndværksefterskole var i Grenaa for at lære mere om det kommende Design College, som er Danmarks første designgymnasium. De var bred enighed om, at konceptet er fedt.

Skjern: Ni elever fra Den Danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern var på Viden Djurs i Grenaa for at få en rundvisning og få mere at vide om det nye Design College. Spørgelysten var stor, og der var bred enighed om, at en gymnasieuddannelse kombineret med design er en fed idé.

Eleverne er enige om, at det er vigtigt for dem, at der er mulighed for at benytte værkstederne uden for skoletid, så de har mulighed for at udfolde sig kreativt i fritiden. De sætter også pris på, at der bliver balance mellem det boglige og det kreative på Design College.

- For mig er det vigtigt at arbejde videre med design samtidigt med at jeg går på en ungdomsuddannelse. Keramik og smykker er nok det, jeg er mest nysgerrig på at lære mere om på Design College. Konceptet lyder rigtig godt, og jeg kan sagtens forestille mig at gå her, siger Gustav Knudsen, som kommer fra Skjern.

Design College er som nævnt en htx, altså teknisk gymnasium, med stærk fokus på design med særlige værksteder til træ, tekstil og keramik. Samtidigt med, at eleverne får lov at fortsætte deres kreative interesser, får de en ungdomsuddannelse, der giver adgang til alle videregående uddannelser. Det er noget, de ni gæster fra efterskolen i Skjern osse lægger stor vægt på.

Annonce

En ny klasse

Hvor mange efterskoleelever, der vælger at flytte til Grenaa for at gå på Design College, er endnu uvist, men Viden Djurs, der udbyder den nye uddannelse, regner med en klasse i år bestående af både lokale elever og kostelever. Der er helt sikkert plads til sidstnævnte på campus, hvor skolen i forvejen huser og bekoster mere end 500 studerende, som kommer fra hele landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce