x
Annonce
Skjern

Elever: Fedt med nyt Design College

Søren H. Hansen, projektleder for Design College, sammen med de ni elever fra Den Danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern. På anden række til højre ses Gustav Knudsen, som er den eneste dreng af de ni. Foto: historiesnedkeren.dk
Elever fra Den danske Design- og Håndværksefterskole var i Grenaa for at lære mere om det kommende Design College, som er Danmarks første designgymnasium. De var bred enighed om, at konceptet er fedt.

Skjern: Ni elever fra Den Danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern var på Viden Djurs i Grenaa for at få en rundvisning og få mere at vide om det nye Design College. Spørgelysten var stor, og der var bred enighed om, at en gymnasieuddannelse kombineret med design er en fed idé.

Eleverne er enige om, at det er vigtigt for dem, at der er mulighed for at benytte værkstederne uden for skoletid, så de har mulighed for at udfolde sig kreativt i fritiden. De sætter også pris på, at der bliver balance mellem det boglige og det kreative på Design College.

- For mig er det vigtigt at arbejde videre med design samtidigt med at jeg går på en ungdomsuddannelse. Keramik og smykker er nok det, jeg er mest nysgerrig på at lære mere om på Design College. Konceptet lyder rigtig godt, og jeg kan sagtens forestille mig at gå her, siger Gustav Knudsen, som kommer fra Skjern.

Design College er som nævnt en htx, altså teknisk gymnasium, med stærk fokus på design med særlige værksteder til træ, tekstil og keramik. Samtidigt med, at eleverne får lov at fortsætte deres kreative interesser, får de en ungdomsuddannelse, der giver adgang til alle videregående uddannelser. Det er noget, de ni gæster fra efterskolen i Skjern osse lægger stor vægt på.

Annonce

En ny klasse

Hvor mange efterskoleelever, der vælger at flytte til Grenaa for at gå på Design College, er endnu uvist, men Viden Djurs, der udbyder den nye uddannelse, regner med en klasse i år bestående af både lokale elever og kostelever. Der er helt sikkert plads til sidstnævnte på campus, hvor skolen i forvejen huser og bekoster mere end 500 studerende, som kommer fra hele landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce