Annonce
Ringkøbing-Skjern

Elev testet positiv for coronavirus: Gymnasium sender flere elever og lærere hjem

VGT har fået coronavirus inden for dørene. Foto Jørgen Kirk
En gymnasieelev er blevet testet positiv for coronavirus. Rektor Catarina Kastrup mener ikke, at smitten er opstået på det vestjyske gymnasium.
Annonce

Tarm: Vestjysk Gymnasium Tarm har torsdag sendt fem lærere og omkring 20 elever hjem, efter en elev er blevet testet positiv for coronavirus.

Det oplyser skolens rektor til Dagbladet.

- Vi har ét bekræftet tilfælde af corona på skolen, og vi ved, at det kommer udefra. Og det ved vi, fordi elevens lillesøster, som går et andet sted, er blev testet positiv først. Vi har også hele tiden vidst, at det formentlig bare var et spørgsmål om tid, inden det ramte os, siger rektor Catarina Kastrup.

Skolen fik torsdag eftermiddag beskeden om, at eleven var blevet testet positiv. Eftersom alle elever da havde fået fri, valgte skolen at bede den berørte elevs klasse og valghold samt fem lærere om at blive hjemme fra og med fredag.

Annonce

Er ekstra forsigtige

- Vi har selvfølgelig valgt at identificere de nære kontakter først, sådan som man skal, men vi har også valgt et forsigtighedsprincip, som er skrappere end det, myndighederne anbefaler. Vi havde faktisk ikke haft nødig at sende hele klassen og lærerne hjem, men det har vi altså valgt at gøre ud fra et forsigtighedsprincip, siger Catarina Kastrup.

Hun har ikke kendskab til, at der skulle være nogen af de hjemsendte lærere og elever, der har symptomer, og hun håber at kunne få lærerne tilbage mandag, da de var hurtige til at få en tid til at blive testet.


Vi er ikke i panik. Vi tager det stille og roligt.

Catarina Kastrup, rektor


Eleverne vil dog modtage virtuel undervisning, indtil man vurderer, at de kan komme tilbage på skolen igen.

- Vi er ikke i panik. Vi tager det stille og roligt. Dels fordi vi i vores hverdag på skolen lever op til sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og dels fordi vi faktisk har valgt at håndtere det her skrappere, end sundhedsmyndighederne tilskriver, siger rektoren på VGT.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavlere sværtet uden grund: Statens Seruminstitut sendte ikke spørgeskema til avlernes e-bokse

Ringkøbing

Lærervikar smittet med corona: Ringkøbing Skole sender flere end 100 hjem

Hvide Sande

Smitte på minkfarm nær Søndervig: Stribe af farme fra Vonå til slusen i Hvide Sande falder inden for døds-zonen

Annonce