Annonce
Fodbold

Elendigt forsvarsspil - RIF 2 har lukket 14 mål ind på en uge

Christian Pinholt bagest til venstre scorede begge RIFs mål i nederlaget på 8-2. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Ringkøbing IFs andethold lukker vildt mange mål ind i serie 1. Mandagens nederlag på 6-0 hjemme mod Bramming blev fulgt op af nederlag i sidste runde på 8-2 ude mod oprykkerne fra Sædding/Guldager.

Esbjerg: RIFs træner Allan Mikkelsen kunne kun finde en lille smule positivt at sige.

- Vi scorede det første mål i begge halvlege, lød det.

Ellers var det en slem kamp for RIF at komme igennem. Sædding/Guldager ville sætte en tyk streg under deres oprykning til jyllandsserien, og det gjorde de ganske effektivt.

- Ja det blev som forventet. Vi stillede meget svækket op, og der var absolut intet at komme efter. Sædding/Guldager er puljens bedste hold, og de er fortjente oprykkere, fortalte Allan Mikkelsen.

RIF kom hurtigt foran. Mikkel Brogaard sendte et indlæg ind foran mål, hvor Christian Pinholt scorede på hovedstød. Christian Pinholt scorede også RIFs mål efter pausen, hvor han energisk sled sig fri, hvor efter bolden blev banket ind over hovedet på målmanden.

- Men vi savnede igen kynisme i forsvaret. Vi lukker alt for mange mål ind, og det har været et problem i anden halvdel af turneringen. Tag bare de sidste to kampe med en målscore på 2-14. Det dur ikke, sagde Allan Mikkelsen.

Serie 1 pulje 9

Sædding/Guldager-Ringkøbing IF 2 8-2

Mål: 5. minut: 0-1 ved Christian Pinholt. 11. minut: 1-1. 15. minut: 2-1. 25. minut: 3-1. 31. minut: 4-1. 58. minut: 4-2 ved Christian Pinholt. 70. minut: 5-2. 73. minut: 6-2. 79. minut: 7-2. 90. minut: 8-2. En advarsel til Sædding/Guldager efter 86 minutter og en advarsel til RIFs Lauge Olesen efter 86 minutter. RIF skiftede Lucas Clausen og Mads Dalgas med Mads Dahl Overgaard og Martin Kiilerich i pausen, og senere blev der skiftet lidt mere ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Lærere om overgangen fra modtageklasse til dansk klasse: - Det er barskt, men de glæder sig altid

Annonce