Annonce
Læserbrev

Elbæks pølsesnak: Prøv at kigge efter en torsk i stedet - eller en røget helt

Læserbrev: I en kronik i nytårsudgaven af Dagbladet, hvor en medisterpølse var en stor del af budskabet fra socialdemokraten Søren Elbæk, fik de sagesløse læsere en gevaldig ”pølsesnak” forud for diverse nytårs menuer og løjer. For Elbæk en alenlang skriftlig tomgang, pakket ind som en midtvejsstatus, inden han og resten af kommunalbestyrelsen i Ringkøbing-Skjern Kommune skal lefle for vælgernes stemmer om knap to år, ved kommunalvalget i november 2021.

I den forbindelse vil netop Søren Elbæks mulige genvalg blive udsat for knivskarpe erindringer og analyser omkring hans gøren og laden ved konstitueringen i 2017. Her holdt han totaludsalg af socialdemokratiske mærkesager og værdier, og gjorde sig til en dikkende lammehale for Venstre, som han sikrede, kunne bevare borgmesterposten. Elbæk er kort og godt summen af politikerlede af værste skuffe! Da ikke mindst, da han i kronikken med næsegrus beundring refererer til, at borgmester Hans Østergaard ofte ringer til ham for at drøfte ”sager”, som disse to politiske tvillinger selvfølgelig altid er rørende enige om.

Den politiske ledestjerne i Søren Elbæks kronik er ikke til at øjne udover, at læserne/vælgerne skal have ondt af ham, fordi han har overvejet at forlade politik. Disse dystre og triste tanker kan man jo kynisk gøre til en skriftlig charmeoffensiv, så han kan skabe en positiv stemning omkring sit fortsatte politiske arbejde. Jeg har før skrevet og sagt, at Elbæk er en politisk puddermås, og det gentager jeg gerne her i det nye år!

Vi har netop overstået den årlige gentagelse af en røverhistorie om vise mænd og en jomfrufødsel. En beretning hvor en ledestjerne spiller en ikke uvæsentlig rolle. Elbæk sidder i en bestyrelse, hvor de ”vise mænd og kvinder” er et sammenrend af personager, der på et eller andet niveau har fået et politisk kald, som de nu med forskellig politisk observans og tilhørsforhold, forsøger at praktisere.

Hvad Elbæks politiske kald egentlig bunder i, står hen i det uvisse, for socialdemokrat er han ikke under nogen omstændigheder. Elbæk er nemlig en forklædt venstremand, der til kommunalvalget i 2021 har een altoverskyggende kandidat til borgmesterposten, og han hedder Hans Østergaard.

Lad mig slutte i det supermarked, hvor Søren Elbæk købte medisterpølsen. Prøv næste gang at kigge efter en torsk i køledisken eller måske en røget helt! Godt nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Klar til afgang: Et hyldest-pift med togfløjten

Et højt og triumferende hyldestpift med togfløjten. Det er, hvad Skjern Bank og firmaet Hansen & Larsen har fortjent for deres beslutning om i fællesskab at skænke den gamle remise i Skjern til de lokale folk, der går med spændende planer for et ungdomshus i bygningen. Egentlig bør Hansen & Larsen have to pift, for det var dem, der tilbage i 2016 sikrede remisen mod truende nedrivning ved at købe den af Banedanmark. »Banen er en stor del af historien om Skjerns udvikling, så vi har købt den med øje for, at den skal bevares. Remisen skal gerne indeholde noget, der kan gavne befolkningen,« lød det dengang fra Brian Meldgaard, der er medindehaver af Hansen & Larsen. Meget tyder nu på, at det er lige sådan, det kommer til at gå. Efter en flerårig periode, hvor der var stille om den gamle remise, begyndte der sidste år at ske noget. Gentænk Skjern kom på banen, bogstavelig talt, og køreplanen hang godt sammen: En velbesøgt koncertaften blev efterfulgt af en succesrig fondsansøgning, og dermed var projektet sat godt og grundigt på skinner. Med den netop offentliggjorte donation af bygningen er der masser af lys for enden af tunnellen. De 850.000 kroner fra Realdania - i parentes bemærket 100.000 kroner mere, end de frivillige havde søgt om - skal bruges til at sætte facaden i stand. Næste mål er indvendig restaurering af den mere end 100-årige bygning, og her vil det uden tvivl hjælpe gevaldigt på fondenes lyst til at øse penge ud, når det er en forening med egen bygning, som søger midler. Med andre ord har lokale kræfter med en solid fælles indsats sikret håbet om, at Spillestedet Remisen kan slå dørene op indenfor en ikke alt for fjern fremtid. Der er lang vej og meget arbejde endnu, før Remisen kan fløjte klar til afgang - men mon ikke den hidtidige og meget fornemme opbakning vil give endnu flere skjernboer blod på tanden til at give en hånd eller en skilling med for at få projektet til at lykkes? Det må man håbe! Herfra letter vi i hvert fald på lokofører-kasketten i respekt for en flot indsats.

Kultur

Historisk bolighandel: Over 100 år gammel remise doneres til unge frivillige – nu er vejen banet for et folkehus

Videbæk For abonnenter

Skoler og børnehaver i øst: Vi får ikke nok midler til inklusion

Annonce