Annonce
Læserbrev

Elbæks pølsesnak: Prøv at kigge efter en torsk i stedet - eller en røget helt

Annonce

Læserbrev: I en kronik i nytårsudgaven af Dagbladet, hvor en medisterpølse var en stor del af budskabet fra socialdemokraten Søren Elbæk, fik de sagesløse læsere en gevaldig ”pølsesnak” forud for diverse nytårs menuer og løjer. For Elbæk en alenlang skriftlig tomgang, pakket ind som en midtvejsstatus, inden han og resten af kommunalbestyrelsen i Ringkøbing-Skjern Kommune skal lefle for vælgernes stemmer om knap to år, ved kommunalvalget i november 2021.

I den forbindelse vil netop Søren Elbæks mulige genvalg blive udsat for knivskarpe erindringer og analyser omkring hans gøren og laden ved konstitueringen i 2017. Her holdt han totaludsalg af socialdemokratiske mærkesager og værdier, og gjorde sig til en dikkende lammehale for Venstre, som han sikrede, kunne bevare borgmesterposten. Elbæk er kort og godt summen af politikerlede af værste skuffe! Da ikke mindst, da han i kronikken med næsegrus beundring refererer til, at borgmester Hans Østergaard ofte ringer til ham for at drøfte ”sager”, som disse to politiske tvillinger selvfølgelig altid er rørende enige om.

Den politiske ledestjerne i Søren Elbæks kronik er ikke til at øjne udover, at læserne/vælgerne skal have ondt af ham, fordi han har overvejet at forlade politik. Disse dystre og triste tanker kan man jo kynisk gøre til en skriftlig charmeoffensiv, så han kan skabe en positiv stemning omkring sit fortsatte politiske arbejde. Jeg har før skrevet og sagt, at Elbæk er en politisk puddermås, og det gentager jeg gerne her i det nye år!

Vi har netop overstået den årlige gentagelse af en røverhistorie om vise mænd og en jomfrufødsel. En beretning hvor en ledestjerne spiller en ikke uvæsentlig rolle. Elbæk sidder i en bestyrelse, hvor de ”vise mænd og kvinder” er et sammenrend af personager, der på et eller andet niveau har fået et politisk kald, som de nu med forskellig politisk observans og tilhørsforhold, forsøger at praktisere.

Hvad Elbæks politiske kald egentlig bunder i, står hen i det uvisse, for socialdemokrat er han ikke under nogen omstændigheder. Elbæk er nemlig en forklædt venstremand, der til kommunalvalget i 2021 har een altoverskyggende kandidat til borgmesterposten, og han hedder Hans Østergaard.

Lad mig slutte i det supermarked, hvor Søren Elbæk købte medisterpølsen. Prøv næste gang at kigge efter en torsk i køledisken eller måske en røget helt! Godt nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Landsbyer arbejder videre med friskoleplaner: - Vi kommer til at stå dårligt uden skole

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tre fodboldhold i Ringkøbing IF påvirket af corona - en spiller er testet positiv

Annonce