Ringkøbing

Elbæk om magtspillet: Politik er ikke altid kønt

Ringkøbing: Søren Elbæk (A) til Ringkøbing Skjern kommunes valgfest i Rofi centeret i Ringkøbing på valgdagen under Regions- og Kommunalvalget 2017, tirsdag den 21. november 2017. Foto Jørgen Kirk

Det taktiske spil var nødvendigt for at vi kunne få maksimal indflydelse, siger kommende viceborgmester Søren Elbæk (S). I aftes brød socialdemokratiet overraskende med de små partier for at konstituere sig med Venstre og gøre Hans Østergaard til Ringkøbing-Skjerns nye borgmester.

Ringkøbing-Skjern: Mens Søren Elbæk (S) glæder sig over, at det i aftes lykkedes at lukke en konstitueringsaftale med Venstre, der sikrer ham posten som viceborgmester og formand for erhvervsudvalget og partiet yderligere to udvalgsformandsposter og en række bestyrelsesposter, hagler kritikken ned over ham.

De små partier raser over at have siddet i realitetsforhandlinger det meste af dagen og under en spisepause opdage, at Socialdemokraterne havde indgået en aftale med Venstre, som får borgmesterposten.

Søren Elbæk valgte ikke selv at informere partierne om aftalen. De skulle se det på tv.

- Politik er ikke altid kønt. Min professionelle konstitueringsrådgiver anbefalede, at vi gjorde det på den måde. Jeg tager ansvaret for det og forstår kritikken. Jeg er godt klar over, at der nu venter et stort genopretningsarbejde, erkender Søren Elbæk.


De små partier mener, at de får svært ved at stole på dig fremover. Hvordan har du det med det?

- Det er ærgerligt. Jeg forstår vreden og er ikke stolt af forløbet. Men for mig handlede det om at sikre maksimal indflydelse til Socialdemokratiet. Jeg er til gengæld målløs over, at SF ikke ville pege på mig som borgmester. De fik chancen, men ville ikke, siger Elbæk.

Personligt er han tilfreds med konstitueringsaftalen, hvor han "pressede Hans Østergaard til det yderste", men bestemt ikke mener, at han skylder Venstre noget. Derfor vil han bestræbe sig på at den bredere konstituering, som de øvrige partier vil blive inviteret til, kommer til at falde ud til de små partiers fordel.


Hvordan vil du overbevise dem om, at du vil kæmpe for, at de også kan få indflydelse?

- En del af den genopretning af tilliden vil komme til at bestå af, at jeg vil kæmpe for, at de mindre partier får flere poster, end de er berettiget til, siger han og fortsætter:

- For os handlede det om at få lavet en konstitueringsaftale, hvor vi fik maksimal indflydelse. Det er lykkedes, og det er jeg meget tilfreds med, siger Søren Elbæk.


Hvorfor blev det Venstre og ikke Kristendemokraterne, du indgik en aftale med?

- Der er to grunde til, at jeg ikke kunne være med til at give borgmesterposten til Kristendemokraterne. Det ene er, Kristendemokraterne er et lille parti, som ikke har et netværk på Christiansborg. Det andet er, at der er nogle værdimæssige forskelle på os og KD for eksempel i forhold til vielse af homoseksuelle. Vi bruger i Ringkøbing-Skjern millioner på at brande os, og vi kan ikke holde til, at der bliver tegnet et billede af os på baggrund af Kristendemokraternes værdisæt, lyder forklaringen fra Elbæk.

0/0
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Ringkøbing

Kom til sommerspinning under åben himmel i Ringkøbing

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven

Skjern

Det er for børn: Skovlykke indvier træværksted

Erhverv For abonnenter

Hvide Sande-rejernes talsmand: En reje, der er fanget i Danmark, skal man da smage

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sanne var lovet revalidering: Hvorfor løber kommunen fra sit løfte?

Kultur

119 år gammel klitgård er svær at sælge: Nu vil ejer have den revet ned

Ringkøbing-Skjern

Tyve på spil: Fem indbrud anmeldt