Annonce
Ringkøbing-Skjern

El-bilister savner ladestandere - men det er ikke så slemt, som de tror

Anna Hilden demonstrerer, hvor hurtigt hun kan oplade sin bil ved el-ladestanderen, som er sat op ved RAH i Ringkøbing. Foto Christian Munk.
Ringkøbing-Skjern ligger i toppen - eller snarere bunden - når det drejer sig om områder, hvor elbilisterne savner muligheder for at få opladet deres biler; men bare det sidste år er mulighederne blevet meget forbedret, fastslår elbilisterne formand, der er fra Velling.

VELLING: Intet steds i landet savner elbilisterne i den grad lademuligheder som i Ringkøbing-Skjern Kommune, viser en ny undersøgelse.

Danmarks geografisk største kommune, der samtidig er én af landets største feriedestinationer har simpelthen for få ladestandere, viser Elbilforeningen Forenede Danske Elbilisters årlige medlemsundersøgelse.

Listen toppes af Ringkøbing-Skjern fulgt af landets største byer, Aarhus, Aalborg og København. På plads nummer fem finder vi endnu en vestkystkommune, Varde, der jo i turistmæssig sammenhæng arbejder tæt sammen med Ringkøbing-Skjern.

Annonce

Resultaterne peger i en tydelig retning, siger elbilforeningens formand, Anna Hilden - der i øvrigt er fra Velling, og som derfor kender områdets forhold særdeles godt.

- I ferielandet er elbilisterne generelt udfordret af manglende lademuligheder. Elbilisterne har brug for tryghed, for at de kan få ladet bilen op undervejs på deres ferietur eller ved deres destination, siger hun.

Over for Dagbladet understreger hun dog, at forholdene faktisk har ændret sig bare siden sidste års undersøgelse.

Flere ladestandere

- Der er kommet langt flere ladestandere rundt omkring Ringkøbing Fjord. Siden sidste år har kommunen fået et ordentligt boost af nye ladere, begge steder i kraft af lokale initiativer, siger hun.

Som eksempel nævner Anna Hilsen, at så sent som for blot et par uger siden fik Skjern to nye, offentligt tilgængelige ladestandere. Det er Ringkøbing-Skjern Kommune, der har sat ladestanderne op, og det er en del af det interregionale EU-projekt COBEN, der står for halvdelen af finansieringen.


Der er kommet langt flere ladestandere rundt omkring Ringkøbing Fjord. Siden sidste år har kommunen fået et ordentligt boost af nye ladere, begge steder i kraft af lokale initiativer

Anna Hilden, formand for elbilforeningen Forenede Danske Elbilister


De resterende 50 procent har Erhvervs- og Vækstudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune fundet i midler afsat til energiområdet via kommunens ambitiøse Energi2020-strategi.

I Skjern er én af de to standere en lyn-oplader, der kan "tanke" en elbil op på bare 45 minutter, og det er noget, der glæder Anna Hilsen, for det er noget, el-bilisterne efterspørger.

Annonce

Lyn-opladere

El-bilforeningen har også spurgt el-bilisterne om, hvilken type lokaliteter, de især ønsker ladere ved. Her ligger indkøbscentre helt i top, efterfulgt af hovedveje og ferieområder. Først på fjerdepladsen kommer motorveje. Det er især almindelige hurtigopladere og små lynladere, der efterspørges.

Kortet fra hjemmesiden Plugshare viser, hvor i Ringkøbing-Skjern Kommune der er ladestandere til el-biler. Plugshare.

Anna Hilden finder resultaterne interessante, også set i lyset af de nye statslige støttepuljer til ladeinfrastruktur.

- Hvis puljeansøgerne skal ramme plet i forhold til behovet, skal de i byerne især tænke på butikscentre og uden for byerne især på hovedveje. Puljemidlerne for lynladere langs motorvejene skal der nok også blive brug for, men de akutte behov er generelt andre steder, siger hun.

På netsiden plugshare.com kan man se, hvor i verden der er ladestandere til elbiler, også i Danmark. Denne viser, at der lige nu er 18 ladestandere i Ringkøbing-Skjern Kommune, flest i Ringkøbing og Skjern.

- Så det er blevet meget bedre, end det var for bare et år eller to siden. Men folk vil heldigvis gerne til Vestkysten, så der skal flere til helt ude ved kysten, siger Anna Hilden.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Claus Juul Jørgensen fylder 60 år og har arbejdet hos Lange i 50 af dem: Som 17-årig købte jeg havemøbler for én million

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing

Hav styr på støjen, så får I lov: Dambrug får silo-tilladelse, hvis naboklage imødekommes

Debat

Lørdagsklummen: Er Raunonia død? Havde jeg været investor på det, ville jeg have skyndt mig væk

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Skjern For abonnenter

Stjal korkpropper, fugle og en sort sok: Kikset indbrud i jagthus giver betinget fængsel og narkobehandling

Skjern

Skarpe skytter scorede 1500 kroner til klassekassen: Det blev meget spændende til sidst

Ringkøbing

Naboerne ikke begejstrede, men udvalgsflertal siger ja til fodboldgolfbane trods risiko for støvgener

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Tarm

Se før og efter-billederne: Så meget er Tarm Kirke blevet forvandlet for seks millioner kroner

Skjern For abonnenter

Fire unge skarpskytter før DM: Vi har lidt nerver på!

Tarm

Landejendom med skøn udsigt solgt i budrunde: Prisen er en hemmelighed - indtil videre

Annonce