Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ekstra millioner til TUBA og KFUM

TrygFonden har valgt at kaste en ekstra redningskrans ud til de svageste i samfundet under corona-krisen. Arkivfoto: Erik Refner/Ritzau Scanpix
Fem millioner kroner af de ekstra 30 millioner kroner som Trygfonden har valgt at uddele akut under corona-krisen er gået til organisationer, der også arbejder i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: TrygFondens sociale akutpulje har besluttet at yde ekstraordinær støtte for 30 millioner kroner under corona-krisen. TUBA, der har en afdeling i Ringkøbing-Skjern, og KFUM, der også arbejder i Skjern, er blandt modtagerne.

Det skriver Trygfonden i en pressemeddelelse.

TUBA er specialiseret i at hjælpe og rådgive børn og unge fra familier med alkohol- og stofmisbrug, og har under corona-krisen kontakt til en særlig gruppe af udsatte børn og unge, som kæmper i en svær hverdag og i alt for høj grad er overladt til sig selv.

I forvejen lever mange misbrugsfamilier isolerede liv eller dobbeltliv, hvor man udadtil opretholder facaden og indadtil kæmper med udfordringer af svigt og følelsesmæssig afstand som følge af misbruget. Når de unge nu isoleres yderligere, kan de ikke søge aflastning og hjælp i mødet med andre og i fristeder som skolen, fritidsklubben eller hos venners familier.

Samtidig kan krisen intensivere belastningen og konfliktniveauet i de familier, der i forvejen er belastede af misbrugsproblematikker. TUBA modtager en donation til ekstra hjælp, som de unge kan have brug for som følge af corona-krisen, samt hjælp til nogle af de mange unge, der allerede venter på hjælp i TUBA, eller som henvender sig i den kommende tid.

Donation: 1.474.000 kr.

KFUMs Sociale Arbejde: Isolation og manglende netværk er en grundlæggende udfordring for socialt udsatte, som er blevet endnu værre for målgruppen under corona-krisen.

Ansøger modtager en donation til et mobilt cafékoncept i landets yderområder.

Cafékonceptet bygger på erfaringerne fra de eksisterende hjælpe- og støttekoncepter på bl.a. sociale caféer, herberger og væresteder. Ansøger tager ud til lokalsamfund med det formål at yde hjælp og støtte for 5-7 personer ad gangen.

Mobilcaféerne vil have åbent i 1-2 timer hvert enkelt sted og besøge samme sted 1-2 gange ugentligt. I samarbejde med Fødevarebanken og KFUMs Sociale Arbejdes (KSA).

genbrugsbutikker vil alle få et måltid, udleveret overskudsmad, tøj, bøger, legetøj og andre fornødenheder og få mulighed for hjælp, råd og støtte til at håndtere den aktuelle krisesituationen.

Mobilcaféerne vil samtidig være en indgang til andre støtte- og rådgivningstilbud, for eksempel gratis fagkyndig gældsrådgivning, retshjælp, afvænning af spille- og rusmiddelafhængighed og konfliktmægling, ligesom de vil kunne bruges til at skabe kontakt til gadesygeplejerske, socialrådgiver eller andre.

Donation: 3.749.567 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce