Annonce
Hvide Sande

Ekspropriation i Søndervig: Udvalg sikrer jord til anlæg af ny tværvej

Det er her fra Lodbergsvej 44, tværvejen skal gå ud til Houvig Klitvej. Google Street.
Teknik- og miljøudvalget eksproprierer areal for at sikre bedre trafikale forhold i badebyen. Det skal være med til at give en positiv indflydelse på kommunens turismesatsning.
Annonce

SØNDERVIG: Finnur Lodberg, Lodbergsvej 44, må endnu engang afgive jord til kommunen i forbindelse med en ekspropriationssag.

Teknik- og miljøudvalget har netop - helt som ventet, og på trods af Finnur Lodbergs protester - besluttet at ekspropriere en del af hans grund, så der kan etableres en tværvej fra Lodbergsvej til Houvig Klitvej.

- Det er helt nødvendigt for, at vi kan få velfungerende trafikale forhold i Søndervig, fastslår formanden for teknik- og miljøudvalget, John G. Christensen (S).

Og det haster, understreger han.

I løbet af 2021 og 2022 vil Lodbergsvej nemlig helt skifte karakter. Teknik- og miljøudvalget har besluttet at bruge millioner på den helt store makeover af gaden.


Det er helt nødvendigt for, at vi kan få velfungerende trafikale forhold i Søndervig.

John G. Christensen, formand for teknik- og miljøudvalget.


Lodbergsvejs kørebane er lige nu under opgravning, da Ringkøbing-Skjern Forsyning er ved at etablere et nyt afvandingssystem. Efter sommerferien i år vil strækningen være klar til, at den første del af Lodbergsvej mod syd kan forskønnes.

I forbindelse med forskønnelsen vil Lodbergsvej også blive ensrettet; det er i den forbindelse, tværvejen skal etableres.

Annonce

Bedre afvikling

Den hidtidige tværvej ved Beach Bowl er blevet sløjfet, og den oprindelige plan gik ud på at erstatte den med en vej ved Esmarks kontor.

Administrationen vurderede dog, at den ensrettede strækning blev for kort, og ikke fik den ønskede virkning i forhold til trafiksikkerheden.

De gule pile viser, hvor Lodbergsvej skal ensrettes samt tværvejen ved Esmark og tværvejen nord for sandskulpturfestivalen. Kortmateriale fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Teknik- og miljøudvalget, mener, at skal man opnå en bedre trafikal afvikling på Lodbergsvej og et ensartet vejforløb på de gåendes præmisser, skal ensretningen af den kørende trafik på Lodbergsvej forlænges forbi Beach Bowl, nord om Sandskulptur Pladsen.

Samtidig kan den nye tværvej til Houvig Klitvej benyttes af bilister, der kommer nordfra, så de ikke vil forsøge at vende og bakke når de bliver "fanget" på Lodbergsvej.

Ekspropriationsbeslutningen skal nu følge de sædvanlige klagetidsfrister i den slags sager, men så snart de er opfyldt, er kommunen altså klar til at etablere den nordlige tværvej, understreger John G. Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Ringkøbing-Skjern

Søndagens coronatal: Ingen nye smittede dagen før afgangseleverne vender tilbage skole

Skjern For abonnenter

Vestjylland skulle være Henris ferieflirt: Nu er han Skjern-mand og starter en lokal tv-kanal

Annonce