Annonce
Danmark

Eks-chef forlader Radikale: Østergaard udsat for heksejagt

Behandlingen af Morten Østergaard har fået tidligere sekretariatschef til at melde sig ud af De Radikale.
Annonce

Et af de medlemmer hos De Radikale, som har meldt sig ud af partiet de seneste dage, er tidligere sekretariatsleder Anders Kloppenborg. Det fortæller han til Skive Folkeblad, hvor han også smækker med døren på vej ud.

Kloppenborg er utilfreds med Morten Østergaards exit som politisk leder. Østergaard forlod posten som følge af sager om kvinder i partiet, der har oplevet grænseoverskridende adfærd fra ham.

- Besindelse og omtanke blev skubbet helt til side af en feministisk, inkvisitorisk heksejagt forestået af en gruppe ikke-tilgivende, nådesløse furier og amazoner, som virker som om, de ikke helmer, før det ultimative matriarkat er indført på værste fundamentalistiske vis, siger Kloppenborg til Skive Folkeblad.

Skive Folkeblad er et af de få tilbageværende lokale medier, der har sine rødder som en del af den radikale dagspresse.

Men hvis man skal tro Kloppenborg, er der langt fra de historiske rødder til partiets nuværende tilstand.

Ifølge Skive Folkeblad mener Anders Kloppenborg, at "partiets gamle kæmper" såsom tidligere konseilspræsident Carl Theodor Zahle, tidligere statsminister Hilmar Baunsgaard og tidligere formand Niels Helveg Petersen "vende sig i deres grave" over partiets udvikling.

- Den sunde fornuft, besindigheden, omtanken og det lune glimt i øjet og respekten for anderledes tænkende og agerende har forladt partiet, siger han til avisen.

- Det er afløst af et scenarie, som vi normalt forbinder med diktatoriske og fundamentalistiske samfund.

Anders Kloppenborg var fra 1997 til 2003 sekretariatsleder hos De Radikale. Han har siden blandt andet været rektor på Birkerød Gymnasium, hvor han stopper i slutningen af november.

/ritzau/

Læs artiklen i Skive Folkeblad her
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Landbobanken sænker grænsen for negativ rente: Fra nytår betaler du minus 0,6 procent på al kontant opsparing over 100.000 kroner

Annonce