Annonce
Ringkøbing

Ejvind Møller Stougaard er død: Et spændende liv med kone og børn og biler og fodbold

Ejvind Stougaard - en fremragende ambassadør for Stadil. Arkivfoto
Med Ejvind Stougaards bortgang har Stadil og Ringkøbing-egnen mistet en stor personlighed, som var særdeles aktiv på sportsbanerne og ydede en forbilledlig indsats i bestyrelses-arbejdet til gavn for de unge og for lokal-området.
Annonce

Fhv. automekaniker Ejvind Møller Stougaard er død på Ringkøbing Plejehjem, 77 år gammel. Han var født på Østergaard, Møllebyvej 1, Fuglbjerg i Stadil, som søn af Maren og Kristian Møller Stougaard og levede stort set hele sit aktive liv i fødesognet.

Efter konfirmationen tjente Ejvind Stougaard forskellige steder på landet, og efter soldatertiden i Holstebro kom han i 1963 i lære hos automekaniker Arthur Thuesen, Tim. Han blev udlært 31. august 1967 og overtog derefter Aage Nielsens autoværksted, Svingelvej 22 i Stadil. Et par dage senere blev han gift med Birthe Kirk fra Staby, og de gik ret hurtigt i gang med at bygge nyt autoværksted og privatbolig - lidt længere mod øst og på den modsatte side af Svingelvej. Her flyttede de ind i 1969 og var klar til et spændende liv i auto-branchen.

1970’erne og 1980’erne var særdeles aktive år - med værkstedsdrift, bilhandel, fodboldspil, foreningsarbejde og meget mere. Og da Ejvind Stougaard fra årsskiftet 2010-2011 havde lejet auto-virksomheden ud til en af sine gamle lærlinge sagde han bl.a. følgende i en artikel i Dagbladet:

Annonce

Mange oplevelser

”Papirerne fortæller, at jeg igennem årene har haft i alt 18 lærlinge og syv svende. Det var en travl tid, da jeg var oppe på at sælge mere end 100 biler om året. Mest bruge biler, men også nye, idet jeg havde en aftale med Fiat-forhandleren i Odder om, at jeg kunne sælge biler fra hans firma her i Vestjylland. Da vi var flest, var vi tre svende og tre lærlinge samt Anders Graversgaard på kontoret. Det gav mange oplevelser, og én af de største var, da alle lærlinge og svende gennem årene arrangerende en surprice-fest for mig. Det hele var selvfølgelig aftalt med Birthe og børnene, men jeg vidste intet. De sagde, at vi skulle på udflugt, og jeg skulle bare vente, til de var kommet i det pæne tøj og havde fået håret sat. Mens jeg sad der og kikkede, dukkede en lang række biler op på vejen fra Tim, og da de svingede ind på pladsen foran værkstedet, kunne jeg undrende konstatere, at det var vore gamle medarbejdere, som sad bag rattet i bilerne. Efterfølgende havde vi en fantastisk sammenkomst”.


Papirerne fortæller, at jeg igennem årene har haft i alt 18 lærlinge og syv svende. Det var en travl tid, da jeg var oppe på at sælge mere end 100 biler om året.

Ejvind Møller Stougaard i interview til Dagbladet


I Dagbladets artikel blev det også slået fast, at hvis man trykkede Ejvind Stougaard på maven, var der stor sandsynlighed for, at han sagde ”fodbold”. Selv om han gennem årene var medlem af flere lokale bestyrelser, så var det fodbold-afdelingen i Stadil GIF - senere samarbejdet med Vedersø og Tim - der havde den største plads i hans hjerte.

Efter sæsoner på Stadils drengehold og juniorhold i 1950’erne debuterede Ejvind Stougaard på seniorholdet i 1959. Det blev efterfølgende til op mod 700 kampe i JBU-regi, og én af de største resultater var det jyske mesterskab i serie 2 i 1975 - efterfulgt af oprykning til serie 1.

I 1986 var han så uheldig at brække højre skinneben i en kamp i Ringkøbing. Men han vendte hurtigt tilbage til fodboldbanen, gik i skarp træning og blev fast mand på oldboys-holdet. Her spillede han sin sidste kamp som 66-årig.

Annonce

Aktiv i bestyrelser

Det var ikke kun på fodboldbanen, Ejvind Stougaard tog en tørn. Han var også aktiv i bestyrelsesarbejdet, hvor han sammen med lærer Vagn Knudsen skabte et miljø, der fungerede perfekt for spillerne og alle fodbold-interesserede i lokal-området.

Et af de specielle initiativer var den årlige match mellem oldboys-holdene fra Stadil og Ringkøbing - arrangeret af Ejvind Stougaard og Poul Bech Hansen. Fra 1978 til 2006 mødtes holdene på Stadil Stadion hvert år i begyndelsen af august - med ”3. halvleg i smøregraven”, som den efterfølgende sammenkomst i Stadil Autoværksted blev kaldt.

Med Ejvind Stougaards bortgang har Stadil og Ringkøbing-egnen mistet en stor personlighed, som var særdeles aktiv på sportsbanerne og ydede en forbilledlig indsats i bestyrelses-arbejdet til gavn for de unge og for lokal-området.

Ved sin død efterlader han sig Birthe og børnene Lars, Malene og Louise samt svigerbørn og børnebørn.

K.S.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Medarbejder er smittet: Folkeskole sender 130 børn og otte lærere hjem

Ringkøbing-Skjern

Ny strategi: Ansatte i hjemmeplejen og på ældrecentre bliver tilbudt corona-test

Annonce