Annonce
112

Ejeren af forulykket bil er fundet

Foto: Christian Kjeldsen.

HVIDE SANDE: Nytårsmorgen klokken 08.35 indløb en anmeldelse om et trafikuheld på Parallelvej i Hvide Sande. Her havde en mørkeblå personbil haft nærkontakt med vejens eneste lysregulering.

Da politiet nåede frem, var der dog ingen fører af bilen til stede. Til gengæld var der en nummerplade, og som flere læsere pointerede i kommentarer på Facebook, kunne man jo finde ejeren den vej.

- Det var naturligvis ret nemt, som vi også kunne læse i Facebook-kommentarerne. Så vi har lige præcis slået nummerpladen op i vores system, siger leder af lokalpolitiet i Ringkøbing, Bjørn Nørregaard Bo med et smil.

Nummerpladetjekket viste, at det er en 33-årig mand fra Nordjylland, der er registreret som ejer og bruger af bilen. Politiet vil nu tage kontakt til manden.

- Vi skal have fat i ham og fundet ud af det med lysreguleringen og informeret ham om forpligtelserne omkring et færdselsuheld, siger Bjørn Nørregaard Bo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En forbistret regnefejl

Formanden for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen, er vred. Det har han god grund til at være. Når politikerne igen og igen foretager miljøindgreb i landbruget, må indgrebene i det mindste ske på et solidt videnskabeligt grundlag. Det ser bare ikke altid ud til at være tilfældet Først blev det afsløret, at Aarhus Universitet har undervurderet det areal, der i Danmark dækkes af lavbundsjorder. Universitetet regner nu med cirka 171.000 hektar kulstofrige landbrugsjorde i Danmark i stedet for 108.000 hektar. Senest er det kommet frem, at Aarhus Universitet har fejlberegnet og overvurderet landbrugets udledning af kvælstof med 3000 tons. Begge udregninger har direkte konsekvenser for landbruget. Tallet om lavbundsudtagning kan have store konsekvenser for klimaindsatsen, hvis Danmark skal blive klimaneutral. Udtagning af lavbundsjorder bidrager både til sikring af biodiversitet, reduktion af kvælstofudvaskning og lavere udledning af drivhusgasser; undervurderes arealet, får indsatsen ikke den forventede effekt. Med hensyn til kvælstofudledningen foretog regeringen kort før jul et lynindgreb mod landbruget, hvor der blev stillet krav om målrettede efterafgrøder på 380.000 hektar. Regnefejlen på de 3000 ton svarer til effekten af 326.000 hektar med efterafgrøder. Regeringsindgrebet betød et krav til landbruget om langt flere efterafgrøder allerede i år - men altså på et helt fejlagtigt grundlag. Ikke underligt, at Søren Christensen tordner mod "myndighedernes troværdighed". Regnefejlene er - for at sige det mildt - uheldige både for miljøet og for landbrugserhvervet. De politiske indgreb rammer et i forvejen presset erhverv, der er udsat for benhård konkurrence på verdensmarkedet, og som oven i købet i stigende grad møder uvilje fra en "klimabevidst" offentlighed. De to regnefejl kan godt foranledige skeptikere til at spørge, om andre beregninger så også er fejlbehæftede. Bygger kravene til landbrugets miljøindsats på et solidt videnskabeligt grundlag hele vejen igennem? Det lyder ærligt talt, som om hele vandmiljøområdet bør kulegraves - af hensyn til både landbruget og miljøet.

Ringkøbing-Skjern

Borgmesteren om udlignings-udspil: Jeg er forsigtig optimist

Annonce