Annonce
Videbæk

Ejeren af den genfundne 12 uger gamle hundehvalp Nala: Jeg er så taknemlig og glad for at være i live

Nala er helt okay og ikke påvirket af sin lille springtur. Allerede sammen aften, som hun blev fundet, var hun klar til at putte i sofaen. Privatfoto.
Uheld på uheld betød næsten to døgn fyldt med bekymringer for Helene Randbæk Madsen. Hun og hendes datter var heldige med at slippe uskadte og levende fra et trafikuheld på den østjyske motorvej, men deres 12 uger gamle hvalp Nala var som sunket i jorden efter biluheldet.

Vorgod-Barde: Det kunne være endt rigtig grimt. Men mod alle odds endte det hele lykkeligt. Søndag formiddag lidt over klokken 9.00 kører Helene Randbæk Madsen fra Vorgod-Barde på motorvejen ved Ølholm mellem Uldum og Tørring i Østjylland. I bilen har hun også to hunde og sin datter. Det ene dæk sprænger, og bilen kommer ud af kontrol.

- Vi rullede tre eller fire gange rundt, og vi ender med at lande på siden. Det første, jeg gør, er at tjekke min datter. Hun sidder ved siden af mig. Det gik rigtig stærkt. Det eneste, jeg nåede at tænke, da vi rullede rundt, var, at jeg var bange for at miste min datter. Hun var forskrækket men ved bevidsthed. Vi kravlede ud af bilruden, og så ledte vi efter de to hunde, fortæller Helene Madsen og fortsætter:

- Bilen kommer aldrig ud at køre igen. Vi har fået at vide af Falck-folkene, at det er et mirakel, at vi begge to er her i dag. Folk, der har set bilen efter uheldet, har sagt, at de ikke troede, at nogen kunne overleve det. Der må have været en skytsengel over os. Det har givet lidt mærker, men det er småting, når man tænker på, hvad der kunne være sket.

Nogle personer, der havde overværet uheldet, formåede at få fat i den ene hund. Men den 12 uger gamle hvalp Nala havde ingen set.

Annonce
Helene Madsen (til højre) var glad for den store opbakning til eftersøgningen af hendes lille hund Nala. Foto: Michael Svenningsen

Fire kom fra Prag for at hjælpe

En af Helenes veninder laver et opslag på Facebook, hvor hun efterlyser Nala, og herefter går det stærkt. Over 50 personer hjælper med at lede efter hvalpen i det område, hvor biluheldet er sket. Der er ingen spor af hende søndag, men tidligt mandag morgen blev hun set ved et skovområde overfor Hotel Gudenåen ved Viborg Hovedvej, der ligger cirka fem kilometer fra ulykkesstedet.

- Det var forfærdeligt. Det var frygteligt at vente. Men vi havde sporhunde med ude, og vi var mange, der gennemsøgte området, så hvis hun var blevet skadet eller lå død, så havde vi fundet hende. Det gav os gode forhåbninger, så vi gav ikke op, siger Helene Madsen.

Det var ikke kun beboere i Ølholm-området, der deltog i eftersøgningen. Fire tjekker fra Prag havde fyldt en bil og var kørt afsted for at hjælpe med at lede. Med sig havde de Nalas mor og bror.

- I går aftes, da der kom lidt ro på igen, bliver der set en frisk hundelort i det skovområde, hvor Nala sidst var blevet set, så vi kører derud med hunde og varmekikkerter. Vi tænker, at hun nok har været på vej tilbage til ulykkesstedet, fortæller den 31-årige hundeejer og fortsætter:

- Vi får Nalas mor til at gå en rute tilbage, og det er nok hendes fært, som Nala har fuldt tilbage. Vi fik også hendes mor og bror herop, fordi vi ville se, om vi kunne lokke hende frem med deres stemmer og fært. Jeg har kun haft hende i tre uger. Og jeg formoder, at det har været med til at få hende frem igen.

Taknemlig for hver og en

Senere mandag aften kommer der endnu bedre nyheder fra en helt uventet kant, da et ægtepar ringer til en af de personer, der står eftersøgningen af Nala.

- Jeg tror, at da der er kommet mere ro på, har Nala fundet hen til det her ægtepar. Hun har selv fået åbnet døren, og så er hun simpelthen sprunget op i sofaen til dem. De var lidt rundforvirrede over pludselig at have en hund i deres sofa, men de skyndte sig at ringe til os, fortæller Helene Madsen.

- Jeg havde fået at vide, at det var rimelig sikkert, at det var hende, så jeg skyndte mig at køre derud. Der synes man bare, at tiden går alt for langsomt - selvom det kun var fire kilometer væk. Jeg blev rigtig glad, da jeg så hende, og jeg følte en stor lettelse, siger hun.

Ægteparret bor omkring 300 meter fra det sted, hvor Helene og hendes datter kørte galt, så der kan være noget om, at Nala var på vej tilbage til ulykkesstedet.

- Jeg er meget taknemlig. Jeg kan slet ikke takke folk nok. Det betyder så hjertens meget, at så mange mennesker ville hjælpe med at finde Nala. De har både støttet på den ene og den anden måde. Jeg er taknemlig for hver og en. Det har været rigtig godt med mange, der har bakket op. Det betyder alt. Jeg er okay, min datter er okay, den anden hund er okay, og Nala er okay. Hun fejler intet og viser ingen tegn på, at hun er påvirket af alt det her, siger Helene Madsen og fortsætter:

- At Nalas mors ejer kørte helt herop viser bare et rigtigt godt sammenhold. De er lige så glade og lykkelig for, at hun blev fundet i god behold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];