Annonce
Videbæk

Ejeren af den genfundne 12 uger gamle hundehvalp Nala: Jeg er så taknemlig og glad for at være i live

Nala er helt okay og ikke påvirket af sin lille springtur. Allerede sammen aften, som hun blev fundet, var hun klar til at putte i sofaen. Privatfoto.
Uheld på uheld betød næsten to døgn fyldt med bekymringer for Helene Randbæk Madsen. Hun og hendes datter var heldige med at slippe uskadte og levende fra et trafikuheld på den østjyske motorvej, men deres 12 uger gamle hvalp Nala var som sunket i jorden efter biluheldet.

Vorgod-Barde: Det kunne være endt rigtig grimt. Men mod alle odds endte det hele lykkeligt. Søndag formiddag lidt over klokken 9.00 kører Helene Randbæk Madsen fra Vorgod-Barde på motorvejen ved Ølholm mellem Uldum og Tørring i Østjylland. I bilen har hun også to hunde og sin datter. Det ene dæk sprænger, og bilen kommer ud af kontrol.

- Vi rullede tre eller fire gange rundt, og vi ender med at lande på siden. Det første, jeg gør, er at tjekke min datter. Hun sidder ved siden af mig. Det gik rigtig stærkt. Det eneste, jeg nåede at tænke, da vi rullede rundt, var, at jeg var bange for at miste min datter. Hun var forskrækket men ved bevidsthed. Vi kravlede ud af bilruden, og så ledte vi efter de to hunde, fortæller Helene Madsen og fortsætter:

- Bilen kommer aldrig ud at køre igen. Vi har fået at vide af Falck-folkene, at det er et mirakel, at vi begge to er her i dag. Folk, der har set bilen efter uheldet, har sagt, at de ikke troede, at nogen kunne overleve det. Der må have været en skytsengel over os. Det har givet lidt mærker, men det er småting, når man tænker på, hvad der kunne være sket.

Nogle personer, der havde overværet uheldet, formåede at få fat i den ene hund. Men den 12 uger gamle hvalp Nala havde ingen set.

Helene Madsen (til højre) var glad for den store opbakning til eftersøgningen af hendes lille hund Nala. Foto: Michael Svenningsen

Fire kom fra Prag for at hjælpe

En af Helenes veninder laver et opslag på Facebook, hvor hun efterlyser Nala, og herefter går det stærkt. Over 50 personer hjælper med at lede efter hvalpen i det område, hvor biluheldet er sket. Der er ingen spor af hende søndag, men tidligt mandag morgen blev hun set ved et skovområde overfor Hotel Gudenåen ved Viborg Hovedvej, der ligger cirka fem kilometer fra ulykkesstedet.

- Det var forfærdeligt. Det var frygteligt at vente. Men vi havde sporhunde med ude, og vi var mange, der gennemsøgte området, så hvis hun var blevet skadet eller lå død, så havde vi fundet hende. Det gav os gode forhåbninger, så vi gav ikke op, siger Helene Madsen.

Det var ikke kun beboere i Ølholm-området, der deltog i eftersøgningen. Fire tjekker fra Prag havde fyldt en bil og var kørt afsted for at hjælpe med at lede. Med sig havde de Nalas mor og bror.

- I går aftes, da der kom lidt ro på igen, bliver der set en frisk hundelort i det skovområde, hvor Nala sidst var blevet set, så vi kører derud med hunde og varmekikkerter. Vi tænker, at hun nok har været på vej tilbage til ulykkesstedet, fortæller den 31-årige hundeejer og fortsætter:

- Vi får Nalas mor til at gå en rute tilbage, og det er nok hendes fært, som Nala har fuldt tilbage. Vi fik også hendes mor og bror herop, fordi vi ville se, om vi kunne lokke hende frem med deres stemmer og fært. Jeg har kun haft hende i tre uger. Og jeg formoder, at det har været med til at få hende frem igen.

Annonce

Taknemlig for hver og en

Senere mandag aften kommer der endnu bedre nyheder fra en helt uventet kant, da et ægtepar ringer til en af de personer, der står eftersøgningen af Nala.

- Jeg tror, at da der er kommet mere ro på, har Nala fundet hen til det her ægtepar. Hun har selv fået åbnet døren, og så er hun simpelthen sprunget op i sofaen til dem. De var lidt rundforvirrede over pludselig at have en hund i deres sofa, men de skyndte sig at ringe til os, fortæller Helene Madsen.

- Jeg havde fået at vide, at det var rimelig sikkert, at det var hende, så jeg skyndte mig at køre derud. Der synes man bare, at tiden går alt for langsomt - selvom det kun var fire kilometer væk. Jeg blev rigtig glad, da jeg så hende, og jeg følte en stor lettelse, siger hun.

Ægteparret bor omkring 300 meter fra det sted, hvor Helene og hendes datter kørte galt, så der kan være noget om, at Nala var på vej tilbage til ulykkesstedet.

- Jeg er meget taknemlig. Jeg kan slet ikke takke folk nok. Det betyder så hjertens meget, at så mange mennesker ville hjælpe med at finde Nala. De har både støttet på den ene og den anden måde. Jeg er taknemlig for hver og en. Det har været rigtig godt med mange, der har bakket op. Det betyder alt. Jeg er okay, min datter er okay, den anden hund er okay, og Nala er okay. Hun fejler intet og viser ingen tegn på, at hun er påvirket af alt det her, siger Helene Madsen og fortsætter:

- At Nalas mors ejer kørte helt herop viser bare et rigtigt godt sammenhold. De er lige så glade og lykkelig for, at hun blev fundet i god behold.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Claus Juul Jørgensen fylder 60 år og har arbejdet hos Lange i 50 af dem: Som 17-årig købte jeg havemøbler for én million

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing

Hav styr på støjen, så får I lov: Dambrug får silo-tilladelse, hvis naboklage imødekommes

Debat

Lørdagsklummen: Er Raunonia død? Havde jeg været investor på det, ville jeg have skyndt mig væk

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Skjern For abonnenter

Stjal korkpropper, fugle og en sort sok: Kikset indbrud i jagthus giver betinget fængsel og narkobehandling

Skjern

Efterskole skal finde ny forstander og kirke ny præst: Henning og Torill Kristensen bliver forstanderpar på optagelseshjem

Ringkøbing

Naboerne ikke begejstrede, men udvalgsflertal siger ja til fodboldgolfbane trods risiko for støvgener

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Tarm

Se før og efter-billederne: Så meget er Tarm Kirke blevet forvandlet for seks millioner kroner

Skjern For abonnenter

Fire unge skarpskytter før DM: Vi har lidt nerver på!

Tarm

Landejendom med skøn udsigt solgt i budrunde: Prisen er en hemmelighed - indtil videre

Annonce