Annonce
Skjern

Ejer: Køerne blev tilset om eftermiddagen og der er dobbelttråd op mod banen

Sådan ser et Arriva-tog ud efter et sammenstød med 14 køer og en tyr. Toget skal nu til reparation i Varde. Foto: Søren Palmelund
Anders Vendelbo ejer de 15 køer, der blev dræbt ved sammenstødet med et Arriva-tog fredag aften. I sidste uge havde han sat dobbelttråd op mod banen og køerne blev tilset om eftermiddagen.
Annonce

Skjern: Det er en meget fåmælt Anders Vendelbo, som Dagbladet får fat i lørdag formiddag.

Fredag aften stod 15 af hans køer på banelegement mellem Borris og Skjern. Her blev de ramt af toget med cirka 100 km/t omkring klokken 22.50.  Alle 15 køer blev dræbt, ifølge Midt- og Vestjyllands Politi heriblandt en Charolais-tyr på 1,5 ton.

Der skete ingen personskade, men den forreste togvogn blev afsporet.

- Jeg har et dyr tilbage i flokken. Så sent som for en uge siden blev der sat dobbelttråd op langs banen med hjørnestolper og det hele. Flokken bliver tilset to gange om dagen, senest fredag eftermiddag, så hvad der har jaget dem op på banen, ved jeg ikke, fortæller han.

Derudover har Anders Vendelbo ingen kommentarer.


Flokken bliver tilset to gange om dagen, senest fredag eftermiddag, så hvad der har jaget dem op på banen, ved jeg ikke.

Anders Vendelbo


Oprydningsarbejdet varede det meste af natten. Blandt andet var det kommunale beredskab forbi for at spule frontenden af toget, og lørdag morgen blev det beskadigede tog sat på skinnerne igen og bugseret til Skjern Station. Det skal nu til reparation i Varde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Landsbyer arbejder videre med friskoleplaner: - Vi kommer til at stå dårligt uden skole

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce