Annonce
Ringkøbing

Ejendomsmægler tror på hurtigt salg af de første Ringkøbing K-lejligheder

Sådan ser Naturbydelens første hus med lejligheder ud. Udefra ligner bygningen det hus, som allerede er opført, men indeni er der lejligheder i ét plan. Foto: EDC Ringkøbing
På søndag bliver nye ejerlejligheder i Naturbydelen Ringkøbing K vist frem for interesserede - udsigten er ifølge ejendomsmægleren fantastisk.

Ringkøbing: Det har knebet med interessen for at købe hus i Naturbydelen Ringkøbing K.

Det skal tre nye typer af lejligheder lave om på. På søndag slår EDC-mægler Finn Jacobsen derfor dørene op til de nybyggede råhuse, som giver plads til lejligheder i tre størrelser. Lejlighederne er i ét plan og endnu ikke gjort færdige. Det betyder, at de kommende beboere selv kan få lejlighed til at vælge materialer indendøre.

Finn Jacobsen har store forventerninger til fremvisningen.

- Flere har spurgt til boligerne, og uden det skal lyde som den traditionelle ejendomsmæglersnak, tror jeg, at der forholdsvis snart er solgt et par stykker, lyder det optimistisk fra mægleren, der kalder udsigten fra lejlighederne for "fantastisk".

Foreløbigt har Naturbydelen kun en enkelt beboer, som flyttede ind i sit to-plans hus i sommeren 2018. Siden har der ikke for alvor været rift om at købe sig ind i den nye bydel.

En af forklaringerne er ifølge ejendomsmægleren, at mange potentielle købere har efterspurgt både carport og egen have, når de har været forbi for at se på bolig.

Helt den samme forventning vil man ikke have til en lejlighed, og blandt andet derfor valgte projektet sidste år en ny strategi.

I stedet for udelukkende at bygge dobbelthuse i to plan forsøger man sig nu med ejerlejligheder i ét plan i enten stueetage eller på førstesal. Det betyder, at der nu er lagt op til, at første etape af byudviklingen i Ringkøbing K skal udgøre 12 ejerlejligheder og 6 dobbelthuse.

Det første hus til lejligheder er altså skudt op. Her kan man købe sig ind i en ét-plansbolig på henholdsvis 84, 93 og 106 kvadratmeter.

Ifølge Finn Jacobsen kan han tydeligt mærke, at der igen er opmærksomhed om boligerne i naturbydelen. Det skyldes blandt andet, at Realdania By & Byg lige nu er i gang med at opføre et seniorbofællesskab med 14 lejeboliger og at Ringkøbing-Skjern Boligforening snart går i jorden for at opføre de første 47 af 83 planlagte lejeboliger.

Der er åbent hus i Naturbydelen Ringkøbing K på søndag fra klokken 11 til 14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Fødevareforsyningen skal sikres trods lukkede grænser

Læserbrev: Følgerne af coronavirussen er mange, og en af dem risikerer snart at få konsekvenser for danske landbrug og gartnerier. Lige nu frygter landmænd i Tyskland, at årets avl af hvide asparges rådner op, fordi sæsonarbejdere fra Østeuropa ikke kan komme frem som følge af de grænsekontroller, flere EU-lande har indført. Problemet han hurtigt blive aktuelt i Danmark, når sæsonen i frilandsgartnerierne starter om en måned. I sidste uge annoncerede Tyskland et decideret indrejseforbud for sæsonarbejdere. Det betyder, at op imod 300.000 østeuropæere, der er en helt afgørende forudsætning for den tyske landbrugssektor, må blive hjemme. Også sæsonarbejdere, der bruger Tyskland som transitland til for eksempel at komme til Danmark, rammes af forbuddet. Det må vække bekymring i den danske landbrugs- og fødevaresektor. I Tyskland og Frankrig har myndighederne ligefrem opfordret til, at folk, der ikke kan varetage deres arbejde på grund af coronavirus, i stedet tilbyder deres arbejdskraft på markerne. Men behovet for hænder er stort, og nogle funktioner kræver speciel viden og erfaring. Derfor er fælleseuropæiske løsninger også afgørende. I Danmark har såvel fødevareminister Mogens Jensen som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard sagt, at det er vigtigt, at EU-landene samarbejder, så de nødvendige fødevarer og arbejdskraft fortsat kan komme ind i Danmark, selvom der er indført grænsekontrol. Det er Europa-Kommissionen, der koordinerer arbejdet med at få Europa til at hænge sammen transportmæssigt under krisen. Kommissionen har udarbejdet retningslinjer for den fri bevægelighed for personer, der varetager kritiske funktioner. Her betragtes sæsonarbejdere i landbrugssektoren nu som personer, der varetager en kritisk funktion – fødevareforsyning – og det skal derfor sikres, at de kan nå frem, selv om de krydser en grænse undervejs. Da landene begyndte at lukke deres grænser i midt-marts, var der rapporter om, at både dyr og medicinsk udstyr holdt i kø ét til to døgn. Kommissionen krævede på den baggrund ”grønne korridorer”, som skulle sikre, at vareleverancer ikke blev blokeret. En grøn korridor et særligt vejspor ved grænsen, som det højest må tage 15 minutter at krydse – nok til for eksempel at helbredsscreene chaufføren. Det arbejde har bidraget til at nedbringe ventetiderne ved grænsen, og man håber nu at kunne skabe en lignende situation for sæsonarbejdere. Det bliver et stort arbejde at få EU bragt tilbage til den åbenhed, som var en realitet inden coronakrisen. I mellemtiden bliver samarbejdet om grønne korridorer afgørende for at sikre fødevareforsyningen.

Danmark

Se billederne fra en lukket covid-afdeling: Sådan modtages corona-patienterne

Annonce