Annonce
Ringkøbing

Ejendomsmægler tror på hurtigt salg af de første Ringkøbing K-lejligheder

Sådan ser Naturbydelens første hus med lejligheder ud. Udefra ligner bygningen det hus, som allerede er opført, men indeni er der lejligheder i ét plan. Foto: EDC Ringkøbing
På søndag bliver nye ejerlejligheder i Naturbydelen Ringkøbing K vist frem for interesserede - udsigten er ifølge ejendomsmægleren fantastisk.

Ringkøbing: Det har knebet med interessen for at købe hus i Naturbydelen Ringkøbing K.

Det skal tre nye typer af lejligheder lave om på. På søndag slår EDC-mægler Finn Jacobsen derfor dørene op til de nybyggede råhuse, som giver plads til lejligheder i tre størrelser. Lejlighederne er i ét plan og endnu ikke gjort færdige. Det betyder, at de kommende beboere selv kan få lejlighed til at vælge materialer indendøre.

Finn Jacobsen har store forventerninger til fremvisningen.

- Flere har spurgt til boligerne, og uden det skal lyde som den traditionelle ejendomsmæglersnak, tror jeg, at der forholdsvis snart er solgt et par stykker, lyder det optimistisk fra mægleren, der kalder udsigten fra lejlighederne for "fantastisk".

Foreløbigt har Naturbydelen kun en enkelt beboer, som flyttede ind i sit to-plans hus i sommeren 2018. Siden har der ikke for alvor været rift om at købe sig ind i den nye bydel.

En af forklaringerne er ifølge ejendomsmægleren, at mange potentielle købere har efterspurgt både carport og egen have, når de har været forbi for at se på bolig.

Helt den samme forventning vil man ikke have til en lejlighed, og blandt andet derfor valgte projektet sidste år en ny strategi.

I stedet for udelukkende at bygge dobbelthuse i to plan forsøger man sig nu med ejerlejligheder i ét plan i enten stueetage eller på førstesal. Det betyder, at der nu er lagt op til, at første etape af byudviklingen i Ringkøbing K skal udgøre 12 ejerlejligheder og 6 dobbelthuse.

Det første hus til lejligheder er altså skudt op. Her kan man købe sig ind i en ét-plansbolig på henholdsvis 84, 93 og 106 kvadratmeter.

Ifølge Finn Jacobsen kan han tydeligt mærke, at der igen er opmærksomhed om boligerne i naturbydelen. Det skyldes blandt andet, at Realdania By & Byg lige nu er i gang med at opføre et seniorbofællesskab med 14 lejeboliger og at Ringkøbing-Skjern Boligforening snart går i jorden for at opføre de første 47 af 83 planlagte lejeboliger.

Der er åbent hus i Naturbydelen Ringkøbing K på søndag fra klokken 11 til 14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce