Annonce
Ringkøbing

Ejendomsmægler om salg af klitgård: Jeg tror, den bliver budt op i pris

Ringkøbing-Skjern Museum drev i en årrække 'Strandgaarden' som besøgsattraktion, men lejemålet blev opsagt for tre år siden. Arkivfoto: Mads Dalegaard
I midten af januar bliver der afholdt to åbent hus-arrangementer på 'Strandgaarden' nord for Søndervig. Den 145 år gamle ejendom skal sælges i en budrunde, hvor der er frist 5. februar.
Annonce

Husby Klit: Beliggenheden har en vis betydning i langt de fleste ejendomshandler, og adressen Husby Klitvej 5 kan blive en afgørende faktor, når der om kort tid bliver åbnet for at byde på 'Strandgaarden.'

Fra den firelængede gård, der ligger i læ bag klitterne, er der blot et par hundrede meter ud til Vesterhavet. Tilmed er der langt til nærmeste nabo, og alligevel ligger 'Strandgaarden' i lidt af et smørhul på kysten mellem Søndervig og Vedersø.

- Det er en virkelig spændende ejendom, og jeg tror, den bliver budt op i pris.

Sådan siger Lone Futtrup, erhvervsmægler hos Nordicals, der er vestjysk repræsentant for Freja Ejendomme i København. Selskabet har skabt sig en niche med at erhverve ejendomme fra staten og regionerne ud fra en målsætning om at videresælge med størst mulig avance.

Da den 145 år gamle 'Strandgaarden' for et år siden blev sat til salg, hed udbudsprisen 1.895.000 kroner. Men da der ret hurtigt blev vist stor interesse for matriklen, blev det besluttet at gennemføre en budrunde.

Annonce

Bøvl med utæt oliefyr

Den planlagt budrunde blev dog midlertidig sat i bero, da der i foråret 2020 blev konstateret en utæthed omkring gårdens oliefyr. I de følgende måneder var det derfor nødvendigt at gennemføre en oprensning på en del af grunden, der i alt er godt 15.000 kvadratmeter stor.


Der kommer løbende tilmeldinger, men indtil videre er der plads til alle

Lone Futtrup, erhvervsmægler, Nordicals


Nu er relevante myndighedsgodkendelser i hus, og dermed er Freja Ejendomme og Nordicals klar til at afvikle den længe ventede budrunde, hvor fristen er sat til fredag 5. februar klokken 12.

Erhvervsmægler hos Nordicals, Lone Futtrup, ser frem til 15. og 16. januar, hvor der er åbent hus i den 145 år gamle klitgård nord for Søndervig. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Inden da bliver der inviteret til åbent hus på 'Strandgaarden,' som interesserede kan besigtige fredag 15. og lørdag 16. januar:

- Der kommer løbende tilmeldinger, men indtil videre er der plads til alle. Ellers tager vi en dag mere i brug, siger erhvervsmægler Lone Futtrup.

Hun tilføjer, at potentielle købere til ejendommen på vestkysten som udgangspunkt vil have minimum 20 minutter til at kigge nærmere på 'Strandgaarden' indendøre, og at der ved åbent hus-arrangementerne naturligvis tages højde for diverse corona-restriktioner.

Annonce

Der er 118 interesserede

På en liste over personer, der viser interesse for den historiske klitgård med et boligareal på 100 kvadratmeter og alt i alt 767 kvadratmeter under tag, har Lone Futtrup lige nu 118 navne registreret.

På listen er der interesserede fra lokalområdet, men 'Strandgaarden' har også vakt nysgerrighed i byer som København, Helsingør, Slagelse og Horsens:

- Der er lige så mange fra Sjælland som fra Jylland, siger erhvervsmægleren, der ikke ønsker at komme med sit personlige bud på, hvad den sjældne ejendom kommer til at koste.

Forud for budrunden finder Lone Futtrup det vigtigt at understrege, at man ikke skal lade sig afskrække fra at melde sig til åbent hus og eventuelt lægge et bud i puljen:

- Det er ikke givet, at de vil byde. Nogle har ikke set ejendommen endnu, siger Lone Futtrup om de mange personer, der står på listen over interesserede.

Den firelængede gård på Husby Klitvej 5 har et boligareal på 100 kvadratmeter og alt i alt 767 kvadratmeter under tag. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Ifølge en bygningsrapport skal den kommende ejer af 'Strandgaarden' forvente, at der - udover købsprisen - skal investeres yderligere omkring 2,5 millioner kroner i nødvendige istandsættelser.

Ingen pligt til at sælge

I et brev, som er sendt til personer med interesse i at give et bud på køb af den firelængede 'Strandgaarden' på Husby Klitvej 5 nord for Søndervig, bliver der blandt andet forklaret dette:

Fristen for modtagelse af bindende bud er fredag 5. februar 2021 klokken 12.

Efter modtagelsen vil de bindende bud blive evalueret i deres helhed. Freja Ejendomme vil vælge det bud, som ud fra en samlet vurdering - herunder den tilbudte købesum - er mest attraktiv.

Fristen for ejendomsselskabets tilbagemelding til byderne er onsdag 17. februar 2021.

Freja Ejendomme forbeholder sig retten - men har ikke pligt - til kort efter 5. februar at udvælge én eller flere bydere til at indgå i endelige forhandlinger om indgåelsen af købsaftalen.

Freja Ejendomme er ikke forpligtet til at acceptere det højeste bindende bud eller noget bindende bud i øvrigt.

Freja Ejendomme er således ikke forpligtet til at sælge ejendommen. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fremtiden smedes i laboratoriet på Innovest: Industri 4.0 skal løfte Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Annonce