Annonce
Skjern Håndbold

Eivind Tangen forlænger med tre sæsoner: Nordmanden tror på mere DM-guld til Skjern Håndbold

Eivind Tangen har forlænget sin aftale med Skjern Håndbold frem til sommeren 2023. En af årsagerne er, at Eivind Tangen tror på, Skjern Håndbold kan vinde guld igen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Skjern Håndbold har forlænget aftalen med den norske landsholdsback Eivind Tangen helt frem til sommeren 2023. For Eivind Tangen var det let at forlænge, for han kan ikke forestille sig noget bedre sted at være end i Skjern Håndbold.

Skjern: Når man er en venstrehåndet bagspiller med et drøn af et skud, når man er super trimmet med 100 kilo fordelt på 1,93 meter, 26 år gammel, og man er etableret landsholdsspiller, så får man altså gode tilbud.

Skjern Håndbolds norske back Eivind Tangen har da også fået gode tilbud, men det er alligevel et tilbud fra Skjern Håndbold om at blive helt frem til sommeren 2023, Eivind Tangen har sagt ja tak til.

- Det var ikke nogen svær beslutning at tage, fortæller Eivind Tangen.

Straks følger en begrundelse.

- Jeg tror på, vi kan vinde guld igen med Skjern Håndbold. Vi har et godt hold, og vi bliver bedre og bedre. Rent sportsligt ser det i mine øjne godt ud, siger Eivind Tangen.

Men det er ikke kun det sportslige, der har haft indflydelse på beslutningen.

- Nej det hænger meget sammen med, at jeg trives fantastisk godt i klubben. Det er en super klub, og efter at have været her, kan jeg slet ikke forestille mig at spille for andre danske klubber. Alle i og omkring klubben gør det bare så let at holde af klubben. Og trænere og ledere og holdkammerater. Det hele fungerer bare perfekt, fortsætter Eivind Tangen.

Det er et puslespil at få alt til at hænge sammen. Eivind Tangen bor i Herning sammen med Stine Skogrand, som spiller for Herning-Ikast Håndbold. De to mødte hinanden allerede i skoletiden i Bergen i Norge, og de har sønnen Adam sammen. Stine Skogrand er også højre back, og hun har også spillet på landsholdet.

- Jeg træner som regel om formiddagen. Så kan jeg komme hjem og tage over, inden Stine træner om eftermiddagen. Når vi har behov for det, så har vi en dejlig barnepige fra Ikast, som passer Adam. Vi har heldigvis også haft masser af besøg fra familien hjemme fra Norge, og de har også hjulpet til med at få det hele til at gå op. Alt skal planlægges, og det gør vi en uge frem, fortæller Eivind Tangen.

Han ser Stine Skogrand spille, så snart det er muligt, men ellers ser han ikke meget damehåndbold på tv.

- Men jeg ser faktisk heller ikke meget herrehåndbold. Når jeg selv spiller omkring 70 kampe på en sæson, og vi bruger meget tid på at se video fra forskellige kampe, så har jeg faktisk fået håndbold nok, fortæller Eivind Tangen.

Ved siden af de mange kampe for Skjern Håndbold kommer kampene for Norge. Så sent som i sidste weekend spillede han med i to kampe med en afsluttende kamp mod Danmark sammen med holdkammeraten Bjarte Myrhol. Men det er ingen garanti for, at Eivind Tangen kommer med i den norske trup til det kommende EM, selv om han er noteret for omkring 65 A-landskampe.

- Vi har fire spillere til pladsen som højre back. Som det er lige nu, tror jeg, der er to sikre kort. Jeg regner med, der bliver udtaget tre, og det er den tredje plads, jeg skal håbe på, og der er min chance vel fifty-fifty, siger Eivind Tangen ærligt.

Har arbejder hele tiden på at blive bedre.

- I den sammenhæng har jeg været meget glad for at arbejde sammen med Kasper Søndergaard. Han har lært mig meget omkring spillet to mod to, om spillet inden for tremeterlinjen. Nu vil jeg gerne blive bedre til at bryde igennem på ydersiden af backen, fortæller Eivind Tangen.

Bestyrelsesformand Carsten Thygesen er meget tilfreds med forlængelsen af den norske landsholdsback, der i januar-måned vandt VM-sølv i Danmark.

- Han er en af de bedste på sin position i Primo Tours ligaen, og har siden sin ankomst været en vital profil for os. En venstrehåndet tovejsspiller af Eivind Tangens kaliber er en sjældenhed. Derfor er vi meget begejstret for, at vi kan råde over ham frem til 2023, siger Carsten Thygesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce