Annonce
Ringkøbing

Egoistbogen blev revet væk

Meget tidligt lørdag formiddag havde Flemming Merrild, Kop & Kande, stadig nogle få eksemplarer af "Egoistbogen 2018-19" til salg. Søstrene Bente Aarup, Ringkøbing og Lene Ibsen Jørgensen, Kloster, havde sikret sig bogen. Foto: Jørgen Kirk

For mange er det blevet en fast tradition, at de skal have fat i en egoistbog, der giver god rabat i Ringkøbings butikker.

Ringkøbing: Lørdag morgen blev "Egoistbogen 2018-19" frigivet i de deltagende butikker, og man kan vist roligt sige, at den populære bog blev revet væk.

Hos både Kop & Kande og JK Jagt & Fiskeri, som Dagbladet besøgte nogle få minutter efter åbningstid lørdag formiddag, var der kun nogle få eksemplarer tilbage, og i løbet af eftermiddagen begyndte der at dukke beskeder op på facebooksiden Os i Ringkøbing, om at bogen var helt udsolgt alle steder.

Om det er tilfældet, er svært at sige, men et er sikkert. Hvis du endnu ikke har sikret dig et eksemplar af rabatbogen, skal du være ualmindelig heldig for at finde en nu.

Der er sket en lille udvikling af bogen i år. Som sædvanligt får man typisk 20 procent rabat på ét køb i de 45 deltagende butikker. Men nu er der også eksklusive deal-tilbud bag i bogen, der også har fået et mere handy format, så den er lige til at tage med i indkøbsposen.

- Bogen er helt klart med til at holde handel i Ringkøbing, og dem der har den, er glade for den, siger Flemming Merrild, Kop & Kande. Han gav 20 procent til alle kunder lørdag, så på førstedagen behøvede man ikke bogen her.

Hos JK Jagt & Fiskeri fik Andreas Ørskov også hurtig solgt butikkens bøger.

- Det er et godt initiativ, der er med til at vi får kunder i butikken, som vi måske ikke havde set, hvis bogen ikke var her. Den rammer bredt, og der er stor efterspørgsel på den. Og jeg er helt sikker på, at den er med til at flere kunder lægger deres julehandel i Ringkøbing, siger Andreas Ørskov.

Det er Ringkøbing Handelsforening, der står bag den eksklusive bog, der som sædvanligt koster 250 kroner.

Annonce
"Egoistbogen" blev revet væk fra morgenstunden af i Ringkøbing. Her står Andreas Ørskov med restoplaget hos Jk Jagt & Fiskeri 20 minutter over 10. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Sutsko giver lighed mellem kønnene i Nepal

Leder

De små snublesten - og det brændende spørgsmål til dig, der skændede gravstenene

Når du læser disse linjer, er jeg på vej mod Berlin. Engang Hitlers heilende nazi-inferno af en by. Senere en delt by, hvor murens iskolde zigzag-ar adskilte familier og venner. I dag en hjertelig og åben by, som - parallelt med alt det sprudlende og sjove - hele tiden minder verden om fortidens grusomheder. Berlin er byen, hvor mange tusinde Stolpersteine, snuble-sten, sætter små messing-mindesmærker i fortovene. Hver eneste sten er et minde over ét af de myrdede ofre for nazisterne. Messingstenene ligger foran de huse, hvor ofrene boede. På dem står der meget lidt og forfærdeligt meget: Et navn. En fødselsdato. En deportationsdato. Stedet for mordet: Auschwitz, Neuengamme, Sachsenhausen eller hvad dødsfabrikkerne ellers hed. Også på andre måder minder Berlin og Tyskland hele tiden sig selv og os andre om det, der aldrig må glemmes og aldrig må gentages. Som i den 19.000 kvadratmeter store 'skov' af betonsøjler, der er rejst tæt ved Brandenburger Tor til minde om de myrdede jøder. Som på Gleis 17 på S-bahnstation Grünewald - perronen, hvorfra nazisterne deporterede deres ofre direkte til udryddelseslejrene. Som i det jødiske museum, hvor arkitektur og udstilling i forening gør den besøgende svimmel og kvalm. Som gennem sporene efter Berlinmuren; spor, som man igen kun ser, hvis man kigger ned på fortovet netop der, hvor zigzag-arret er markeret. Over gadeplan er Øst- og Vestberlin i dag mange steder svære at skelne fra hinanden. Det samme er vi mennesker, når vi kigger ordentligt på hinanden. Er du jøde, asatroende eller grundtvigianer? Buddhist? Missionsk? Muslim? Katolik? Ateist? Hvad du end tror eller ikke tror på; uanset din hudfarve og din herkomst - så er du et menneske. Du skal behandles som ét, ligesom du skal behandle andre som netop det, de er: Mennesker. Tysklands mange 'Denkmahls' holder erindringens sår åbne for de, der tør røre ved dem. Når jeg om lidt går rundt i Berlin, vil jeg som altid kigge ned mod snublestenene i respekt for dem, der blev myrdet. Når jeg ser op igen, ville jeg gerne - ansigt til ansigt - møde ét af de mennesker, der valgte at markere Krystalnatten ved at skænde jødiske gravsten med maling og klistre nazistiske jødestjerner på postkasser. Dybest set har jeg bare ét spørgsmål: Hvorfor?

Skjern

Faster Andelskasse skal sammenlægges med københavnsk pengeinstitut

Annonce