Annonce
Sport

Egoet var Kobe Bryants største styrke

Agustin Paullier/Ritzau Scanpix
Den afdøde basketballspiller Kobe Bryant tilbragte alle sine 20 sæsoner i NBA hos Los Angeles Lakers.

Fans af Los Angeles Lakers stimlede søndag sammen foran klubbens hjemmebane, Staples Center.

For at hylde basketball-legenden Kobe Bryant, der tidligere samme dag omkom i en helikopterulykke med otte andre personer, heriblandt hans 13-årige datter, Gianna. For at mindes de store øjeblikke.

Og dem var der mange af i den californiske storby i de 20 år, Kobe Bryant herskede i Los Angeles. "Black Mamba", som Bryant navngav sig selv, ville og kunne på egen hånd, påpeger TV2's basketballekspert Peter Wang.

- Han var da et kæmpe ego. Men det elsker de også i USA. Det er enerne, der kan noget, de andre ikke kan. Når Maradona dribler fra egen banehalvdel og scorer, går det over i historien som et af de største mål i historien, siger han.

- Han kunne også spille holdspil. Ellers vinder man ikke. Men han var ekstremt egoistisk. Det kan både være positivt og negativt, men han havde mulighed for at gøre det.

- Han var en ener, der kunne gøre det i en kultur, som hylder den stærke mand, der går forrest. Det var ham, der tog det hele på sine skuldre og ikke var bange for at tage det sidste skud, lyder det fra Peter Wang.

Den tragiske ulykke fandt sted, mindre end et døgn efter at Bryant var blevet overhalet af den nuværende Lakers-stjerne LeBron James på alle tiders topscorerliste.

På 20 sæsoner scorede Kobe Bryant 33.643 point i grundspillet. Foruden LeBron James er det kun Kareem Abdul-Jabbar og Karl Malone, der har scoret flere point gennem historien.

- Kobe Bryant har brændt mange skud. Men han var ikke bange for at tage dem. Mange ville tænke, at der var stor risiko for at blive til grin. Det var han på ingen måde bange for. Det elskede han, siger Peter Wang.

Kobe Bryant skiftede som en af de få spillere direkte fra high school til NBA i 1996. Dengang var han blot 17 år. I april 2016 stoppede han karrieren efter en kamp, hvor han i karakteristisk stil scorede 60 point på hele 50 forsøg.

At han blev i samme klub hele karrieren, er med til at styrke hans eftermæle, mener Peter Wang.

- Hvor NBA var en svingdør med superstjerner, der kom og gik, var han den eneste konstant, samtidig med at han blev ved med at vinde.

- Det er kæmpestort at spille for det samme hold, være bedste mand for det samme hold og vinde mesterskaber for det samme hold, siger TV2-eksperten.

Og matchet mellem Bryant og den store scene i Los Angeles kunne ikke passe bedre.

- Han landede, præcis hvor han skulle lande. Hvor lysene og bevågenheden er størst, konstaterer Peter Wang.

Kobe Bryant blev 41 år.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Annonce