Annonce
Skjern

Efterskoletyve vidste, hvad de gik efter

Frederik Lodberg fik brudt sit låste skab op, og det undrer ham. Foto: Cape.

Tyvene på Husflidsefterskolen i Skjern spreder utryghed blandt eleverne

Det var ikke nemt for eleverne på Den Danske Husflidsefterskole i Skjern - eller Skjern Efterskole, som den også kaldes - at falde i søvn i går aftes.

Annonce

Mens alle elever var samlet i den nye arena til fælles idrætstime fra klokken 17.15, gik et hold tyveknægte isystematisk i gang med at tømme elevernes værelser for computere og mobiltelefoner. En del af værelserne var ikke låst, så de havde nemt spil.

Det, der dog vækker forundriong hos både elever og personale, er, at tyvene på en eller anden måde må have vidst præcis, hvornår de skulle komme.

Tyve tømte skoleelevers værelser

»De må jo have holdt øje med skolen på en eller anden måde,« lyder det fra Frederik Lodberg, en af de elever, der fik stjålet både computer og mobiltelefon.

Lige præcis Frederik Lodbergs sag er med til at betyrke mistanken om at tyvene har haft et eller andet kendskab til skolen. For hans computer lå i et aflåst skab på hans værelse - og det er brudt op.

»Men det låste skab lige ved siden af, er ikke åbnet. Og tyvene har ikke været inde og rode resten af tingene igennem,« lyder det undrende fra Frederik Lodberg.

Midt- og Vestjyllands Politi efterforsker nu den omfattende tyverisag, hvor der samlet er 24 elever, der har fået stjålet forskellige genstande.

Tyve tømte skoleelevers værelser

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce