Annonce
Ringkøbing-Skjern

Efterskolernes formand om falske coronalyntest: - Det dur ikke med halvandet døgns ventetid på en mere sikker test

- Det dur simpelthen ikke, at der skal gå halvandet døgn, fra en efterskoleelev bliver testet positiv med en coronalyntest, til eleven kan få en mere sikker PCR-test, siger formanden for Efterskoleforeningen, Torben Vind Rasmussen. Foto: Efterskoleforeningen/Trine Bukh
Den store glæde blandt eleverne over at vende tilbage på efterskole gør Torben Vind Rasmussen ekstra ærgerlig over, at lyncoronatestene har givet bøvl på flere efterskoler.

Ringkøbing-Skjern: - Det dur simpelthen ikke, at der skal gå halvandet døgn, fra en efterskoleelev bliver testet positiv med en coronalyntest, til eleven kan få en mere sikker PCR-test.

Sådan lyder det fra formanden for Efterskoleforeningen, Torben Vind Rasmussen, efter tre efterskoler - Staby Efterskole, Solgården ved Tarm og Finderup Efterskole - i den forgangne uge har været ramt af misvisende lyncoronatest.

Annonce

I isolation

På alle tre skoler gav lyntest positiv udslag, og det betød, at elever og personale blev isoleret i en periode, indtil eleverne med en positiv lyntest havde fået en PCR-test.

Det viste sig dog efterfølgende, at lyntesten var falsk, og dermed var ingen af efterskolerne ramt af corona.

Problemet for efterskolerne er, at for at følge de nuværende anbefalinger skal de personer, der har været i nærkontakt med de elever, der i første omgang var testet positive, i isolation.

Annonce

Alle 60 sendt hjem

I tilfældet på Finderup Efterskole, hvor tre elever blev testet positive ved en lyntest, måtte forstander Allan Trelborg sende samtlige 60 elever og en stor del af personalet hjem i isolation. Sådan er de nuværende regler, hvis antallet af coronasmittede er tre.

Efterskoleforeningens formand er glad for, at efterskoleeleverne har fået lov til at vende tilbage på i alt 74 af landets efterskoler.

- Det har været forrygende at følge med på sidelinjen og se, hvor glade og spændte eleverne har været for at vende tilbage i skole og få de sidste fire måneder af skoleåret sammen med resten af kammeraterne. Det trængte de til, lyder det fra formanden.


Det har været forrygende at følge med på sidelinjen og se, hvor glade og spændte eleverne har været for at vende tilbage i skole og få de sidste fire måneder af skoleåret sammen med resten af kammeraterne.

Torben Vind Rasmussen, formand for Efterskoleforeningen


Netop den store glæde blandt eleverne gør samtidig, at Torben Vind Rasmussen er ærgerlig over, at lyncoronatestene har givet bøvl på flere efterskoler.

- Der skal findes et system, så der kan reageres hurtigere, når en lyntest er positiv. Det kan jo være, at Falck-medarbejderne skal have en PCR-test i lommen, eller det skal være muligt at komme til et PCR-testcenter omgående. Noget skal der i hvert fald gøres, for det går ikke, at både medarbejdere og elever skal gå rundt og være usikre på, om der er corona på skolen eller ej, fortæller efterskolernes formand og siger videre, at efterskoleforeningen er i dialog med børne- og undervisningsministeriet om problemstillingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Østjysk virksomhed rykker til Vestjylland

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce