Annonce
Skjern

Efterskoler åbner med skærpede krav: Elever og lærere skal testes to gange ugentligt og holde sig i primære grupper

Når Dejbjerglund Efterskole åbner mandag, bliver det med en ny hverdag for eleverne. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Nok kræver det meget omhyggelighed at drive efterskole i coronasikker tilstand, men til gengæld er eleverne meget omstillingsparate, lyder det fra Dejbjerglund Efterskoles forstander Kjeld Christiansen.

DEJBJERG: Når Dejbjerglund Efterskole åbner på mandag, kommer det til at koste flere lærertimer at holde skolen i gang i coronasikker tilstand. Det betyder ekstra timelærere og ekstra aftenvagter for at holde aktiviteterne i gang.

Samtidig kommer eleverne til at omgås hinanden i primære grupper, og så er det obligatorisk med to ugentlige test for både elever og lærere.

I første omgang kommer en testbil og løser opgaven, men på længere sigt skal skolen selv stå for opgaven. Og det er planen, at eleverne helst skal blive på skolen i weekenden.

Det er de overordnede vilkår, som skolen skal drives på nu.

Dejbjerglund Efterskoles forstander Kjeld Christiansen blev torsdag aften orienteret via et møde for efterskolerne i Nord- og Vestjylland, og nok bliver det en hverdag, der stiller kæmpe krav til omhyggelighed, men Kjeld Christiansen er optimistisk.

Dejbjerglund Efterskole har masser af plads, fordi der gennem efterhånden en del år er blevet udvidet massivt på skolen, og tilmed er der store udendørsarealer, så det bliver ikke et problem at holde afstand. Derfor er det også muligt at opretholde meget af idrætten.

- Det afskrækker mig ikke. Nu skal vi til at have gang i tingene igen, for vi kan jo ikke lukke Danmark ned til 2026, siger Kjeld Christiansen.

Annonce

Kræver kommunikation

Han betegner det som et stort eksperiment at genåbne efterskolerne. Det er en opgave med et meget stor ansvar, men også en opgave med meget stor bevågenhed, for lykkes den de næste 14 dage, kan andre efterskoler følge trop og genåbne. Kjeld Christiansen er sikker på, at eleverne er med på de nye vilkår.

- Vores elever har vist, at de er vanvittig omstillingsparate. Som lærere skal vi bare være gode til at kommunikere, for så er eleverne klar til at gå ind og hjælpe os. De er klar til at gå langt for at komme væk fra onlineundervisningen hjemme på værelset, forklarer Kjeld Christiansen.


Vores elever har vist, at de er vanvittig omstillingsparate. Som lærere skal vi bare være gode til at kommunikere, for så er eleverne klar til at gå ind og hjælpe os. De er klar til at gå langt for at komme væk fra onlineundervisningen hjemme på værelset.

Kjeld Christiansen, forstander på Dejbjerglund Efterskole


Selvom det er uheldigt, at coronaen skulle ramme deres efterskoleår, så vælger Kjeld Christiansen at se det fra den lyse side.

- Kan vi løse det her sammen, kan vi gå styrket ud af det. Efterskolelivet afspejler jo livet ude i verden med ting, der går op og ned, og se lige hvilke unge mennesker, vi får ud af det her: De har lært, hvad samfundssind er, lyder det fra forstanderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Østjysk virksomhed rykker til Vestjylland

Skjern

To brande begyndte i samme område

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce