Annonce
Skjern

Efterskolen DHE i Skjern har travlt de næste dage: Nu skal det tabte vindes tilbage

Forstander Leif Milter Hansen, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, har sammen med sit personale travlt med at gøre klar til elevernes ankomst på mandag. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Efterskoleåret skal ikke defineres af de to måneder, eleverne var væk, men af den tid, de har været på skolen, fastslår DHE-forstander Leif Milter Hansen, der sammen med personalet på skolen er i gang med at gøre klar til på mandag.

SKJERN: Frem til mandag er der travlhed på kommunens efterskoler, for ovenpå nyheden om at efterskoler i 19 kommuner må åbne 14 dage tidligere end landets øvrige efterskoler, er der masser af praktiske ting, der skal falde på plads.

Udover det helt lavpraktiske med rengøring og desinficering handler det nemlig om at vinde noget af det tabte tilbage. På Den danske Design- og Håndværksefterskole (DHE) i Skjern går det helt store planlægningsapparat nu i gang.

- Nu skal vi finde ud af, hvilket skoleskema de skal have, hvordan vi kan få noget af fællesskabsfølelsen tilbage, og der er mange ting, der skal rettes op på nu, siger forstander Leif Milter Hansen.

Skolen har altid været en kreativ skole, hvor eleverne kan dygtiggøre sig indenfor håndværk, men nu skal der findes en balance for resten af skoleåret. Det sker, når skolen har et fuldstændigt overblik over hvilke fag, eleverne skal til eksamen i.

- Vores elever higer efter det kreative. Det er derfor, de er kommet på skolen, men der skal også noget fagligt ind, så de kan blive bedst muligt rustet til at begynde på en ungdomsudddannelse, forklarer Leif Milter Hansen.

Annonce

Skal få det bedste ud af det

Et efterskoleophold skal gerne være en oplevelse for livet, og den oplevelse kan ikke gøres om. Derfor er det også uheldigt, at nedlukningen har ramt, men nu handler det om at få det allerbedste ud af det, lyder det fra forstanderen.

- Vi skal fortælle vores elever, at det ikke skal være de to måneder, hvor de var sendt hjem, der skal definere deres skoleår. Det skal alt det, de har oplevet på skolen. Tilbage i foråret fik eleverne en kanon-oplevelse, da de kom tilbage, og de nød hvert eneste sekund, fastslår Leif Milter Hansen.


Vi skal fortælle vores elever, at det ikke skal være de to måneder, hvor de var sendt hjem, der skal definere deres skoleår. Det skal alt det, de har oplevet på skolen. Tilbage i foråret fik eleverne en kanon-oplevelse, da de kom tilbage, og de nød hvert eneste sekund

Leif Milter hansen, forstander, DHE i Skjern


Selvom der blandt landets efterskoleelever er truet med strejke, hvor de vil slukke for onlineundervisningen i sympati med de elever, der foreløbig først kan vende tilbage i midten af marts, er det ikke nået til DHE-eleverne.

Leif Milter Hansen konstaterer, at de er for optagede af at skulle tilbage, men han udtrykker samtidig sin sympati for og medfølelse med de elever, der ikke skal tilbage på mandag.

Eleverne kommer tilbage på skolen mandag eftermiddag. De er blevet bedt om at medbringe en negativ test, og i løbet af torsdag forventer Leif Milter Hansen svar fra Region Midtjylland om, hvordan de to ugentlige tests skal foregå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Spritbilist standset i Stauning

Skjern For abonnenter

Ministeren lovede ikke noget: Men viceborgmesteren hørte hende sige, det er oplagt, at Skjern Å bliver naturnationalpark

Annonce