Navne

Efterskoleforstander synger gerne Shu-bi-dua på karaokebar

Arkivfoto: Jørgen Kirk

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG hvor jeg laver noget sammen med familien. Som ansat på en efterskole er det ikke altid, man har fri om søndagen. Men hvis jeg har, så er det familien, der bliver prioriteret.

Vi har to børn, der går i 6. og 8. klasse, og vi skal huske at nyde dem - de skal jo også snart på efterskole.

På sådan en søndag kunne vi godt tage ud at besøge børnenes bedsteforældre til en kop kaffe eller en middag.

Vi kan godt lide at tage på udflugt, og hvis det er her i efteråret, sluttes dagen gerne af med NFL (professionel liga for amerikansk fodbold, red.) - især, hvis vores favorithold, New England Patriots, spiller den tidlige kamp klokken 19, så vi kan samles om den - i hvert fald mig og børnene.

Vi har flere gange været i USA og har set forskellige former for amerikansk sport, og selv om vi også er vilde med almindelig fodbold, badminton og cykling, er vi blevet utroligt fanget af især NFL.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE vores flotte efterskole, som vi er så stolte af her i Vedersø.

Vi har ofte venner og familie på besøg, og springcentret og sportshallerne er jo et paradis for de børn, der er med, så vi holder ofte store familiefester. Det er absolut en af de fordele, der er ved at være forstander - vi behøver ikke tænke over, om der er plads til alle fætre og kusiner.

Hvis det er venner, som vi ikke ser så ofte, skal de selvfølgelig med over at se Kaj Munks grav på kirkegården lige over for skolen, så vi kan få en god snak om de historier, der knytter sig dertil.

Og så skal vi en tur ud til den fantastiske strand, vi har her i Vedersø. Vi er fra Midtjylland, så det er altid stort at komme ud til Vesterhavet.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR til min søns konfirmation i foråret.

Jeg er ikke den store kirkegænger, men jeg nyder at komme dér til de store, traditionelle fejringer omkring især dåb, konfirmation og bryllup - men også til begravelser, når der skal siges farvel på en god og værdig måde.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE noget med Shu-bi-dua. Ingen tvivl om det. Så kan alle - i hvert fald i vores generation - være med. Jeg tror, jeg kan alle sange med Shu-bi-dua, så de kan bare komme an.

Jeg sætter stor pris på den danske sangskat - fra Kim Larsen, Lars Lilholt og TV2 til de sange, der også synges i efterskole- og højskoleregi.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG tage familien med til Hawaii. Vi var der sidste år på studietur med The International, og vi skal af sted igen i år.

Hawaii er en ø-stat, og det er virkelig et dejligt sted. Vi håber at få mulighed for at se nogle flere af øerne på et tidspunkt - det vil være en drøm.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE med Ernest Hemingway, hvis jeg må vælge en afdød kunstner.

Han må have nogle gode historier at fortælle fra det, han har oplevet i blandt andet de to verdenskrige og under den spanske borgerkrig.

Hemingway er én af mine absolutte yndlingsforfattere, og jeg har læst mange af hans værker, så det kunne være superspændende at møde ham.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL at holde nogle fridage sammen med familien - måske oven i købet i godt vejr.

Den første tid af skoleåret er altid lidt hektisk med at lære alle de dejlige, nye unge mennesker at kende, så når vi kommer til efterårsferien, trænger vi til et break - og så glæder vi os til at se dem alle sammen igen, når ugen er omme.

Jeg holder ikke fri hele ugen, for der er altid nogle ting, der skal følges op på, men jeg holder i hvert fald fri et par dage.

Vi har to børn, der går i 6. og 8. klasse, og vi skal huske at nyde dem - de skal jo også snart på efterskole

Kim Skouborg, forstander på Vedersø Idrætsefterskole og The International

Kim Skouborg

ALDER: 42 årPRIVAT: Gift med Sussie og far til Noah på 14 og Leah på 12

PROFESSION: Forstander på Vedersø Idrætsefterskole og The International

HJEMBY: Vedersø

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Nyt samarbejde skal højne kvaliteten i turismeerhvervene

112

Fire blev bortvist fra Skolebyen

Ringkøbing

Helle Krogh har skabt et hyggeligt kontorfællesskab over biografen

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Læserbrev

Kære forældre. Det er lykken at have en håndværker i familien

Debat: Cirka 100.000 unge fra blandt andet Midtjylland er nu gået i gang med deres muligvis sidste år i folkeskolen, inden de skal til at vælge deres videre uddannelsesvej. Og overvejelserne er mange både hos de unge selv og deres forældre. For hvad er det bedste valg, og hvilken retning skal man vælge for at få de bedste job- og karrieremuligheder? For de fleste unge – 72 procent i 2018 – bliver kursen traditionelt sat mod gymnasiet og endnu tre år med teoretisk undervisning som forberedelse til en efterfølgende, akademisk uddannelse. For en langt mindre del – 20,1 procent i 2018 – falder valget på en erhvervsuddannelse, som er skræddersyet til at udstyre de unge med nogle helt konkrete færdigheder, der sender dem direkte ud på arbejdsmarkedet. Men hvorfor er der ikke flere unge, der søger mod erhvervsskolerne? En stor del af forklaringerne skal formentlig findes i rendyrket vanetænkning – ikke mindst hos forældrene. Gymnasiet betragtes som det ”finere” valg, især hvis man er bogligt dygtig, mens erhvervsuddannelserne er for dem, ”der ikke kan komme på gymnasiet”. Og i takt med at Danmark har udviklet sig til et videnssamfund, er det blevet stadig mere naturligt for mange unge at vælge gymnasiet. Det til trods for, at tal fra de senere år viser, at op mod en femtedel af alle dem, der tager en studentereksamen, stadig ikke er begyndt på en videregående uddannelse 27 måneder efter, de har fået huen på hovedet. Alligevel er der tale om vaner og fordomme, som kan være svære at gøre op med. Men det er nødvendigt, hvis vi ikke om ganske få år skal stå med en akut mangel på dygtige faglærte. Samtidig er der meget langt fra de traditionelle forestillinger om det fysisk nedslidende og lavbetalte kæft, trit og retning-liv som håndværker til den virkelighed, man møder eksempelvis i nutidens tekniske brancher som el, industri og vvs. Her er der tale op højt specialiseret arbejde, hvor man både som lærling og udlært eksempelvis kommer til at stå i spidsen for den grønne omstilling eller den teknologiske udvikling indenfor eksempelvis automatisering og robotteknologi. Det er fag, hvor man kan se frem til et bredt udvalg af job-, karriere- og videreudddannelsesmuligheder – og til en løn, der lige fra starten langt overgår det, man får med mange akademiske uddannelser. Arbejdet som for eksempel elektriker, vvs-energispecialist eller industritekniker er topmoderne fag, hvor det gælder om at have både hoved og hænder skruet rigtigt på. Noget, der også går igen på mange andre erhvervsuddannelser. Samtidig har netop virksomhederne i de tekniske brancher åbnet op for et rekordhøjt antal lærlinge. En tendens, der ser ud til at fortsætte. Derfor, kære forældre og unge: Der er ingen grund til, at hverken unge eller deres forældre bruger det sidste folkeskoleår på at følge den slagne kurs mod gymnasiet. I stedet er der brug for at slippe vanetænkningen og åbne øjnene for erhvervsskolernes tilbud og muligheder. Vi har brug for jer!

Ringkøbing

Naturkraft fejrer rejsegilde med gourmethotdogs

Erhverv For abonnenter

Havmøllepark åbnet: Så er der strøm til kronebilen, skoleelevernes mobiler og statsministerens grønne visioner

112

Politiet efter en række indbrud i håndværkerbiler: Hold godt øje med afsidesliggende steder

Videbæk

Højhusnaboer giver ikke op

Annonce