Annonce
Navne

Efterskoleforstander synger gerne Shu-bi-dua på karaokebar

Arkivfoto: Jørgen Kirk

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG hvor jeg laver noget sammen med familien. Som ansat på en efterskole er det ikke altid, man har fri om søndagen. Men hvis jeg har, så er det familien, der bliver prioriteret.

Vi har to børn, der går i 6. og 8. klasse, og vi skal huske at nyde dem - de skal jo også snart på efterskole.

På sådan en søndag kunne vi godt tage ud at besøge børnenes bedsteforældre til en kop kaffe eller en middag.

Vi kan godt lide at tage på udflugt, og hvis det er her i efteråret, sluttes dagen gerne af med NFL (professionel liga for amerikansk fodbold, red.) - især, hvis vores favorithold, New England Patriots, spiller den tidlige kamp klokken 19, så vi kan samles om den - i hvert fald mig og børnene.

Vi har flere gange været i USA og har set forskellige former for amerikansk sport, og selv om vi også er vilde med almindelig fodbold, badminton og cykling, er vi blevet utroligt fanget af især NFL.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE vores flotte efterskole, som vi er så stolte af her i Vedersø.

Vi har ofte venner og familie på besøg, og springcentret og sportshallerne er jo et paradis for de børn, der er med, så vi holder ofte store familiefester. Det er absolut en af de fordele, der er ved at være forstander - vi behøver ikke tænke over, om der er plads til alle fætre og kusiner.

Hvis det er venner, som vi ikke ser så ofte, skal de selvfølgelig med over at se Kaj Munks grav på kirkegården lige over for skolen, så vi kan få en god snak om de historier, der knytter sig dertil.

Og så skal vi en tur ud til den fantastiske strand, vi har her i Vedersø. Vi er fra Midtjylland, så det er altid stort at komme ud til Vesterhavet.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR til min søns konfirmation i foråret.

Jeg er ikke den store kirkegænger, men jeg nyder at komme dér til de store, traditionelle fejringer omkring især dåb, konfirmation og bryllup - men også til begravelser, når der skal siges farvel på en god og værdig måde.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE noget med Shu-bi-dua. Ingen tvivl om det. Så kan alle - i hvert fald i vores generation - være med. Jeg tror, jeg kan alle sange med Shu-bi-dua, så de kan bare komme an.

Jeg sætter stor pris på den danske sangskat - fra Kim Larsen, Lars Lilholt og TV2 til de sange, der også synges i efterskole- og højskoleregi.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG tage familien med til Hawaii. Vi var der sidste år på studietur med The International, og vi skal af sted igen i år.

Hawaii er en ø-stat, og det er virkelig et dejligt sted. Vi håber at få mulighed for at se nogle flere af øerne på et tidspunkt - det vil være en drøm.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE med Ernest Hemingway, hvis jeg må vælge en afdød kunstner.

Han må have nogle gode historier at fortælle fra det, han har oplevet i blandt andet de to verdenskrige og under den spanske borgerkrig.

Hemingway er én af mine absolutte yndlingsforfattere, og jeg har læst mange af hans værker, så det kunne være superspændende at møde ham.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL at holde nogle fridage sammen med familien - måske oven i købet i godt vejr.

Den første tid af skoleåret er altid lidt hektisk med at lære alle de dejlige, nye unge mennesker at kende, så når vi kommer til efterårsferien, trænger vi til et break - og så glæder vi os til at se dem alle sammen igen, når ugen er omme.

Jeg holder ikke fri hele ugen, for der er altid nogle ting, der skal følges op på, men jeg holder i hvert fald fri et par dage.

Annonce

Vi har to børn, der går i 6. og 8. klasse, og vi skal huske at nyde dem - de skal jo også snart på efterskole

Kim Skouborg, forstander på Vedersø Idrætsefterskole og The International

Kim Skouborg

ALDER: 42 årPRIVAT: Gift med Sussie og far til Noah på 14 og Leah på 12

PROFESSION: Forstander på Vedersø Idrætsefterskole og The International

HJEMBY: Vedersø

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce