Annonce
Skjern

Efterskoleforstander er testet covid-positiv – nu skal 30 lærere og 20 elever testes

Forstander Kjeld Lykke Christiansen (i grå trøje), der her ses ved et åbent hus-arrangement, er testet positiv for covid-19. Arkivfoto: Mads Dalegaard
- Jeg aner ikke, hvor jeg har fået det fra, siger forstander Kjeld Lykke Christiansen fra Dejbjerglund Efterskole. Nu er det sat gang i smitteopsporing og bestilt test af lærere og elever.
Annonce

Dejbjerg: Coronaen truer nu også Dejbjerglund Efterskole, der har 140 elever og 30 medarbejdere.

Forstander Kjeld Lykke Christiansen blev søndag aften testet positiv og har mandag formiddag informeret elevernes forældre og bestilt en lyntest af alle 30 medarbejdere og foreløbigt 20 elever.

-De 20 elever er dem, som jeg har været i kontakt med, hvilket defineres ved, at de har været inden for en meters afstand til mig i minimum femten minutter. Jeg kørte desuden nogle elever til bowling i torsdags. Det tog kun i seks-syv minutter, men dem tester vi også for en sikkerheds skyld, siger Kjeld Lykke Christiansen.

Annonce

Frisk igen

Ingen på skolen har symptomer – heller ikke Kjeld Lykke Christiansen. Han er fuldstændig frisk igen.

- Jeg fatter ikke, at jeg har corona. Jeg havde feber fredag og lørdag og talte med en vagtlæge, som ikke ville se mig, da feberen var et mildt coronasymptom. Søndag var der intet, så jeg tænkte, at det nok bare var en influenza. Min kone og jeg tog så en test søndag aften. Hun var negativ, og jeg var positiv, siger han.

For halvanden uge siden tog han også to coronatests. Begge var negative. I sidste weekend havde han vagt på skolen og var på arbejde i ugens løb. Da han bliver syg fredag aften, må han have fået smitten senest onsdag.

- Jeg aner ikke, hvor jeg har fået smitten fra. Man spekulerer på, om nogen har haft smitten uden at vide det. Med de små symptomer jeg har haft, kan jeg godt forstå, at nogen overser det. Jeg har været meget påpasselig. Jeg har aflyst møder, og når jeg er sammen med lærere og elever er jeg meget bevidst om at overholde afstandskravet. Men det er selvfølgelig mig, der tilser eleverne i tilfælde af symptomer på sygdom, så jeg er mere udsat, siger Kjeld Lykke Christiansen.

Annonce

Primærgrupper

Dejbjerglund og andre efterskoler kører en meget striks politik med, at eleverne skal følges i primærgrupper for at holder kontakterne på et minimum.

- Men det er klart, at i weekenderne er det svært at holde dem i primærgrupperne. Da går de på tværs af grupperne, siger forstanderen.

Han ser frem til lyntesten af medarbejderne og eleverne, som Falcks mobile testhold er er bestilt til at udføre. Svaret på testen er klar allerede efter et kvarter. Så ved efterskolen, om smitten har bredt sig, eller om forstanderen er den eneste ramte.

- Konsekvensen kan jo blive, at vi bliver nødt til at sende alle 140 elever hjem, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Havde udset sig den perfekte søbred: Spjald-brudepar måtte i hast flytte vielse væk fra minkgravplads

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: En ny smittet i Ringkøbing-Skjern Kommune - smitten aftager yderligere

Annonce