Annonce
Ringkøbing

Efterskoleelever skabte uhyggelig hygge for lokale børn til halloween

Både efterskoleelverne og de besøgende børn havde haft godt gang i udklædningen. PR-foto
Som en del af deres halloweenfejring har eleverne fra The International - Danmarks Internationale Efterskole inviteret lokale børn til halloweenfest. Omkring 30 udklædte børn dukkede op og fik både gys og godter med hjem.

Vedersø: Fastelavn er måske stadig mest populær i Danmark, men halloween eller allehelgensaften, som det hedder på dansk, har vundet frem de senere år. På Danmarks Internationale Efterskole har de valgt at fejre halloween, da det er en begivenhed som deres mange elever fra omtrent 25 forskellige lande alle kender - om ikke andet så fra amerikansk tv. I år har skolen valgt at brede fejringen ud til lokalsamfundet ved at invitere børn fra det lokale gymnastikhold. Det er lærer Bo Damsgaard, der har fundet på det nye tiltag:

- Det giver vores studerende en følelse af at bidrage til omkringliggende samfund, de nu er en del af herude i Vedersø, og så er der da forhåbentlig en glæde ved at se, de lokale børn hygge sig, forklarer han.

Annonce
Eleverne på skolen har haft godt gang i malerpaletten. PR-foto

Flot og uhyggelig udsmykning

Hele hovedbygningen på The International - Danmarks Internationale Efterskole har denne dag fået en uhyggelig overhaling. Skelletter dingler fra dørkarme og optager siddepladser i stole, mens guirlander af dødningemasker hænger fra væg til væg. Kostumerne rangerer fra en blodig panda til glade fodboldspillere - og så er der selvfølgelig både djævleøjne, heksehatte og drabelige zombiesår.

Gustav på otte år, der er kommet over på skolen efter sin gymnastiktime, kan da også fornemme, at der er gjort noget ud af udsmykningen.

- Jeg troede, at det ville være lidt mindre uhyggeligt, for jeg troede bare, at der ville være sådan græskar og lidt toiletpapir over det hele. Men det er lidt uhyggeligt, fordi alle har klædt sig ud. Sådan flot, men lidt uhyggeligt, fortæller Gustav.

Autentisk oplevelse

Forældrene er også godt tilfredse med, hvad der er blevet gjort ud af begivenheden. Ulla Rokkjær har været forbi med sine piger Silke og Jasmin:

- Jeg synes, det er så fedt. Det er en genial måde at binde bro med lokalsamfundet. Personligt har jeg altid været imod halloween, fordi vi har jo fastelavn. Men her er det jo den autentiske oplevelse, fordi nogle af eleverne på skolen her jo har været vant til at fejre halloween i deres hjemlande, siger Ulla Rokkjær.

Efterskoleeleverne stod klar med godbider og godter til de besøgende børn. PR-foto
Hovedbygningen var på dagen pyntet flot op. PR-foto
PR-foto
PR-foto
PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce