Annonce
Ringkøbing

Efterskoleelever skabte uhyggelig hygge for lokale børn til halloween

Både efterskoleelverne og de besøgende børn havde haft godt gang i udklædningen. PR-foto
Som en del af deres halloweenfejring har eleverne fra The International - Danmarks Internationale Efterskole inviteret lokale børn til halloweenfest. Omkring 30 udklædte børn dukkede op og fik både gys og godter med hjem.

Vedersø: Fastelavn er måske stadig mest populær i Danmark, men halloween eller allehelgensaften, som det hedder på dansk, har vundet frem de senere år. På Danmarks Internationale Efterskole har de valgt at fejre halloween, da det er en begivenhed som deres mange elever fra omtrent 25 forskellige lande alle kender - om ikke andet så fra amerikansk tv. I år har skolen valgt at brede fejringen ud til lokalsamfundet ved at invitere børn fra det lokale gymnastikhold. Det er lærer Bo Damsgaard, der har fundet på det nye tiltag:

- Det giver vores studerende en følelse af at bidrage til omkringliggende samfund, de nu er en del af herude i Vedersø, og så er der da forhåbentlig en glæde ved at se, de lokale børn hygge sig, forklarer han.

Annonce
Eleverne på skolen har haft godt gang i malerpaletten. PR-foto

Flot og uhyggelig udsmykning

Hele hovedbygningen på The International - Danmarks Internationale Efterskole har denne dag fået en uhyggelig overhaling. Skelletter dingler fra dørkarme og optager siddepladser i stole, mens guirlander af dødningemasker hænger fra væg til væg. Kostumerne rangerer fra en blodig panda til glade fodboldspillere - og så er der selvfølgelig både djævleøjne, heksehatte og drabelige zombiesår.

Gustav på otte år, der er kommet over på skolen efter sin gymnastiktime, kan da også fornemme, at der er gjort noget ud af udsmykningen.

- Jeg troede, at det ville være lidt mindre uhyggeligt, for jeg troede bare, at der ville være sådan græskar og lidt toiletpapir over det hele. Men det er lidt uhyggeligt, fordi alle har klædt sig ud. Sådan flot, men lidt uhyggeligt, fortæller Gustav.

Autentisk oplevelse

Forældrene er også godt tilfredse med, hvad der er blevet gjort ud af begivenheden. Ulla Rokkjær har været forbi med sine piger Silke og Jasmin:

- Jeg synes, det er så fedt. Det er en genial måde at binde bro med lokalsamfundet. Personligt har jeg altid været imod halloween, fordi vi har jo fastelavn. Men her er det jo den autentiske oplevelse, fordi nogle af eleverne på skolen her jo har været vant til at fejre halloween i deres hjemlande, siger Ulla Rokkjær.

Efterskoleeleverne stod klar med godbider og godter til de besøgende børn. PR-foto
Hovedbygningen var på dagen pyntet flot op. PR-foto
PR-foto
PR-foto
PR-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce