Annonce
Videbæk

Efterskoleelev klar til VM for juniorer

16-årige Victoria Kathrine Thomsen fra Brejninggaard Efterskole skal til Junior-VM i Tumbling. PR-foto
16-årige Victoria Kathrine Thomsen, der bor i Varde og går på Brejninggaard Efterskole, skal til Junior-VM i Tumbling i december.
Annonce

Spjald/Varde: Om få dage er der afrejse til den anden side af jorden; Tokyo. Her holdes dette års VM og Junior-VM for de dygtigste tumblere fra hele verden. Og denne gang findes én af dem altså i springhallen på Brejninggaard Efterskole.

Victoria Kathrine Thomsen, der bor i Varde, har dyrket tumbling så længe, hun kan huske. Men måske 8 år. De 8 år med fuld fart på springene har gjort hende så dygtig, at det faktisk er tredje gang, hun skal deltage til Junior-VM. Det gør hende dog ikke mindre spændt og forventningsfuld.

- Jeg føler mig klar – men er selvfølgelig også lidt nervøs for at skulle præstere. Men det er så fedt, og jeg glæder mig til en kæmpe oplevelse, siger hun i en pressemeddelelse.

Victoria glæder sig til en fed oplevelse til VM i Tokyo. PR-foto
Annonce

Træning i samarbejde

For at nå hertil har Victoria, udover en masse træningstimer både i hjemklubben Outrup Power Tumbling og på Brejninggaard, gennemgået en række kvalifikationsrunder, hvor hun sammen med 7 andre i aldersgruppen 15-16 har opnået point nok til at kvalificere sig til VM.

Outrup Power Tumbling og Brejninggaard Efterskole har i flere år haft et tæt samarbejde om netop Tumbling.

Annonce

Passionen med på efterskole

- Victoria formår lige nøjagtig det, der er så centralt for at være passioneret for en interesse, mens man er på efterskole. Hun nyder vennerne, dyrker efterskolelivet, ser det vigtige i undervisningen, samtidig med at hun er målrettet i sin interesse. Det er så vigtigt for os, at vi skaber de bedste rammer og bakker de unge mennesker op i deres passion, siger Kristian Grell, forstander på Brejninggaard.

Victoria Kathrine Thomsen ved lige præcis, hvad hun gerne vil have ud af oplevelsen:

- Deltagerne fra de andre lande er super dygtige, så realistisk set har jeg ikke en medaljechance – men for mig er det vigtigste at gøre mit bedste og få en fed oplevelse. Og en masse øvelse i at gå til internationale konkurrencer, som jeg får brug for, når jeg forhåbentlig skal konkurrere som senior en dag, lyder det.

VM i Tumbling for juniorer starter 5. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Vig bag mig, Satan!

Annonce