Annonce
Skjern

Efterskole spytter millioner i sportsanlæg: Nu skal fodboldspillere for alvor finpudse teknikken

Dejbjerglund Efterskole tog onsdag aften første spadestik til et nyt sportsanlæg med både sandbaner og med fodboldfaciliteter. Det glæder forstander Kjeld Christiansen (th.). Pressefoto: Vibeke Green
Anlæg til tekniktræning, ny kunstgræsbane med lys og sandbaner til volleyball og håndbold. Lokal skruer op for træningsmulighederne med en millioninvestering.
Annonce

DEJBJERG: 15 sekunder. Meget mere behøver der ikke at gå, fra man sidder på værelset og får lyst til at sparke til en fodbold, til man rent faktisk kan gøre det på et spritnyt anlæg.

Sådan bliver fremtiden for eleverne på Dejbjerglund Efterskole. Når de nyslåede efterskoleelever kommer på den anden side af efterårsferien, kan de glæde sig over en luksus, de tidligere elever ikke har haft. For når det bliver mørkt og koldt, skal eleverne ikke længere arrangere kørsel til og fra Skjern for at kunne finpudse fodboldteknikken.

Til den tid står der en ny kunstgræsbane med lysanlæg og en teknikbane klar på efterskolen. På Dejbjerglund har to ud af tre elever almindeligvis fodbold på skemaet et par gange om ugen. Når efterskolen samtidig har elevholdet fyldt op de næste tre år, tør man godt at smide millioner efter bedre fodboldfaciliteter.

- Mange elever springer både tre og fire gange i vores springcenter om aftenerne, og mit håb er også, at nogle vil lege ude på fodboldbanerne tre eller fire hverdagsaftener. Det skulle man gerne kunne mærke på vores elevers fremgang. Det er ligegyldigt, hvilket niveau man starter på, bare man er motiveret for at blive bedre, siger forstanderen på Dejbjerglund Efterskole, Kjeld Christiansen.

Annonce

Nemt at nørkle

Prisen forventes at blive omtrent 5,9 millioner kroner. For de penge får skolen en goalstation, der er en teknikbane, hvor man kan få øvelser og se sin score på en app. Man får også en kunstgræsbane med lysanlæg og nogle sandbaner til udendørs volleyball og håndbold samt et område, hvor man kan slænge sig og se på, at de andre yder.


Mange elever springer både tre og fire gange i vores springcenter om aftenerne, og mit håb er også, at nogle vil lege ude på fodboldbanerne tre eller fire hverdagsaftener.

Kjeld Christiansen, forstander, Dejbjerglund Efterskole


De nye sportsbaner ligger tæt på elevværelserne, så det bliver nemt for de unge at pendle mellem udendørs sport og indendørs hygge med kammeraterne, når de har fri.

- Ligesom i vores springcenter kan man gå over at nørde i 20 minutter, lige øve sig, og gå ind at spille kort med de andre, siger Kjeld Christiansen.

Borgmester Hans Østergaard var med, da Dejbjerglund Efterskole tog første spadestik onsdag aften. Pressefoto: Vibeke Green

Millionprojektet har været i tankerne i tre-fire år. Nu har man så valgt at slå til, fordi de teknologiske muligheder i for eksempel en goalstation giver skolen noget ekstra at tilbyde. Samtidig kan man se, at det på andre skoler også bliver mere og mere udbredt at have en kunstgræsbane, hvis man satser på fodbolden.

Det kan man også se på Vedersø Idrætsefterskole, som forventer at have deres nye kunstgræsbane klar i midten af september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Debat

Problemulve har helt frit spil blandt husdyr

Annonce