Vestjylland

Efterskole holdt gymnastikaften til ære for kræftramte Cecilie

Aftenen på Staby Efterskole blev optaget og sendt live over de sociale medier, så Cecilie Trier Dalgaard kunne følge med hjemmefra. Foto: Jan Briks
Et halvt tusinde gæster var onsdag aften samlet på Staby Efterskole for at vise deres støtte til kræftramte Cecilie Trier Dalgaard og Børnecancerfonden. Flere af de efterskoleelever, der gik på årgang med Cecilie, var mødt op for at danse, springe og hoppe den gamle opvisning.

Staby: - Velkommen til Staby Efterskole. Velkommen til Cecilies aften.

Det var ordene fra Staby Efterskoles forstander Anders Boll Mikkelsen, der onsdag kunne byde et halvt tusinde gæster velkommen til en noget speciel aften. For sidste skoleår - da nu 18-årige Cecilie Trier Dalgaard - gik på efterskolen, fik hun midt på efterskoleåret konstateret kræft i spiserøret. Siden skulle det vise sig at kræften, der spredte sig, var umulig at komme af med.

Derfor havde efterskolen valgt i samråd med Cecilie og hendes forældre at holde en aften i Cecilies ånd.

- Vi har ønsket at vise vores støtte, og vi har derfor haft en snak med Cecilie og hendes forældre om, hvad vi kunne lave. Det blev så til den her gymnastikaften, hvor overskuddet går til børnecancerfonden, siger forstanderen, der i starten af aftenen kunne videregive den triste besked om, at Cecilie, der ikke selv kunne være tilstede på selve aftenen, nu er blevet indlagt på hospice.

- Cecilie er en glad pige. Hun er en pige, der elsker farver og fest, og derfor skal der kulør på i aften. Vi har lovet hinanden, at det her skal være en fest, sagde Anders Boll Mikkelsen, før aftenens tre gymnastikopvisninger blev skudt igang.

Der blev sprunget, danset og tumblet, da tre årgange fra to efterskoler opførte deres opvisninger. Her opfører en af de årgange, som Cecilie gik på, deres gamle opvisning. Foto: Jan Briks

Mange gamle elever

Udover efterskolens nuværende elever samt elever fra Bøvling Idrætsefterskole, var også flere af Cecilies gamle efterskolekammerater mødt op. 170 elever gik på Cecilies årgang, og onsdag havde 110 af dem taget en dag ud af kalenderen for at mødes - og opføre deres gamle opvisning.

En af dem var 17-årige Mia Tang, der gik på efterskolen samme to år som Cecilie:

- Jeg havde nogle valgfag med hende. Jeg synes, det er supergodt, at vi mødes i dag. Det er en god måde at bakke op på, siger hun.

17-årige Line Mikkelsen er enig:

- Grunden til at vi mødes er jo fuldstændig forfærdelig, men at vi kan mødes her igen er vildt dejligt - at se de andre igen. Men jeg ville selvfølgelig ønske at TD (Cecilie Trier Dalgaard red.) også var her, siger Line Mikkelsen, der primært har fulgt med i Cecilies forløb via de sociale medier.

Mia Tang tilføjer:

- Det rammer alligevel ret dybt. Man bliver rørt. Vi har gået med hende i to år, og hun er på vores alder, og det er ret surrealistisk det hele, og det er noget, man tænker meget over, siger hun.

En følelsesladet aften

Aftenen startede - foruden talen - med en opvisning fra de gamle elever og hele aftenen blev optaget og sendt ud live på de sociale medier for at Cecilie kunne følge med hjemmefra.

Cecilies - og resten af sidste skoleårs gymnastiklærer - Stine Rudmose var blandt de mange, der var dukket op:

- Jeg tænker, at det er rigtig godt arrangement. Vi kan jo ikke gøre noget for Cecilie, men vi kan forsøge at skrabe nogle penge sammen til andre, der måske kan få hjælp. Og jeg synes det er sindsygt fedt, at der er så mange gamle elever. Det varmer virkelig mit hjerte, siger Stine Rudmose, der gerne tilkendegiver, at det ikke har været en helt tårefri aften.

At det er en aften med mange følelser, kan skolemor Jette Holst Conradsen ligeledes skrive under på:

- Det påvirker mig ret meget. Man kommer til at holde af de her elever, og man er jo lidt reservemor for dem. Men Cecilie har været utrolig stærk gennem hele forløbet, siger Jette Holst Conradsen.

Efterskolen samlede i løbet af aftenen ind til Børnecancerfonden og kunne konstatere, at der var samlet ialt 30.000 kroner ind. Derudover donerer skolen selv 25.000 kroner til fonden.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce