Videbæk

Eftersøgt campinggæst fortsætter ferie i fængslet

Ejeren af Herborg Søcamping var årsag til at politiet fik en mulig voldsmand og biltyv anholdt og fængslet. Foto: Mads Dalegaard
28-årige pyjamasklædt mand er sigtet for flere tyverier af biler og et groft voldeligt overfald med en økse.

HERBORG: Stadig i pyjamasbukser og med en elastikbundet hårtot strittende lige i vejret blev den næsten to meter høje 28-årige mand, der torsdag blev anholdt på Herborg Søcamping fredag ført ind i retten i Herning.

Her besluttede dommeren ene og alene på baggrund af politiets oplysninger, at manden de kommende fire uger skal sidde varetægtsfængslet. Manden selv var nemlig fuldstændig tavs under grundlovsforhøret med undtagelse af en forespørgsel om et glas vand og et spørgsmål om, hvorvidt han kunne få lov til at få sin sædvanlige advokat til at forsvare sig. Han ville end ikke fortælle, om han erklærede sig skyldig eller ikke skyldig i sigtelserne.

Den 28-årige, der har bopæl i Esbjerg, men oprindeligt kommer fra Polen, var sigtet for seks lovovertrædelser, hvoraf det værste var et groft overfald på sin kærestes ekskæreste.

Det skete i Aulum mandag 8. april, hvor den 28-årige ifølge ofret og et vidne overfaldt ekskæresten med en økse. Ekskæresten måtte værge for sig for at undgå slag i hovedet fra øksens stumpe side, hvilket resulterede i skader på begge arme, hvoraf den ene brækkede. Årsagen til overfaldet er antageligt, at den 28-åriges kæreste, der var ved at flytte ud af huset, havde ringet efter den 28-årige, fordi hun var blevet uenig med ekskæresten.

Ejer ringede til politi

Den 28-årige tog også kvælertag på ekskæresten, før han forlod huset med en kommentar til sin kæreste; ”Du skal bare ringe, skat!”. Så kørte han derfra i en sølvgrå Mercedes med tyske nummerplader, som vidnet til overfaldet mente måtte være stjålet.

Det er da muligvis også den samme Mercedes, som politiet nu har efterlyst, efter at ejeren af Herborg Søcamping så den på campingpladsen forleden. Her indlogerede den 28-årige sig nemlig mandag i en større campingvogn med en fortælling om, at han arbejdede på Arinco i Videbæk og manglede et sted at bo.

Men da manden sov til langt op på dagen og i øvrigt holdt sig lidt for meget for sig selv, begyndte ejeren af campingpladsen at undre sig. Og da der torsdag kom en BMW 525 til stedet, som også havde tyske plader, der i øvrigt var de samme som på campingvognen, valgte ejeren at kontakte politiet.

Flere våben i bil

Derfor blev den i forvejen eftersøgte mand anholdt torsdag kl. 16.46, da han netop var gået i bad. Politiet fandt hurtigt ud af, at BMW’en og campingvognen var meldt stjålet fra henholdsvis Kolding og Agerskov. I campingvognen fandt man desuden bilnøgler til bl.a. en Skoda Octavia, som blev stjålet i januar og senere fundet i Brørup med blandt andet den 28-årige i bilen, ligesom der også var flere mindre poser med narkotika.

Da BMW’en blev undersøgt, fandt politifolkene også en økse, som, man formoder, er fra overfaldet i Aulum. Desuden blev der fundet diverse indbo og ikke mindst flere våben i form af knive, knojern og kasteknive. Den sølvgrå Mercedes, som manden havde kørt i tidligere på ugen, var dog ikke at finde.

De resterende fem sigtelser handlede derfor om overtrædelse af våbenloven og brugstyverier af flere biler og campingvognen.

Kæret til landsret

For at understrege, at den 28-årige skulle varetægtsfængsles, fortalte anklageren, at han er tidligere straffet flere gange for både vold og gentagne brugstyverier. Senest i 2018, hvor han blev idømt et år og otte måneders fængsel for blandt andet tyverier af biler.

Den dom og andre tidligere domme havde den 28-årige anket til landsretten, som stadfæstede dem. Og da dommeren ved fredagens grundlovsforhør valgte at fængsle ham i fire uger, blev også den kendelse kæret til landsretten, som nu skal tage stilling til, om manden skal sidde varetægtsfængslet.

0/0
Videbæk

Lokal kirke foreviget i modelbillede bestående af legoklodser

Videbæk

Cykelryttere lod sig ikke standse: 103 amatørryttere trodsede regn og torden

112

Unge var støjende i anlægget

112

Politiet efterlyser: Mand brugte stjålet hævekort ved Handelsbanken

Erhverv

Ingen e-pris til Billig-arbejdstoj.dk - men næste år går de efter guldet

Erhverv

De 22 ton stål kom flot på plads