x
Annonce
Ringkøbing

Eftersøgning på højtryk: Politiet har fået åbnet Karens telefon

Dette billede af 23-årige Karen Kubel Rolighed blev taget søndag eftermiddag, da hun var klar til at gå ombord på færgen 'Hammershus', der skulle sejle hende fra Rønne på Bornholm til Køge på Sjælland. Siden er hun ikke set. Foto: Bornholms Politi
Politiet står fortsat uden afgørende spor af 23-årige Karen Kubel Rolighed, der ikke er set, siden hun i søndags gik ombord på en færge på Bornholm.

Ringkøbing: Torsdag lykkedes det for politiet at få åbnet en mobiltelefon, der tilhører 23-årige Karen Kubel Rolighed fra Ringkøbing. Hun er meldt savnet, da hun ikke er set siden, hun søndag eftermiddag gik ombord på færgen 'Hammershus', der skulle sejle hende fra Rønne til Køge.

- Vi kan se, at der har været nogle opkald, og at hun har skrevet nogle chat-beskeder, men det er ikke noget, der har bragt os videre, siger lederen af efterforskningen, vicepolitiinspektør Henrik Schou hos Bornholms Politi.

Med assistance fra Beredskabsstyrelsen blev den 158 meter lange færge med plads til 720 passagerer i går gennemsøgt minutiøst, og dermed ved politiet nu med sikkerhed, at Karen Kubel Rolighed ikke befinder sig på skibet.

- Der kommer et tidspunkt, hvor man drosler lidt ned, men det gør vi ikke foreløbig. Vi har blandt andet fortsat en del overvågningsmateriale, vi skal have kigget igennem. Vi giver ikke op, tilføjer Henrik Schou.

Annonce

Jeg håber, at hun er gået ombord i en bil og måske har fået et lift et sted ned i Europa.

Henrik Schou, efterforskningsleder, Bornholms Politi

På højskole i Velling

Da Bornholms Politi tirsdag eftermiddag valgte at efterlyse Karen Kubel Rolighed - der i efteråret 2019 var elev på Vestjyllands Højskole i Velling ved Ringkøbing - skete det med brug af et billede, der er optaget på færgeterminalen i Rønne. Da hun går ombord på færgen, mister politiet sporet af hende.

'Hammershus' lagde søndag aften klokken 22.30 til kaj i Køge, men hverken via overvågningskameraer på havnen eller på færgen har politiet kunne se den 23-årige kvinde gå fra borde.

- Jeg håber, at hun er gået ombord i en bil og måske har fået et lift et sted ned i Europa, siger efterforskningsleder Henrik Schou.

Overvågningskameraerne på stedet giver ikke politiet mulighed for at kigge ind i bilerne.

På turen retur til Bornholm fandt personale på færgen en pose, der viste sig at indeholde nogle af Karen Kubel Roligheds personlige ejendele; blandt andet hendes mobiltelefon, en computer og et par sko.

- Vores værste frygt er, at hun har begået selvmord. Men det er udelukkende en hypotese. Vi arbejder ud fra, at hun er i live, tilføjer Henrik Schou.

Distræt og tungsindig

Ifølge politiets oplysninger var den 23-årige kvinde i søndags på vej hjem til Vestjylland efter at have holdt ferie på Bornholm, hvor Karen Kubel Rolighed havde passet et hus for nogle bekendte.

Hendes nærmeste familie, der bor i Bøvlingbjerg mellem Lemvig og Vemb, har ikke kunnet lede politiet på sporet af, hvor Karen Kubel Rolighed om muligt kan opholde sig.

Til Bornholms Tidende har efterforskningsleder Henrik Schou tidligere på ugen udtalt, at nogle af den forsvundne kvindes bekendte har beskrevet hende som lejlighedsvis distræt og tungsindig.

Annonce
Annonce
Ringkøbing

Mor til fire: - Det er op til mig at vælge, om jeg sender mine børn afsted

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Vestjylland

Regionsrådsformand: Situation i Holstebro er så alvorlig at patienter må sendes til andre hospitaler

Annonce