Annonce
Indland

Efterlyst kongepyton dukket op i hjemmet efter en lille uge

En hvid kongepyton er fundet hjemme hos ejeren. Slangen har været efterlyst siden tirsdag.

Den hvide kongepyton Gringo er fundet i god behold. Slangen på 110 centimeter forsvandt mandag aften, hvorefter den tirsdag blev efterlyst af politiet.

Men natten til søndag er den dukket op i hjemmet i Egebjerg nær Horsens. Det oplyser ejeren, Karina Kollits, til Horsens Folkeblad.

- Han har hele tiden været indendørs, præcis som vi havde regnet med, skriver Karina Kollits til Horsens Folkeblad.

Mandag forsvandt Gringo fra sit terrarie, fordi det ikke var blevet låst ordentligt.

De første teorier gik på, at slangen havde snoet sig ud af terrassedøren, hvilket vækkede bekymring. En kongepyton er nemlig et vekseldyr, der skal have varme, og derfor frygtede Karina Kollits for Gringos liv.

Onsdag fortalte hun, at hun stadig håbede på at finde slangen indenfor. Derfor havde hun sørget for at tænde radiatorerne i hjemmet, så den kunne finde varme.

Trods de mange dage væk fra sit terrarie tyder det på, at kongepytonen har haft det godt i sit skjul.

- Han er fuldstændig uskadt og slet ikke afkræftet. Han er nu tilbage i sit terrarie og får fred nogle dage ovenpå dette eventyr, skriver Karina Kollits til Horsens Folkeblad.

De relevante parter er informeret, efter at Gringo er dukket op i god behold.

- Jeg ringede til politiet med det samme og skrev et opslag på Facebook om, at han var kommet frem herhjemme ganske uskadt, skriver Karina Kollits.

/ritzau/

Annonce
Link til artiklen på Horsens Folkeblads hjemmeside
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce