Annonce
Ringkøbing-Skjern

Efterlyser vidner: Politi vil undersøge om stor halmbrand er påsat

Branden opstod i den nedlagte ejendom ved det røde punkt, på Albækvej 3. Politiet vil gerne høre fra eventuelle vidner. Foto: GoogleMaps. 
1700 halmballer er gået op i røg på nedlagt landejendom.
Annonce

FJELSTERVANG: På kort tid har der nu været to store halmbrande i det vestjyske. Søndag eftermiddag kom den seneste melding om brand i et halmlager, denne gang på Albækvej ved Fjelstervang, hvor ikke færre end 1700 halmballer er ved at gå op i røg.

- Det kommer til at tage nogle dage, før det er brændt ud, siger indsatsleder Michael Nielsen fra Brand & Redning Midtjylland, som laver en kontrolleret nedbrænding uden brug af vand.

Mandag formiddag står der kun stålbuer og ydervægge tilbage af maskinhuset og stalden på den nedlagte ejendom. Der er ingen elinstallationer eller andet, som umiddelbart kan give en naturlig forklaring på, hvorfor der er opstået ild i halmlageret.

- Spørgsmålet er jo, hvordan, der kan opstå ild på et sted, hvor der ingen strøm er. Der burde ikke været noget, der kunne starte det, siger Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Annonce

Kan være en tændstik

Normalt ville brandfolkene slæbe halmballerne ud for at skubbe på slukningsprocessen, men politiet har ikke frigivet brandstedet. For når ilden er brændt ud, skal politiets brandteknikere undersøge, om der kan findes en brandårsag.

- Det er ikke så almindeligt med brand i halm så lang tid efter, at det er lagt på lager, medmindre der er kommet noget til. Det kan jo også være en tændstik, siger Bjarne Højgaard, der har bemærket, at der har været flere halmbrande i det midt- og vestjyske de seneste måneder.


Spørgsmålet er jo hvordan, der kan opstå ild på et sted, hvor der ingen strøm er. Der burde ikke været noget, der kunne starte det.

Bjarne Højgaard, lokalpolitiet i Ringkøbing.


Annonce

Ingen brandårsag

Heriblandt sidst i oktober, hvor der var en stor halmbrand på en nedlagt landejendom på Højmosevej ved Spjald. Her har politiet ikke fundet en brandårsag.

- Der har været en kortslutning i nogle elinstallationer, men vi kan ikke sige, at det var det, der startede branden, siger Bjarne Højgaard.

Politiet vil gerne høre fra folk, som har været i nærheden af brandstedet på Albækvej 3 søndag. Det ligger mellem Jyllands Park Zoo og parkeringspladserne til Haunstrup brunkulslejer.

- Vi er interesseret i at høre om folk har set nogen køre rundt i området eller har andre informationer om branden, siger Bjarne Højgaard

Lokalpolitiet i Ringkøbing kan kontaktes på tlf. 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Vi vil ikke have solcelleanlæg: Naboer på Ledingvej afviser at være blevet hørt om deres holdning til 66 hektar solpark

Skjern Håndbold For abonnenter

Skjern Håndbolds mandskab er i modvind og hårdt ramt mentalt: Her er formand Carsten Thygesens svar på 10 skarpe spørgsmål om krisen

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Skjern Håndbold

Emil Bergholt inden kampen mod barndomsklubben: Skjern har mest at revanchere for vi slog dem to gange i sidste sæson

Annonce