Annonce
Tarm

Efter tre måneder bag disken: Ådums købmand har sagt op

Ådum skal igen søge efter en ny købmand til at drive butikken. Arkivfoto: Bodil Kronborg
Nu skal bestyrelsen i Ådum Købmand endnu engang på jagt efter en ny købmand til at drive butikken. Opgaven var en for stor mundfuld for den nuværende.
Annonce

ÅDUM: Bestyrelsen i Ådum Købmand skal nu på udkig efter en ny købmand til butikken. Det sker blot tre måneder efter at Rita Spijkerman afløste Brian Pedersen bag disken. Efter fem år i Ådum, blev han ny købmand i Stauning, der for en måneds tid siden åbnede den nye butik.

Årsagen til at Rita Spijkerman har sagt op var, at det var for stor en mundfuld at være leder af butikken, og derfor har hun valgt selv at sige jobbet op.

- Men jeg er meget glad for kunderne og butikken, siger Rita Spijkerman.

Hvornår hun har sidste arbejdsdag i butikken, er endnu ikke afgjort. Hun har lovet at hjælpe til i overgangsfasen, bare ikke som leder, og der er endnu mange ubekendte faktorer, som der skal findes en løsning på.

Formanden for Ådum Købmand, Bjarne Bundgaard, forklarer at opsigelsen stiller butikken i en udfordring. Der er en del unge mennesker, som er ansat i butikken, og de har lovet at give en hjælpende hånd, så julehandlen kan blive afviklet på bedst mulig måde. Bestyrelsen går nu ud og leder efter en ny købmand, men Bjarne Bundgaard vurderer, at det vil blive svært at få ansat en ny inden jul.

- Det er en lidt træls situation, men vi prøver at løse den. En lille by som Ådum har stort behov for at have en købmand. Både som et sted, hvor der handles, men også som et sted, hvor folk mødes, forklarer Bjarne Bundgaard, der er sikker på, at situationen bliver løst.

For det handler om byens ve og vel, og det handler om fortsat at være attraktiv for tilflyttere, der kan levere et elevgrundlag til skolen.

- Man kan se andre steder, hvor der ikke længere er en købmand, at det påvirker huspriserne, og det er en situation, vi ikke har lyst til at komme i, siger Bjarne Bundgaard.

Ådum har tidligere oplevet, hvad det vil sige at stå uden købmand. I 2014 var butikken lukket i flere måneder, inden den kunne genåbne, da det dengang ikke var muligt at finde en købmand til at drive butikken. Ådum Købmand kom ud af 2018 med et resultat på 8000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

World Cleanup Day i Troldhede

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Ringkøbing-Skjern

Ansat smittet med corona: Skole og børnehave opfordrer forældre til at hente børnene

Annonce