Annonce
Navne

Efter to års tilløb: Foredragsholder klar til at sprede solskin i kulturcentret

Mie Sunesen er kendt som "Sunshine by Mie". Hendes sygdom skal ikke få lov til at definere hendes liv. Arkivfoto: Jørgen Kirk
- Mit nye foredrag hedder "Scenen er din", fordi livet er vores scene, og fordi vi ikke altid hylder vores liv, og det vi kan, nok. Der er en scene til alle - også dem, der er ramt af modgang, siger Mie Sunesen.

Rækker Mølle/Skjern: "Vi har alle en historie - noget på hjerte. Alles historier er lige vigtige. Tror aldrig at din historie ikke er vigtig. Det kan godt være, at du ikke føler, at der er en scene til dig. Men det er der. Der er en scene til os alle, en scene hvor du kan skinne med dit lys. Lyse verden op ved at være lige netop dig".

Sådan begynder Mie Sunesen beskrivelsen af sit nye foredrag, "Scenen er din", som hun har arbejdet på et par år, og som hun holder den 5. juni på Innovest i Skjern.

Mie holdt i 2019 et par foredrag, hvor temaet var hendes eget liv. Hun blev ramt af bivirkninger ved HPV-vaccinen i 2013, og kan i dag kun arbejde og være aktiv i familielivet i et begrænset antal timer hver dag.

Annonce


Når man ikke helt passer i de kasser, som samfundet har skabt, kan man godt føle, at livet er lidt hårdt, og at man ikke er så meget værd som andre. Man kan også være i sorg over, at livet ikke helt blev, som man havde regnet med. Men selv om der kommer ridser i en sten, er stenen jo ikke ødelagt.

Mie Sunesen


Men sygdommen har ikke fået lov til at slå hende ud, og hendes foredrag dengang handlede derfor om, hvordan man fylder sit liv med alt det, der gør en glad. Derfor hedder hendes profiler på Facebook og Instagram da også "Sunshine by Mie".

Ikke om mig

- Det nye foredrag handler ikke så meget om mig, men om alle, der har behov for lidt mere solskin i livet. Når man ikke helt passer i de kasser, som samfundet har skabt, kan man godt føle, at livet er lidt hårdt, og at man ikke er så meget værd som andre. Man kan også være i sorg over, at livet ikke helt blev, som man havde regnet med. Men selv om der kommer ridser i en sten, er stenen jo ikke ødelagt. Livet er ikke slut, selv om der kommer udfordringer, siger Mie Sunesen.

- Gennem livet ændres vores behov, "life happens - good and bad" - så må vi rokere lidt om. Være kreative og ændre scenen i takt med vores behov. Livet er vores scene, men nogen gange hynder vi ikke vores liv, og det vi kan nok. For mig at se gælder om at tage ansvar for sit liv, og træde ind på scenen, med det man nu kan. Og mit budskab er, at der en en scene til alle, siger Mie Sunesen.

Hvordan har du det selv i dag?

- Lidt på samme måde, som for to år siden, men jeg bliver hele tiden klogere på livet. Jeg har fulgt flere kurser de sidste år, blandt andet om selvværd og selvtillid, og de erfaringer tager jeg naturligvis med i det nye foredrag, siger Mie Sunesen.

- Coronaen har lagt en masse mørke skyer ned over vores liv. Vi trænger til mere livsglæde og mere lys i vores hjerter. Her passer dette event rigtig godt, og jeg håber, at publikum går fra foredraget fyldt med skøn energi, og med følelsen af at være mere frie, til at være som de er og til at leve livet fuldt ud, siger Mie Sunesen.

Hun har i øvrigt taget en gæst med, i det der vil være et musikalsk indslag af Joan Mala fra Hobro, der synger udvalgte sange fra hendes album Loved Hearts Heal.

Mie Sunesen

Mie Sunesen er 38 år gammel. Hun har boet i Vestjylland siden hun var 10 år gammel og i Rækker Møller siden 2003.

Mie Sunesen er gift med Jacob Sunesen, der arbejder som elektriker ved VM i Tarm. Parret har to drenge, Hjalte på 14 år og Frej på 12 år.

Mie Sunesen er uddannet inden for kommunikation og arbejder med marketing og kommunikation for Erhvervsrådet for Ringkøbing-Skjern Kommune. På grund af sygdom er hun på flekstid, og arbejder typisk mellem seks og ni timer om ugen.

Hun købte og fik HPV-vaccinen i 2013, fordi der har været kræft i hendes familie. I følge Sundhedsstyrelsen har cirka 720.000 danskere fået HPV-vaccinen. 0,2 procent af de vaccinerede har indberettet et eller flere symptomer, som man klassificerer som alvorlige. En af dem er Mie Sunesen. 

Der kan købes billetter til foredraget "Scenen er din" på Billetto.dk.

 
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Navne

Tre nye direktører i Landbobanken

Ringkøbing

Politi efterlyser fedladen værktøjstyv: Blev fanget på byggecenters videokamera

Annonce