Annonce
Ringkøbing

Efter succes med opkøb: Landbobanken vil gerne være endnu større - kigger efter mulige emner

Direktør John Fisker er nu atter ude med snøren efter et godt opkøbsemne. Foto Landbobanken.
Efter nærmest gnidningsløs integration mellem Landbobanken og Nordjyske Bank, åbner direktør John Fisker op for yderligere opkøb; under alle omstændigheder fortsætter den organiske vækst, fastslår han.
Annonce

RINGKØBING: Ikke så snart har Landbobanken så godt som gnidningsløst overstået opkøbet af og den efterfølgende integration med Nordjyske Bank, før direktør John Fisker igen er på udkig efter opkøbsemner, der kan gøre banken endnu større.

I alt fald vil han bestemt være interesseret, hvis et oplagt emne skulle melde sig på banen, fastslår han over for Dagbladet.

- Integrationen med Nordjyske Bank er nu helt på plads, vi er gået fra en størrelse 43 til 44, blodårene er udvidet, og da vi har et ønske om fortsat at vokse, sonderer vi terrænet, siger John Fisker.

Han understreger, at banken ikke har bestemte emner i søgelyset, og han har heller ikke kendskab til pengeinstitutter, der overvejer at lade sig opkøbe.

- Men vi vil altså gerne vokse, og det gør vi, uanset om vi kan foretage et opkøb eller ej. Vi fortsætter vores strategi for organisk vækst, som vi har haft succes med, fastslår han.


Integrationen med Nordjyske Bank er nu helt på plads, vi er gået fra en størrelse 43 til 44, blodårene er udvidet, og da vi har et ønske om fortsat at vokse, sonderer vi terrænet.

John Fisker, direktør Landbobanken.


Landbobanken har ud over opkøbet af Nordjyske Bank i 2018 foretaget yderligere et større opkøb, nemlig Tarm Bank i 2002. Desuden blev Sdr. Lem Andelskasse i 2004 en del af banken, og i 2015 overtog banken aktiviteterne i Ulfborg Sparekasse.

Annonce

Succesrig vækst-strategi

Landbobanken har haft stor succes med en vækststrategi, der kombinerer den organiske vækst med velgennemførte opkøb.

Allerede før opkøbet af Nordjyske Bank, havde Landbobanken oprettet afdelinger i en række byer, og haft stor succes med udvikling af niche-områder som finansiering af vindmøller og lægepraksis.

Særlig stor succes har Landbobanken haft med private banking - det vil sige en række finansielle ydelser, der tilbydes til privatpersoner, der har en formue; det har ikke mindst givet banken et solidt fodfæste blandt formuende kunder i Nordsjælland, hvor der er etableret en afdeling i Holte.

Men opkøbet af den store nordjyske regionalbank har givet Landbobanken ekstra muskler, og dem vil John Fisker altså gerne bruge på at købe endnu et pengeinstitut, der kunne se en fremtid under det grønne logo med faklen for sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce