Vestjylland

Efter storkøb: Arbejdernes Landsbank er nu største aktionær i Vestjysk Bank

Arbejdernes Landsbank har været på storindkøb i Vestjysk Bank. Arkivfoto: Morten Stricker
Bankdirektør Jan Ulsø Madsen ser det som en stor cadeau til Vestjysk Bank, at Arbejdernes Landsbank to gange har købt aktier i Vestjysk Bank i 2019 og nu er største aktionær.

Holstebro: Arbejdernes Landsbank er nu den største aktionær i Vestjysk Bank.

To gange i 2019 har banken været på opkøb i den lokale bank. Efter det seneste køb sidder Arbejdernes Landsbank på 23.33 procent af aktierne i den nordvestjyske bank.

AP Pension har også været på opkøb i 2019. Pensionsselskabet sidder på 21,72 procent af aktierne i banken, men de er overhalet af Arbejdernes Landsbank.

Vestjysk Banks administrerende direktør Jan Ulsø Madsen er meget godt tilfreds med udviklingen.

- Jeg ser det som et absolut cadeau til bankens arbejde. Jeg er stolt over, at de tror på vores projekt Det er en klar anerkendelse, at de investerer i Vestjysk Bank. Vi har arbejdet sammen med Arbejdernes Landsbank og AP Pension i lang tid, og de ved, hvad vi står for, siger bankdirektøren.

Arbejdernes Landsbank, AP Pension og Nykredit var i front, da Vestjysk Banks aktier blev købt af staten tilbage i 2017. Nykredit Realkredit ejer 14 procent af aktierne. Det er kun de tre selskaber, der i dag råder over mere end fem procent af aktierne. Vestjysk Banks nye formand, Kim Duus, har endvidere en lang karriere i Nykredit-koncernen.

Vestjysk Bank-aktien har i 2019 været inde i en positiv udvikling. Ved udgangen af 2018 var aktiekursen på 1,96 kroner for en enkelt aktie til en stykpris på en krone. Nu er kursen steget til 3,20, hvilket er en stigning på 63 procent siden 1. januar 2019.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce