Vestjylland

Efter storkøb: Arbejdernes Landsbank er nu største aktionær i Vestjysk Bank

Arbejdernes Landsbank har været på storindkøb i Vestjysk Bank. Arkivfoto: Morten Stricker
Bankdirektør Jan Ulsø Madsen ser det som en stor cadeau til Vestjysk Bank, at Arbejdernes Landsbank to gange har købt aktier i Vestjysk Bank i 2019 og nu er største aktionær.

Holstebro: Arbejdernes Landsbank er nu den største aktionær i Vestjysk Bank.

To gange i 2019 har banken været på opkøb i den lokale bank. Efter det seneste køb sidder Arbejdernes Landsbank på 23.33 procent af aktierne i den nordvestjyske bank.

AP Pension har også været på opkøb i 2019. Pensionsselskabet sidder på 21,72 procent af aktierne i banken, men de er overhalet af Arbejdernes Landsbank.

Vestjysk Banks administrerende direktør Jan Ulsø Madsen er meget godt tilfreds med udviklingen.

- Jeg ser det som et absolut cadeau til bankens arbejde. Jeg er stolt over, at de tror på vores projekt Det er en klar anerkendelse, at de investerer i Vestjysk Bank. Vi har arbejdet sammen med Arbejdernes Landsbank og AP Pension i lang tid, og de ved, hvad vi står for, siger bankdirektøren.

Arbejdernes Landsbank, AP Pension og Nykredit var i front, da Vestjysk Banks aktier blev købt af staten tilbage i 2017. Nykredit Realkredit ejer 14 procent af aktierne. Det er kun de tre selskaber, der i dag råder over mere end fem procent af aktierne. Vestjysk Banks nye formand, Kim Duus, har endvidere en lang karriere i Nykredit-koncernen.

Vestjysk Bank-aktien har i 2019 været inde i en positiv udvikling. Ved udgangen af 2018 var aktiekursen på 1,96 kroner for en enkelt aktie til en stykpris på en krone. Nu er kursen steget til 3,20, hvilket er en stigning på 63 procent siden 1. januar 2019.

0/0
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Tophistorier

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Danmark For abonnenter

En uendelig krig - med sprækker i ufreden

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Ringkøbing For abonnenter

Ringkøbing K's eneste beboer drømmer om naboer: Jeg vil så gerne dele alt det her med andre

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte