Hvide Sande

Efter redningsaktion: Kystdirektoratet bekræfter at have haft dykker på stedet

Det var en dykker med tilknytning til kystdirektoratet, der var årsag til eftersøgningen ved Bjerregård onsdag, bekræfter Kystdirektoratet. Nu vil de ændre producere for at undgå det misseren igen. Foto: Benny Gade.

Redningsbåde kom i vandet og redningshelikopteren på vingerne, da en tysk turist onsdag slog alarm efter mistanke om drukneulykke. Redningsaktionen blev senere afblæst, og nu bekræftet Kystdirektoratet at være skyld i postyret.

Hvide Sande: Det var med politiets ord 'den helt store udrykning', der blev sat i værk, da en tysk turist i går onsdag slog alarm på grund af mistanke om en drukneulykke.

Forinden havde kvinden set noget orange ligge i vandet ud for Bjerregård syd for Hvide Sande, som kunne forveksles med en redningsvest.

På grund af mistanken blev to skibe fra Hvide Sande Redningsstation og en redningshelikopter sendt af sted for at gennemsøge området, og på land stod patruljevogne fra politiet klar.

Så galt var det dog ikke. Hvide Sande Havn kunne undervejs i eftersøgningen fortælle, at der formentlig var tale om en dykker fra Kystdirektoratet, som havde været ude at foretage opmålinger af havbunden.

Det bekræfter Kystdirektoratet nu i en mail til Dagbladet.

- Jeg kan bekræfte, at vi i går havde mandskab ude at måle Vestkysten op ved Bjerregård, skriver områdechef i Kystdirektoratet Niels Kristian Kvistgaard.

Han forklarer, at opmålingen foregår ved at have to mand placeret på stranden og en dykker placeret i vandet med en høj stage.

Ifølge Kystdirektoratet selv er det ikke et krav, at man meddeler, når man foretager den slags dyk ved kysten. Derfor var redningsstationen i Hvide Sande heller ikke orienteret om arbejdet. Det blev man først, da man var godt i gang med eftersøgningsarbejdet.

- Der var heldigvis ingen fare på færde, men vi vil naturligvis gøre, hvad vi kan, for at den type hændelse ikke sker igen. Derfor har vi nu lavet en frivillig aftale med MAS (Maritim Assistanse Service) om, at vi orienterer dem, inden vi sender en mand i Vesterhavet igen, lyder det fra Niels Kristian Kvistgaard.

0/0
Annonce
Samlerne For abonnenter

Cola-Kenneths afhængighed blev til en hobby: Samler på colaer, du aldrig har hørt om

Annonce
Annonce
112

Uheld i påsketrafikken: Tre kørt til observation

Hvide Sande

Major efter brand på militærområde: Vi vurderer risikoen fra øvelse til øvelse

Hvide Sande

Ny Lalandia-feriepark skyder hussalget i gang til pinse

Hvide Sande

Parken-rigmænd dukker op til pølser: Lalandia i Søndervig gør klar til rejsegilde

Hvide Sande

Håber på bedre vejr: Blæst og sandstorm kan drille sildefestival