Annonce
Ringkøbing

Efter Qvists exit: "Du får ikke mig til at sige at den er hjemme"

Kenneth Mikkelsen vil ikke udtale sig om udfaldet af astemningen blandt Venstre-medlemmerne, selv om Lennart Qvist er ude af kampen. Fotoet er fra mødet i Videbæk i mandags. Foto: Søren Palmelund

Tarm: Selv om byrådsmedlem Lennart Qvist onsdag eftermiddag overraskede alt og alle ved at forlade Venstre, lød der ikke mange officielle ord om ham, da de fire øvrige kandidater til posten som Venstres folketingskandidat onsdag aften var til præsentationsmøde i Tarm.

Blandt de fire kandidater på mødet var det kun Sebastian Korsbakke Jensen, der nævnte ham under debatten foran godt 60 tilhørere.

- Jeg er ked af, at vi har mistet Lennart. Han var rar, men nu er det vigtigt, at vi kommer videre og står sammen, sagde Sebastian Korsbakke Jensen.

Kenneth Mikkelsen udtrykte over for Dagbladet overraskelse over Qvists handling.

- Jeg er i hvert fald overrasket. At begynde at gisne om, hvad der ligger bag, skal jeg lade andre om. Jeg kan udtrykke det på den måde, at jeg har levet af afsætning og service hele mit liv, og da skal man fortælle om sit eget produkt. Det vil jeg blive ved med, så jeg vil ikke spekulere i, hvad der ligger til grund.

Du var sammen med Qvist udnævnt til favorit til at vinde nomineringen som folketingskandidat, så med ham væk, er den vel hjemme, som Uffe Ellemann engang blev spurgt?

- De får du aldrig mig til at sige, at den er hjemme, og det skal man heller ikke i forhold til demokratiet. Vi er fire kandidater, og vi er godt i gang med en præsentationsrunde. Jeg er sikker på, at der møder mange op til afstemningen den 20. august. Det er dem, der bestemmer, og jeg har ikke haft lejlighed til at tale med alle Venstres medlemmer i kommunen. Vi kører det her til ende, og så må den bedste mand eller kvinde vinde.

Annonce

Lennart ser nogle ting

Venstres kommuneforeningsformand Hans Chr. Tylvad havde brugt onsdagen på at tale med byrådspolitikere og vælgerforeningsformænd for at undersøge Lennart Qvists påstande om splittelse i Venstre.

- Det er Lennart og nogle få personer rundt om ham, der taler om splittelse. Ingen andre i partiet taler om det. Lennart ser nogle ting, som ingen andre ser, sagde Tylvad.

Har folk noget imod Lennart Qvist?

- Det synes jeg ikke, de burde have. Lennart har gjort et godt stykke politisk arbejde.

Ringkøbing Venstre har bakket Lennart Qvist op til posten som Venstres folketingskandidat. Sidder der nu utilfredse medlemmer i Ringkøbing Venstre?

- Det gør der muligvis. De har jo valgt Lennart som deres mand i byrådet sammen med Gitte Kjeldsen. Nu mister de ham i Venstregruppen, men han bliver i byrådet som løsgænger, sagde Hans Chr. Tylvad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce