Ringkøbing

Efter Qvists exit: "Du får ikke mig til at sige at den er hjemme"

Kenneth Mikkelsen vil ikke udtale sig om udfaldet af astemningen blandt Venstre-medlemmerne, selv om Lennart Qvist er ude af kampen. Fotoet er fra mødet i Videbæk i mandags. Foto: Søren Palmelund

Tarm: Selv om byrådsmedlem Lennart Qvist onsdag eftermiddag overraskede alt og alle ved at forlade Venstre, lød der ikke mange officielle ord om ham, da de fire øvrige kandidater til posten som Venstres folketingskandidat onsdag aften var til præsentationsmøde i Tarm.

Blandt de fire kandidater på mødet var det kun Sebastian Korsbakke Jensen, der nævnte ham under debatten foran godt 60 tilhørere.

- Jeg er ked af, at vi har mistet Lennart. Han var rar, men nu er det vigtigt, at vi kommer videre og står sammen, sagde Sebastian Korsbakke Jensen.

Kenneth Mikkelsen udtrykte over for Dagbladet overraskelse over Qvists handling.

- Jeg er i hvert fald overrasket. At begynde at gisne om, hvad der ligger bag, skal jeg lade andre om. Jeg kan udtrykke det på den måde, at jeg har levet af afsætning og service hele mit liv, og da skal man fortælle om sit eget produkt. Det vil jeg blive ved med, så jeg vil ikke spekulere i, hvad der ligger til grund.

Du var sammen med Qvist udnævnt til favorit til at vinde nomineringen som folketingskandidat, så med ham væk, er den vel hjemme, som Uffe Ellemann engang blev spurgt?

- De får du aldrig mig til at sige, at den er hjemme, og det skal man heller ikke i forhold til demokratiet. Vi er fire kandidater, og vi er godt i gang med en præsentationsrunde. Jeg er sikker på, at der møder mange op til afstemningen den 20. august. Det er dem, der bestemmer, og jeg har ikke haft lejlighed til at tale med alle Venstres medlemmer i kommunen. Vi kører det her til ende, og så må den bedste mand eller kvinde vinde.

Lennart ser nogle ting

Venstres kommuneforeningsformand Hans Chr. Tylvad havde brugt onsdagen på at tale med byrådspolitikere og vælgerforeningsformænd for at undersøge Lennart Qvists påstande om splittelse i Venstre.

- Det er Lennart og nogle få personer rundt om ham, der taler om splittelse. Ingen andre i partiet taler om det. Lennart ser nogle ting, som ingen andre ser, sagde Tylvad.

Har folk noget imod Lennart Qvist?

- Det synes jeg ikke, de burde have. Lennart har gjort et godt stykke politisk arbejde.

Ringkøbing Venstre har bakket Lennart Qvist op til posten som Venstres folketingskandidat. Sidder der nu utilfredse medlemmer i Ringkøbing Venstre?

- Det gør der muligvis. De har jo valgt Lennart som deres mand i byrådet sammen med Gitte Kjeldsen. Nu mister de ham i Venstregruppen, men han bliver i byrådet som løsgænger, sagde Hans Chr. Tylvad.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Nyt samarbejde skal højne kvaliteten i turismeerhvervene

112

Fire blev bortvist fra Skolebyen

Ringkøbing For abonnenter

Skræmmebilledet er, at vi får små østeuropæiske ghettoer, hvor der ikke tales dansk

Ringkøbing

Helle Krogh har skabt et hyggeligt kontorfællesskab over biografen

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Læserbrev

Kære forældre. Det er lykken at have en håndværker i familien

Debat: Cirka 100.000 unge fra blandt andet Midtjylland er nu gået i gang med deres muligvis sidste år i folkeskolen, inden de skal til at vælge deres videre uddannelsesvej. Og overvejelserne er mange både hos de unge selv og deres forældre. For hvad er det bedste valg, og hvilken retning skal man vælge for at få de bedste job- og karrieremuligheder? For de fleste unge – 72 procent i 2018 – bliver kursen traditionelt sat mod gymnasiet og endnu tre år med teoretisk undervisning som forberedelse til en efterfølgende, akademisk uddannelse. For en langt mindre del – 20,1 procent i 2018 – falder valget på en erhvervsuddannelse, som er skræddersyet til at udstyre de unge med nogle helt konkrete færdigheder, der sender dem direkte ud på arbejdsmarkedet. Men hvorfor er der ikke flere unge, der søger mod erhvervsskolerne? En stor del af forklaringerne skal formentlig findes i rendyrket vanetænkning – ikke mindst hos forældrene. Gymnasiet betragtes som det ”finere” valg, især hvis man er bogligt dygtig, mens erhvervsuddannelserne er for dem, ”der ikke kan komme på gymnasiet”. Og i takt med at Danmark har udviklet sig til et videnssamfund, er det blevet stadig mere naturligt for mange unge at vælge gymnasiet. Det til trods for, at tal fra de senere år viser, at op mod en femtedel af alle dem, der tager en studentereksamen, stadig ikke er begyndt på en videregående uddannelse 27 måneder efter, de har fået huen på hovedet. Alligevel er der tale om vaner og fordomme, som kan være svære at gøre op med. Men det er nødvendigt, hvis vi ikke om ganske få år skal stå med en akut mangel på dygtige faglærte. Samtidig er der meget langt fra de traditionelle forestillinger om det fysisk nedslidende og lavbetalte kæft, trit og retning-liv som håndværker til den virkelighed, man møder eksempelvis i nutidens tekniske brancher som el, industri og vvs. Her er der tale op højt specialiseret arbejde, hvor man både som lærling og udlært eksempelvis kommer til at stå i spidsen for den grønne omstilling eller den teknologiske udvikling indenfor eksempelvis automatisering og robotteknologi. Det er fag, hvor man kan se frem til et bredt udvalg af job-, karriere- og videreudddannelsesmuligheder – og til en løn, der lige fra starten langt overgår det, man får med mange akademiske uddannelser. Arbejdet som for eksempel elektriker, vvs-energispecialist eller industritekniker er topmoderne fag, hvor det gælder om at have både hoved og hænder skruet rigtigt på. Noget, der også går igen på mange andre erhvervsuddannelser. Samtidig har netop virksomhederne i de tekniske brancher åbnet op for et rekordhøjt antal lærlinge. En tendens, der ser ud til at fortsætte. Derfor, kære forældre og unge: Der er ingen grund til, at hverken unge eller deres forældre bruger det sidste folkeskoleår på at følge den slagne kurs mod gymnasiet. I stedet er der brug for at slippe vanetænkningen og åbne øjnene for erhvervsskolernes tilbud og muligheder. Vi har brug for jer!

Ringkøbing

Naturkraft fejrer rejsegilde med gourmethotdogs

Erhverv For abonnenter

Havmøllepark åbnet: Så er der strøm til kronebilen, skoleelevernes mobiler og statsministerens grønne visioner

112

Politiet efter en række indbrud i håndværkerbiler: Hold godt øje med afsidesliggende steder

Videbæk

Højhusnaboer giver ikke op

Annonce