Annonce
Ringkøbing

Efter Qvists exit: "Du får ikke mig til at sige at den er hjemme"

Kenneth Mikkelsen vil ikke udtale sig om udfaldet af astemningen blandt Venstre-medlemmerne, selv om Lennart Qvist er ude af kampen. Fotoet er fra mødet i Videbæk i mandags. Foto: Søren Palmelund
Annonce

Tarm: Selv om byrådsmedlem Lennart Qvist onsdag eftermiddag overraskede alt og alle ved at forlade Venstre, lød der ikke mange officielle ord om ham, da de fire øvrige kandidater til posten som Venstres folketingskandidat onsdag aften var til præsentationsmøde i Tarm.

Blandt de fire kandidater på mødet var det kun Sebastian Korsbakke Jensen, der nævnte ham under debatten foran godt 60 tilhørere.

- Jeg er ked af, at vi har mistet Lennart. Han var rar, men nu er det vigtigt, at vi kommer videre og står sammen, sagde Sebastian Korsbakke Jensen.

Kenneth Mikkelsen udtrykte over for Dagbladet overraskelse over Qvists handling.

- Jeg er i hvert fald overrasket. At begynde at gisne om, hvad der ligger bag, skal jeg lade andre om. Jeg kan udtrykke det på den måde, at jeg har levet af afsætning og service hele mit liv, og da skal man fortælle om sit eget produkt. Det vil jeg blive ved med, så jeg vil ikke spekulere i, hvad der ligger til grund.

Du var sammen med Qvist udnævnt til favorit til at vinde nomineringen som folketingskandidat, så med ham væk, er den vel hjemme, som Uffe Ellemann engang blev spurgt?

- De får du aldrig mig til at sige, at den er hjemme, og det skal man heller ikke i forhold til demokratiet. Vi er fire kandidater, og vi er godt i gang med en præsentationsrunde. Jeg er sikker på, at der møder mange op til afstemningen den 20. august. Det er dem, der bestemmer, og jeg har ikke haft lejlighed til at tale med alle Venstres medlemmer i kommunen. Vi kører det her til ende, og så må den bedste mand eller kvinde vinde.

Annonce

Lennart ser nogle ting

Venstres kommuneforeningsformand Hans Chr. Tylvad havde brugt onsdagen på at tale med byrådspolitikere og vælgerforeningsformænd for at undersøge Lennart Qvists påstande om splittelse i Venstre.

- Det er Lennart og nogle få personer rundt om ham, der taler om splittelse. Ingen andre i partiet taler om det. Lennart ser nogle ting, som ingen andre ser, sagde Tylvad.

Har folk noget imod Lennart Qvist?

- Det synes jeg ikke, de burde have. Lennart har gjort et godt stykke politisk arbejde.

Ringkøbing Venstre har bakket Lennart Qvist op til posten som Venstres folketingskandidat. Sidder der nu utilfredse medlemmer i Ringkøbing Venstre?

- Det gør der muligvis. De har jo valgt Lennart som deres mand i byrådet sammen med Gitte Kjeldsen. Nu mister de ham i Venstregruppen, men han bliver i byrådet som løsgænger, sagde Hans Chr. Tylvad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce