Ringkøbing

Efter Qvists exit: "Du får ikke mig til at sige at den er hjemme"

Kenneth Mikkelsen vil ikke udtale sig om udfaldet af astemningen blandt Venstre-medlemmerne, selv om Lennart Qvist er ude af kampen. Fotoet er fra mødet i Videbæk i mandags. Foto: Søren Palmelund

Tarm: Selv om byrådsmedlem Lennart Qvist onsdag eftermiddag overraskede alt og alle ved at forlade Venstre, lød der ikke mange officielle ord om ham, da de fire øvrige kandidater til posten som Venstres folketingskandidat onsdag aften var til præsentationsmøde i Tarm.

Blandt de fire kandidater på mødet var det kun Sebastian Korsbakke Jensen, der nævnte ham under debatten foran godt 60 tilhørere.

- Jeg er ked af, at vi har mistet Lennart. Han var rar, men nu er det vigtigt, at vi kommer videre og står sammen, sagde Sebastian Korsbakke Jensen.

Kenneth Mikkelsen udtrykte over for Dagbladet overraskelse over Qvists handling.

- Jeg er i hvert fald overrasket. At begynde at gisne om, hvad der ligger bag, skal jeg lade andre om. Jeg kan udtrykke det på den måde, at jeg har levet af afsætning og service hele mit liv, og da skal man fortælle om sit eget produkt. Det vil jeg blive ved med, så jeg vil ikke spekulere i, hvad der ligger til grund.

Du var sammen med Qvist udnævnt til favorit til at vinde nomineringen som folketingskandidat, så med ham væk, er den vel hjemme, som Uffe Ellemann engang blev spurgt?

- De får du aldrig mig til at sige, at den er hjemme, og det skal man heller ikke i forhold til demokratiet. Vi er fire kandidater, og vi er godt i gang med en præsentationsrunde. Jeg er sikker på, at der møder mange op til afstemningen den 20. august. Det er dem, der bestemmer, og jeg har ikke haft lejlighed til at tale med alle Venstres medlemmer i kommunen. Vi kører det her til ende, og så må den bedste mand eller kvinde vinde.

Lennart ser nogle ting

Venstres kommuneforeningsformand Hans Chr. Tylvad havde brugt onsdagen på at tale med byrådspolitikere og vælgerforeningsformænd for at undersøge Lennart Qvists påstande om splittelse i Venstre.

- Det er Lennart og nogle få personer rundt om ham, der taler om splittelse. Ingen andre i partiet taler om det. Lennart ser nogle ting, som ingen andre ser, sagde Tylvad.

Har folk noget imod Lennart Qvist?

- Det synes jeg ikke, de burde have. Lennart har gjort et godt stykke politisk arbejde.

Ringkøbing Venstre har bakket Lennart Qvist op til posten som Venstres folketingskandidat. Sidder der nu utilfredse medlemmer i Ringkøbing Venstre?

- Det gør der muligvis. De har jo valgt Lennart som deres mand i byrådet sammen med Gitte Kjeldsen. Nu mister de ham i Venstregruppen, men han bliver i byrådet som løsgænger, sagde Hans Chr. Tylvad.

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Hilde-sagen diskuteret i udvalg: Loven er overholdt siger udvalgsformand

112

Veteranbil ødelagt af ild: Folkevognsrugbrød brød i brand

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen