Ringkøbing

Efter otte måneder: Vestjyllands Højskoles forstander har sagt op

Anders Fogh Jensen tiltrådte i september 2018 som forstander for Vestjyllands Højskole - til juni er det slut. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Det blev en kort fornøjelse som forstander på den kreative og grønne højskole i Velling, for filosoffen Anders Fogh Jensen - snart skal der findes en ny person til at lede højskolen.

Velling: Anders Fogh Jensen når ikke at fejre et-års-jubilæum som forstander på Vestjyllands Højskole. Onsdag valgte han nemlig at indgive sin opsigelse - til stor ærgrelse for skolens bestyrelse, siger skolens formand Elof Westergaard.

- Det er vi kede af. Vi har haft store forventninger til det, han kunne bidrage med til højskolen. Det er en højskole med mange elever, og det går godt, og vi synes, det, han kom med, kunne være det ekstra lag på vores eksisterende tilbud, siger han.

Anders Fogh Jensen er uddannet filosof og blandt andet forfatter til bogen "Pseudoarbejde" sammen med Dennis Nørmark. Bogen han undertitlen "hvordan vi fik travlt med at lave ingenting" og behandler "tendensen til at spendere tid på arbejdspladsen, der reelt ikke skaber nogen værdi, ikke angår nogen og ikke giver nogen mening". Desuden arrangerer Anders Fogh Jensen også filosofiske dannelsesrejser.

Forskellige strategier

Om baggrunden for opsigelsen siger Elof Westergaard, at Anders Fogh Jensen "ikke er enig i skolens fremtidige strategi og desuden vil prioritere sit virke som filosof og forfatter".

Formanden for bestyrelsen ønsker ikke at uddybe den afgående forstanders begrundelser, men henviser til forstanderen selv.

Anders Fogh Jensen har dog ikke yderligere kommentarer til sin opsigelse, da Dagbladet henvinder sig til ham. Kort efter sin indsættelse fortalte han: "Jeg vil helt klart følge den linje, som Else Mathiassen har lagt med det kreative udtryk, som kommer til udtryk i mange af kurserne og aktiviteterne på højskolen, men hen ad vejen vil der nok komme lidt mere filosofi, litteratur og dannelse ind på højskolen".

Opsigelsen sker ikke fra dag til dag, men den afgående forstander vil fortsætte frem til skoleårets afslutning i begyndelsen af juni. Og så skal man fra bestyrelsens side i gang med at lede efter en ny førstemand eller - kvinde til den kreative og grønne højskole.

- Jeg tænker, at vi i bestyrelse skal sunde os oven på det, og så skal vi have vendt det med de ansatte. Så det er for tidligt at melde noget ud endnu, siger bestyrelsesformanden.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Erhverv

Udsigt til at blive servicehavn: Horns Rev 3 bliver indviet i Hvide Sande

Annonce