Annonce
Ringkøbing

Efter otte måneder: Vestjyllands Højskoles forstander har sagt op

Anders Fogh Jensen tiltrådte i september 2018 som forstander for Vestjyllands Højskole - til juni er det slut. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Det blev en kort fornøjelse som forstander på den kreative og grønne højskole i Velling, for filosoffen Anders Fogh Jensen - snart skal der findes en ny person til at lede højskolen.

Velling: Anders Fogh Jensen når ikke at fejre et-års-jubilæum som forstander på Vestjyllands Højskole. Onsdag valgte han nemlig at indgive sin opsigelse - til stor ærgrelse for skolens bestyrelse, siger skolens formand Elof Westergaard.

- Det er vi kede af. Vi har haft store forventninger til det, han kunne bidrage med til højskolen. Det er en højskole med mange elever, og det går godt, og vi synes, det, han kom med, kunne være det ekstra lag på vores eksisterende tilbud, siger han.

Anders Fogh Jensen er uddannet filosof og blandt andet forfatter til bogen "Pseudoarbejde" sammen med Dennis Nørmark. Bogen han undertitlen "hvordan vi fik travlt med at lave ingenting" og behandler "tendensen til at spendere tid på arbejdspladsen, der reelt ikke skaber nogen værdi, ikke angår nogen og ikke giver nogen mening". Desuden arrangerer Anders Fogh Jensen også filosofiske dannelsesrejser.

Annonce

Forskellige strategier

Om baggrunden for opsigelsen siger Elof Westergaard, at Anders Fogh Jensen "ikke er enig i skolens fremtidige strategi og desuden vil prioritere sit virke som filosof og forfatter".

Formanden for bestyrelsen ønsker ikke at uddybe den afgående forstanders begrundelser, men henviser til forstanderen selv.

Anders Fogh Jensen har dog ikke yderligere kommentarer til sin opsigelse, da Dagbladet henvinder sig til ham. Kort efter sin indsættelse fortalte han: "Jeg vil helt klart følge den linje, som Else Mathiassen har lagt med det kreative udtryk, som kommer til udtryk i mange af kurserne og aktiviteterne på højskolen, men hen ad vejen vil der nok komme lidt mere filosofi, litteratur og dannelse ind på højskolen".

Opsigelsen sker ikke fra dag til dag, men den afgående forstander vil fortsætte frem til skoleårets afslutning i begyndelsen af juni. Og så skal man fra bestyrelsens side i gang med at lede efter en ny førstemand eller - kvinde til den kreative og grønne højskole.

- Jeg tænker, at vi i bestyrelse skal sunde os oven på det, og så skal vi have vendt det med de ansatte. Så det er for tidligt at melde noget ud endnu, siger bestyrelsesformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce