Skjern

Efter nationalpark-nøl: Lad os begynde med en naturpark

De Radikale mener at man skal bruge ventetiden på at få Skjern Å-området udråbt til naturpark, mens SF mener at det kun er nationaparkstempelt, der duer. Arkivfoto

Mens vi venter på, om Nationalpark Skjern Å får en ny chance, så burde man gå efter at få området gjort til naturpark, mener radikal byrådskandidat. Nødløsning, siger SF'er.

Ringkøbing-Skjern: Selv om det nuværende byråd har givet hinanden håndslag på at arbejde for Nationalpark Skjern Å, er det svært at få øje på den konkrete indsats, mener den radikale byrådskandidat Thomas Sloth Christensen.

Han savner, at området får mere opmærksomhed, og derfor mener han, at kommunen bør gå efter et prædikat til naturpark - et stempel som Friluftsrådet kan give det kendte naturområde.

- Det vil være et rigtig godt udgangspunkt at blive udråbt til naturpark, imens der bliver arbejdet på at blive godkendt til nationalpark, men lige nu er jeg lidt i tvivl, om den politiske interesse for at få nationalpark-stempel er reel, siger han.

Godt nok valgte byrådet sidste år at sætte 100.000 kroner af til forberedelse af nationalparken. Og Ringkøbing-Skjern Kommune er også gået i gang med forarbejdet til en ansøgning, der skal sende til ministeriet i 2019. Men Thomas Sloth Christensen har svært ved at få øje på, at der faktisk sker noget.

Den bekymring er unødvendig, hvis man spørger en anden nationalparktilhænger, byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF).

Han har blandt andet været inviteret med på en studietur til Vadehavet, som er nationalpark, og der har også været gennemført en såkaldt samtalesalon, som handler om at få alle i tale i forhold til at give nationalpark Skjern Å en ny start.

- Det kræver stor tålmodighed, og det tager tid. Men hvis vi skal have den nationalpark, så skal vi denne gang komme med et udspil, der er 100 procent opbakning til lokalt. Og derfor skal alle aktører involveres. Jeg synes faktisk, der er sat gang i en god proces, siger Niels Rasmussen.

SF'eren er optimistisk og tror på, at det denne gang kan lade sig gøre at nå frem til enighed om en afgrænsning af en nationalpark.Samtidig afviser han det radikale forslag om i første omgang at gå efter Friluftsrådets Naturpark-stempel.

- Det eneste, der for alvor batter, er at blive udråbt til nationalpark, og det mener jeg vi skal gå benhårdt efter. Alt andet er en nødløsning, siger Niels Rasmussen.

0/0
112

Politiet kørte til én forbrydelse - sigtede ung mand for en anden

Skjern

Specialefterskole har bygget ud: Bedre undervisning og mere sang

Skjern

Laksene venter på slusen og bedre vejr