Annonce
Danmark

Efter lukket møde om Løkkes fremtid: Hemmelig afgørelse

- Vi har haft en god og fordomsfri debat, og vil meddele Venstres formand og næstformand, hvad vi er nået frem til, sagde Jens Nicolai Vejlgaard, formand for Region Midtjylland. Arkivfoto: Joan Karlsen
Venstre i Region Midtjylland er blevet enige om en konklusion i formandsspørgsmålet. Men den er hemmelig.

Uro: Hverken Venstres medlemmer eller offentligheden måtte mandag aften få at vide, om Venstres kommuneformænd i Region Midtjylland fortsat bakker op om Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen som partiets formand og næstformand.

Efter det lukkede møde på Paarup Kro var formand for Region Midtjylland, Jens Nicolai Vejlgaard, yderst fåmælt.

- Vi har haft en god og fordomsfri debat, og vil meddele Venstres formand og næstformand, hvad vi er nået frem til.

Hvordan vil de få den besked?

- Det vil jeg ikke sige noget om.

Er du og kommuneformændene enige?

- Det har jeg ingen kommentarer til.

Hvad er grunden til, at det kun er Løkke og Kristian Jensen, der må kende til mødets konklusion?

- Det er vores kultur i Venstre i Region Midtjylland, at vi holder debatten indendøre. Jeg har fået en mandat fra kommuneformændene, som jeg kan bruge på weekendens forretningsudvalgsmøde.

Er det et klart mandat?

- Det vil jeg mene, siger regionsformand Jens Nicolai Vejlgaard.

Heller ikke H.C. Tylvad, der er formand for Venstres kommuneforening i Ringkøbing-Skjern, der blandt landets største V-vælgerforeninger, ønsker at tale om konklusionen af det lukkede møde mellem omkring 25 kommuneformænd.

Han vil dog godt afsløre, at medlemmerne er trætte at de interne stridigheder.

- Lige nu fylder konflikterne mest for organisationsfolkene i partiet. Men det er klart at vores medlemmer også helst så, at der kom ro på, siger formanden, der dog ikke har noget bud på, hvornår det vil ske.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce