Annonce
Skjern

Efter lodsejerdialog: Borgmester optimistisk for nationalparken

Borgmester Hans Østergaard tror stadig på,at det lykkes at skabe en nationalpark ved Skjern Å, efter at 200 lodsejere er blevet spurgt. Arkivfoto: Jørgen Kirk
To ud af tre lodsejere omkring den kommende Nationalpark Skjern Å er positivt stemte, viser resultaterne efter den første lodsejerdialog, hvor 200 lodsejere er blevet spurgt om deres interesse for at være med i projektet.
Annonce

SKJERN-TARM: - Det skulle se meget dårligt ud, hvis jeg skulle kaste håndklædet i ringen, og der er jeg meget langt fra. Jeg tror stadig på at det lykkes.

Så optimistisk er meldingen fra borgmester Hans Østergaard (V), efter at han har fået præsenteret resultaterne fra første ombæring af lodsejerdialogen om Nationalpark Skjern Å. Siden høst har konsulentfirmaerne Landudviklerne og Orbicon besøgt 200 lodsejere, der har jord i det område, som er kommet med på det foreløbige kort over en kommende nationalpark, og resultaterne viser, at lodsejerne deler sig i tre lige store grupper. Der er dem, som er klar. Dem, som er afventende og gerne vil høre mere, og så dem, som for nuværende ikke er interesseret, men en del af dem sætter et lille men i bag efter sætningen - og det betyder at de indtil videre afventer den jordfordeling, som politikerne på Christiansborg arbejder på. Da finansloven tidligere på måneden blev indgået, blev det besluttet at afsætte 200 millioner kroner årligt til at udtage kulstofrig landbrugsjord. Konklusionen er derfor, at to ud af tre lodsejere er positivt stemte.

Det tager Hans Østergaard som et tegn på, at der er flere ting i spil, som kan falde ud til fordel for nationalpark-projektet, og som gør, at man skal arbejde videre. Hans Østergaard vurderer, at det viser en repræsentativ opbakning i de videre dialoger med lodsejerne. Alt i alt er der endnu 1100 lodsejere, som der skal være dialog med, men hvordan det kommer til at foregå, er endnu ikke besluttet.

Spørgsmålet er så, om opbakningen til nationalparken er større nu, end den var tidligere.

- Jeg tror, at tiden har modnet det, og der er jo også en debat om klima og miljø lige nu, som spiller ind, vurderer Hans Østergaard.

Kortet over nationalparken er et bruttoområde, og det er helt frivilligt for lodsejerne, om de vil gå med eller ej.

- Vi har aldrig regnet med, at hele kortet bliver en del af nationalparken, og vi forventer ikke at samtlige lodsejere går med. Der er plads til at nogle siger fra, siger Hans Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Justitsminister har bedt om redegørelse af kræmmermarkedsag: Rigspolitiet og Midt- og Vestjyllands Politi beklager vildledning

Annonce