Annonce
Skjern

Efter lodsejerdialog: Borgmester optimistisk for nationalparken

Borgmester Hans Østergaard tror stadig på,at det lykkes at skabe en nationalpark ved Skjern Å, efter at 200 lodsejere er blevet spurgt. Arkivfoto: Jørgen Kirk
To ud af tre lodsejere omkring den kommende Nationalpark Skjern Å er positivt stemte, viser resultaterne efter den første lodsejerdialog, hvor 200 lodsejere er blevet spurgt om deres interesse for at være med i projektet.

SKJERN-TARM: - Det skulle se meget dårligt ud, hvis jeg skulle kaste håndklædet i ringen, og der er jeg meget langt fra. Jeg tror stadig på at det lykkes.

Så optimistisk er meldingen fra borgmester Hans Østergaard (V), efter at han har fået præsenteret resultaterne fra første ombæring af lodsejerdialogen om Nationalpark Skjern Å. Siden høst har konsulentfirmaerne Landudviklerne og Orbicon besøgt 200 lodsejere, der har jord i det område, som er kommet med på det foreløbige kort over en kommende nationalpark, og resultaterne viser, at lodsejerne deler sig i tre lige store grupper. Der er dem, som er klar. Dem, som er afventende og gerne vil høre mere, og så dem, som for nuværende ikke er interesseret, men en del af dem sætter et lille men i bag efter sætningen - og det betyder at de indtil videre afventer den jordfordeling, som politikerne på Christiansborg arbejder på. Da finansloven tidligere på måneden blev indgået, blev det besluttet at afsætte 200 millioner kroner årligt til at udtage kulstofrig landbrugsjord. Konklusionen er derfor, at to ud af tre lodsejere er positivt stemte.

Det tager Hans Østergaard som et tegn på, at der er flere ting i spil, som kan falde ud til fordel for nationalpark-projektet, og som gør, at man skal arbejde videre. Hans Østergaard vurderer, at det viser en repræsentativ opbakning i de videre dialoger med lodsejerne. Alt i alt er der endnu 1100 lodsejere, som der skal være dialog med, men hvordan det kommer til at foregå, er endnu ikke besluttet.

Spørgsmålet er så, om opbakningen til nationalparken er større nu, end den var tidligere.

- Jeg tror, at tiden har modnet det, og der er jo også en debat om klima og miljø lige nu, som spiller ind, vurderer Hans Østergaard.

Kortet over nationalparken er et bruttoområde, og det er helt frivilligt for lodsejerne, om de vil gå med eller ej.

- Vi har aldrig regnet med, at hele kortet bliver en del af nationalparken, og vi forventer ikke at samtlige lodsejere går med. Der er plads til at nogle siger fra, siger Hans Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Danmark

Få overblikket: Det kæmper borgmestrene om i slag om milliarder

Annonce