Annonce
Skjern

Efter langvarig debat om Innovest II: SF vil ikke gå med til en udvidelse

Står det til Niels Rasmussen og SF, skal Innovest ikke udvides. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Riskoen for butiksdød i Skjern tages meget alvorligt af SF, som vil udvide på den gamle rådhusgrund i stedet for at bygge nyt ved Innovest.
Annonce

SKJERN: Efter måneders debat om udvidelse af Innovest og flytningen af medarbejderne på rådhuset i Skjern, kommer SFs byrådsgruppe nu med en klar udmelding: Gruppen vil ikke være med til en udvidelse af Innovest.

I stedet skal det gamle rådhus i Skjern bygges om og bygges til, da der er plads til det, og ovenpå skal der bygges boliger. Grunden til SFs udmelding skal findes i, at det er vigtig for partiet at sikre mest mulig liv i bymidten i Skjern.

- Det er det, som SF har lagt sig fast på. Lad os få skabt nogle rene, klare linjer, så der ikke er mere usikkerhed. Vi synes, at vi skylder handelslivet, at de skal have den sikkerhed, siger SFs gruppeformand Niels Rasmussen med klar adresse til den frygt for butiksdød, som handelslivet i Skjern går med, hvis funktionerne på rådhuset flyttes ud til Innovest.

I samme ombæring skal medarbejderne, der i dag sidder i den gamle landboforening på Nygade 56, flyttes ind til rådhuset, så der kan spares noget husleje.

Grunden til at SF nu melder klart ud, skal findes i historikken på Innovest.

- Innovest II er en glimrende ide, men nu må det være erhvervslivet, der skal løfte den opgave. Da man byggede Innovest, var det på falske forudsætninger, og det behøver man ikke igen, for i sidste ende er det skatteborgerne, der kommer til at hænge på det, fastslår Niels Rasmussen, som ikke synes, at Innovest i sin nuværende udgave ligner det, som der var lagt op til dengang, det blev bygget.

Der er blevet købt jord til udvidelsen af Innovest, men det mener Niels Rasmussen skal sælges, så der kan komme andre industrivirksomheder på stedet.

- Lad os få det solgt, for så kan vi da få nogle af de penge hjem for den investering, mener Niels Rasmussen.

Annonce

Flyt afdeling til Skjern

Venstres gruppeformand Jakob Agerbo har været skeptisk overfor projektet i den form, som det er blevet fremlagt i businesscases, og på flere punkter er han enig med Niels Rasmussen, som han har drøftet sagen med. Blandt andet at det vil være en god ide at bygge op i højden.

- Jeg er sådan set enig med Niels Rasmussen i, at man ikke skal flytte noget ud fra Skjern midtby, uden at få en garanti for, at der kommer noget andet, og det skal ikke bare være boliger, men også noget aktivitet, og jeg har lyttet mig til, at den garanti kan man ikke få, siger Jakob Agerbo.

Han synes stadig, at det er oplagt at flytte Land, By og Kultur til Innovest i Skjern. Afdelingen blev oprindelig flyttet fra Tarm, da det gamle rådhus der blev angrebet af skimmelsvamp, og medarbejderne har siden siddet i den gamle Vestas-bygning på havnen i Ringkøbing. Jakob Agerbo synes, det vil være meningsløst at bygge nyt i Skjern og så beholde bygningen på havnen i Ringkøbing. Han mener at der burde være noget helt andet i bygningen i Ringkøbing.

- Vestas-bygningen er måske den bedste placering i kommunen, og der burde laves nogle gode lejligheder der, som kan sikre Ringkøbing nogle flere købekraftige borgere. I Ringkøbing får man Naturkraft og Lalandia, så Ringkøbings handelsliv skal nok klare sig, men i Skjern kommer der ikke noget andet i stedet for rådhuset. Der kommer ingen Naturkraft eller Lalandia, og jeg er ikke i tvivl om at flytningen af rådhusets funktioner vil have en negativ effekt på byen, fastslår Jakob Agerbo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce