Annonce
Ringkøbing-Skjern

Efter lang og omdiskuteret proces: Nu er de nye ledere på skoleområdet ansat

Processen med at finde medarbejdere til de nye stillinger har ifølge fagchef i Dagtilbud og Undervisning Flemming Nielsen gået helt smertefrit. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Efter en lang og omdiskuteret politisk proces er fire nye ledere klar til at tiltræde på skoleområdet. To af dem er fundet internt, mens to andre har ledererfaring fra andre kommuner.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: 1. december har tre nye distriktsledere og en afdelingsleder første arbejdsdag i jobbet hos Ringkøbing-Skjern Kommune, og det er en udmøntning af det langvarige projekt "Nye veje" på det specialiserede område.

Formålet med projektet er, at færre børn skal over i specialiserede tilbud, men skal blive i det almene.

Hele spørgsmålet om den nye struktur blev meget omdiskuteret rent politisk, da det viste sig, at udvalgsformand Trine Ørskovs mor, Annette Ørskov, havde fået en af de nye stillinger, uden at stillingen blev slået op.

Årsagen var, at hendes daværende stilling ville blive nedlagt ved ændringen, og hun skulle derfor tilbydes et nyt job. En undersøgelse fra Kommunernes Landsforening viste senere, at Trine Ørskov havde været inhabil i behandlingen af sagen, og den måtte derefter gå om.

Processen med at finde medarbejdere til de nye stillinger har ifølge fagchef i Dagtilbud og Undervisning Flemming Nielsen gået helt smertefrit.

- Der var et ualmindelig godt materiale, og ud af de mange kvalificerede ansøgninger kunne vi sagtens have lavet et tilsvarende hold mere. Der har været mellem 10 og 15 ansøgere til stillingerne, og det er mange til den her type stillinger, siger fagchefen.

Annonce

Hentet internt og eksternt

Udover et geografisk distrikt får hver af lederne et tværgående ansvar.

To af lederne er hentet internt i kommunen. Annette Ørskov, der i mange år har været afdelingsleder i Dagtilbud og Undervisning, har fået stillingen som distriktsleder for Distrikt Øst, og herudover skal hun varetage dagplejen på tværs af distrikterne.

I Distrikt Syd er det Birgit Svendsen, skoleleder på Hee Skole, der har fået jobbet som leder. Desuden skal hun stå for almenområdet på skolerne.


Der var et ualmindelig godt materiale, og ud af de mange kvalificerede ansøgninger kunne vi sagtens have lavet et tilsvarende hold mere. Der har været mellem 10 og 15 ansøgere til stillingerne, og det er mange til den her type stillinger.

Flemming Nielsen, fagchef


Lederen i Distrikt Vest er hentet udefra. Det er Troels Lysgaard Andersen, som har været leder af Holstebro Kommunes landsbyordning i Naur-Sir. Troels Lysgaard Andersen skal derudover stå for dagtilbudsområdet til de 3-6-årige.

Hele specialområdet får Bo Meldgaard som afdelingsleder. Han kommer fra en stilling som skolechef i Esbjerg Kommune.

Annonce
Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Venstre i eksistentiel krise

Annonce