x
Annonce
Vestjylland

Efter kældre med vandskader: Ungdomsklubben åbnede i nye lokaler

Det sidste bliver stillet på plads i de nye lokaler, som Holstebro Ungdsomskoles afdeling i Ulfborg har fået stillet til rådighed. Foto: Jan Briks
Onsdag kunne Ungdomsskolen Holstebro genåbne deres afdeling i Ulfborg i nye, mere oversvømmelsessikrede lokaler.

Ulfborg: Det er sket adskillige gange nu. At ungdomsklubben i Ulfborg har måttet lukke ned. Årsagen har været indtrængende vand i den kælder, som ungdomsklubben har haft anvendt som klublokale.

Men onsdag aften blev oversvømmelserne fortid for de unge. For her genåbnede ungdomsklubben i den gamle pedelbolig, der tilhører skolen, som klubben har fået lov at låne, og som man i et par måneder nu har været i gang med at gøre klar.

- Jeg håber, at vi nu har fået nogle lokaler, som er mere indbydende for de unge, siger Søren Høj, souchef for Ungdomsskolen Holstebro, der har afdelinger i både Holstebro, Vinderup og Ulfborg.

Imellem den fremmødte snes unge mennesker denne åbningsaften, bliver de sidste borde, stole og sofagrupper rigget til, før der klokken 19.30 er pizza på menuen.

I lokalerne her ved skolen er der stillet an med spillekonsoller og bordtennisbord, og eleverne har allerede klynget sig i sofagruppen.

Men selvom oversvømmelser ikke længere er et problem, så har aftenen meldt nye tiltag med sig. For alle nye unge, der ankommer, bliver bedt om at spritte deres hænder af, før de træder ind:

- Det er noget, vi er opmærksomme på. Og der kommer jo trods alt ikke 120 - men snarere 25 unge, siger Søren Høj.

Annonce

Et alternativ

Endnu har ungdomsklubben været forsigtig med ikke at sætte for store - omkostningstunge - renoveringer i gang i klubben.

- Vi har valgt at starte "light", for kommer der ikke nogen den første tid, skulle vi jo ikke ud og bruge 50.000 på det, siger Søren Høj.

Han håber dog, at ungdomsklubben vil blive en sådan succes, at den på et tidspunkt kan udvide:

- Nu har vi fundet ud af med de unge, at onsdag er den bedste dag til det her. Men måske der kunne startes et kreativt hold op torsdag eller et drengehold mandag eller noget, siger han.

Ideen med ungdomsklubben er at give de unge et sted at være:

- Det er rigtig vigtigt, at de unge har noget at give sig til, at de har nogle rollemodeller at spejle sig i, og at de bliver en del af et fællesskab, siger Søren Høj og tilføjer:

- Og hvis man så for eksempel ikke lige er med til fodbold, så kan det her måske være alternativet, siger han, mens endnu to unge melder deres ankomst i dørkarmen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Rådhuset har tilsyneladende brug for en pop op-bog om inhabilitet

Hele sagen er kørt fuldstændig efter bogen. Sådan lød det fra kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen, da Dagbladet i februar skrev om Ørskov-sagen. Kort fortalt handler den om, at formand for børne- og familieudvalget Trine Ørskovs mor fik en af de lederstillinger, der blev oprettet som følge af ændringer på det specialiserede område. I samme interview faldt der i øvrigt hug til Dagbladet for at lave 'tabloid-historier' om emnet. "Relationen er alment kendt. Jeg synes ikke, det er fair over for udvalgsformanden, og det anfægter også vores professionalisme", lød det fra kommunaldirektøren. Noget tyder på, at der er brug for en ny bog på rådhuset i Ringkøbing. Det kunne passende være en pop op-bog, hvor det springer i øjnene på enhver politiker eller embedsmand, som åbner den, at man skal være på vagt overfor inhabilitet. Det skal man, fordi befolkningen altid skal kunne have tillid til, at beslutninger træffes både fagligt, sagligt og på en professionel måde - uden at personlige interesser spiller ind. For selv om Trine Ørskov har forklaret, at hun ikke anede, at moderen stod til at få en af de lederstillinger, hun kæmpede en politisk kamp for at få oprettet, så gør det ingen forskel. KL's konsulenter, som kommunen har bedt om at vurdere sagen, konkluderer, at Trine Ørskov var inhabil helt fra begyndelsen, og at hun hverken skulle have deltaget i behandlingerne i børne- og familieudvalget eller i byrådet. Et byrådsmedlem har selv ansvar for at gøre opmærksom på det, hvis der er tvivl om habiliteten. Men et embedsværk har nu også ansvar for at klæde politikerne på med den nødvendige viden. Det kan undre, at fagchefen på området, Flemming Nielsen, ikke fortalte sin udvalgsformand, at han ville ansætte hendes mor i en af de nye stillinger. En sådan viden ville - forhåbentlig da - have fået inhabilitets-alarmen til at lyde. Fagchefens rolle i sagen bliver, ligesom KL-konsulenternes redegørelse, behandlet på økonomiudvalgets møde i næste uge. Vi venter spændt på udvalgets konklusioner. Men der kan næppe være tvivl om, at der visse steder på rådhuset er brug for en professionel opfriskning af reglerne for inhabilitet. Det er tilsyneladende ikke helt tilstrækkeligt, at en familierelation er alment kendt.

Annonce